WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JUNE 2007

KONTIT OIKOSENA...

29.6.2007

 

 

Peräkontin reuna oikea laita

...siis peräkontti. Tänään aloittelin peräkontin sisäosien rakentelua ja tarkoitus on siirtyä pikkuhiljaksiin lokasuojan sisärakenteisiin.

 

Kuvassa iso osa kontin seinämää korvattu uudella pellillä. Keskellä näkyvä iso reikähän on aikakauden vehkeissä tyypillinen bensatankin aukko.

 

 


 

 

 

HITSAILIN, VITSAILIN, SORVAILIN, LORVAILIN...

28.6.2007

 

 

Peräkontin reuna

...tai lähes. Sorvailut jäi vähemmälle, lorvailtuakaan ei oikein tullut, eikä yksistään värkkäillessä oikein vitsailukaan toimi, saattaa satunnainen ohikulkija ihmetellä :-) Sen sijaan hitsailin kyllä melko lailla.

 

Kuten eilen suunnittelin, laitoin konehuoneen apukuskinpuolen jäykistehitsit, subframen ja floor panin väliin tulevat tukikalikat paikalleen ja keskityin lopuksi melko lailla mätineen peräkontin tiivisteuran paikkaustoimenpitseisiin, mistä myös kuva.

 

Tälläistä saikin sitten heppailla ihan urakaksi asti, ei ole niitä kaikista mukavampia paikkoja hitsikolvia sovitella. Hiominen ei ole ainakaan sen helpompaa, vaan onpahan alustavasti tehty sekin.

 

 


 

 

 

FAIRLANEN POHJAAN TUTUSTUMISTA...

27.6.2007

 

 

Hitsattu subframe connector

Operaatio Fairlane jatkuu ja saapuu aikataulun mukaisesti pääteasemalle... Joskus :-) Homma on alkumetreillä, mutta etenee toki koko ajan. Laitoin toisen subframe connectorin paikalleen ja pohja alkaakin olla jotakuinkin tässä. Hitsikone sai uuden kaapelin maanantaina, joten taas rauta liittyy toiseen ilman suurempia hurskasteluita.

 

Seuraavaksi asioidaan konehuoneen puolella hitsailemassa pistehitsatut pyöränripustusten tukirakenteet jäykemmiksi ja/tai aletaan siirtyä peräkontin ympäristöön, jossa onkin hiukkasen enemmän lievää törkeämpää harrastuneisuutta vaativaa agendaa kesäillan ratoksi.

 

 


 

 

 

FAIRLANEN HEPPAUSTA EDELLEEN

22.6.2007

 

 

Faikun pohjaa hepattu

Jatkoin Fairlanen kokoonheppausta pikkuhiljaa, kunnes hitsikoneesta loppui sopivasti juuri pyhien alla lanka ja toisen koneen ongelmat on paikallistettu vuotavaan suojakaasuputkeen, joka hapettaa sauman ja tuloksena on mielenkiintoista juustoa... Juhannus taitaa olosuhteiden pakosta mennä ilman suurempia tallipuuhia.

 

 


 

 

 

FAIRLANEN HEPPAUSTA

20.6.2007

 

 

Faikun pohjapaneeli hepattu

Ei mitään suuria sankaritekoja tänään(kään :-) ). Sain sentään Faikun floorpanin hepattua alustavasti paikalleen. Ainakin melkein, tarvikekorjauspala on aika suurpiirteisesti tehtaalla mitottu ja prässätty, tosin saahan siitä huomattavasti helpommalla kuin suorasta pellistä :-)

 

 


 

 

 

VÄLIAIKAINEN PROJEKTINVAIHTO

18.6.2007

 

 

Faikun pohja

Torinon hommat eivät oikein etene, ennen kuin saan runkopuslat paikalleen, eikä niitä oikein saa näköjään jenkkipojat toimitettua. Jos homma ei niiltä osin etene, taidan tehdä ne itse.

 

Tässä välissä siiryinkin vähän toisenlaisiin hommiin. Tallin kylmällä puolella oli pitemmän aikaa odotellut -67 Fairlane, joka kaipaili pientä sepitystä. Hommia oli taannoin aloiteltu, vaan jääneet kesken. Jatkoin heppaamalla jokin aikaa sitten oikomani pohjapalkin paikalleen.

 

Huomenna olisi tarkoitus jatkaa tuon palkin takana olevan floor panin tilalla ammottavan aukon tukkimiseen tähtäävillä toimenpiteillä... Sitä ennen pitää tutkia kuitenkin hitsikonetta vähän tarkemmin, hommaan käyttämäni kone jostain syystä tekee hapettamiseen viittaavaa rakkulaa saumaan, vaikka kaasunvirtaukset yms. on kunnossa. Kone on ollut aika harvalla käytöllä, joten saattaapi olla, että lanka on keräillyt itseensä paskaa, ruostetta tms. Aika outo ilmiö sinänsä, olen samalla vehkeellä ennenkin hitsannut, eikä ihan tämmöistä ole esiintynyt.

 

 


 

 

 

KONTTI MAALIIN...

13.6.2007

 

 

Peräkontti rmaalattu

...itse asiassa jo jokin aika sitten, vaan sivut eivät valitettavasti ole päivittyneet ihan hommien tahdissa.

 

Pari kerrosta POR-15 Chassiscoat Blackia päälle ja tuli itse asiassa aika hyvä. Ei juurikaan näe, että on edes hitsailtu. Eipä siltikään ihan itseäni täysin miellyttänyt, tälläistä paikkaa on vaikea saada ihan roskattomaksi ja lisäksi kaikenmoinen irtotavara luonnollisesti lentää, jos sitä lähimaastossakin on...

 

Jos jaksaa hifistellä, voi vaikka myöhemmin vielä hioa kertaalleen pahimmat ja vetää vielä kerroksen. Saa nähdä... 

 

 


 

 

 

«« Previous (May 2007) | Top | Next (July 2007) »»