TECH MATERIAL

Tekniikka

 

Teknilliset artikkelit käsittelevät aihepiirejä pääosin Fordin tiimoilta yleensä ja Torinosta erikseen.

 

Aiheet löytyvät pääasiassa kirjoittajan oman ajopelinsä rakentelun aikana dokumentoiduista työohjeista ja -kuvauksista, mutta mukana on myös teoreettisempaakin aineistoa sekä yleisluonteista dataa, taulukkotietoa yms..

 

Huomautettakoon tässä yhteydessä, että työohjeet ja -kuvaukset ovat lähinnä dokumentaatiota siitä, miten tekijä on itse nähnyt parhaaksi työt aikanaan tehdä. Lukemisessa ja soveltamisessa tulee käyttää tervettä järkeä ja soveltaa aineistoa käyttöönsä omien tarkoitustaan vastaaviksi tai ainakin nyt vähintään tietyn kriittisen otteen kautta.

 

Itse olen pyrkinyt tietynlaiseen perinpohjaisuuteen, joten useasta asiasta pääsee varmasti vähän vähemmilläkin töillä. Tulee myös muistaa, että käytössäni ovat olleet ne tyypilliset harrastajan perustyökalut, joten ammattimaisen korjaamon laitteilla tehtynä/teetettynä moni asia voisi olla helpompaa.

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

TORINON PELTITYÖT, OSA XIV: KABIININ MAALAUS

YLEISTÄ

 

 

 

Tämänkertaisessa dokumentissa keskitytään peltivalmiin auton pohjan maalaustöihin.  Varsinaisia maalaustöitä emme tässä käsittele, ne esitellään omassa sarjassa Auton maalaus.

 

 


 

 

 

 

PELTITYÖT, OSA XIV: KABIININ MAALAUS

 

 

Edelleen, tässäkin on tapoja olemassa niin paljon kuin tekijöitäkin. Aika pitkälle työvaiheet ovat samat kuin pohjan maalauksessakin, vain kiveniskumassa ja sitä kautta Tie-coat Primer jäävät pois.

 

  • Ensimmäinen kerros POR-15 Rust Preventive alusmaaliksi
  • Peltisaumojen kittaus Sikaflex-227:lla. Nopeasti kuivuva, valumaton, päällemaalattava ja hiottava tiivistysmassa. Ei sisällä silikonia, kestää säätä eikä syövytä. Täyttää ajoneuvovalmistajien OEM-standardit.
  • POR-15 RP:tä suositellaan aina vedettäväksi 2 kerrosta, joten se toinen laitetaan tässä vaiheessa.
  • Lopuksi päälle 2 kerrosta POR-15 Chassiscoat Blackiä. Ensimmäisen kerroksen jälkeen odotetaan, että pinta on kuiva, mutta hieman nahkea ja levitetään toinen.

Kabiini oli hiekkapuhallettu siinä missä pohjakin. Sisältä, samoin kuin peräkontistakin, oli maali poistettu neekerintukalla ja sen päälle puhallus oli aika pinnallinen, joten kiiltäviä kohtia oli joitakin ja työskentely lattian päällä oli kiillottanut ja sotkenut pohjaa lisää. Joten siis rasvanpoistoainella liat pois ja Metal Ready päälle. POR-15 RP:hän vaatii karkean tai primeroidun tartuntapinnan.

 

Alla galleriaa maalauskuvista sieltä täältä. Kuvat aukeavat klikkaamalla isompaan kokoon.

 

 

Sisäpohjan hapotus

Tässä pohja Metal Readyn jäljiltä.

Tässä pohja Metal Readyn jäljiltä.

Takakontin pakkelihiontaa

Peräkonttia kittailinkin, jotta saisin pahimmat urat ja hitsaussaumat piiloon.

Peräkonttia kittailinkin, jotta saisin pahimmat urat ja hitsaussaumat piiloon.

Tulipelti pakkeloitu

Samoin tulipellin. Itse asiassa se on parempi kuin tehtaan jäljiltä, sillä tuli peitettyä myös kaikki pistehitsauskraatterit yms.

Samoin tulipellin. Itse asiassa se on parempi kuin tehtaan jäljiltä, sillä tuli peitettyä myös kaikki pistehitsauskraatterit yms.

 

 

Seuraavassa kuvasarjaa ensimmäisen POR-15 -kerroksen vedon jäljiltä. Tässä vaiheessa huomasin, että kameran linssissä oli pakkelipölyä, joten joissakin kuvissa on outoja valkoisia läiskiä :-) Jotkut taas muuten huonoja, kamera ei pidä mustan kohteen kuvauksesta, etenkään ilman salamaa... Hiekkapuhalluksessa on se ongelma, ettei kaikkea hiekkaa saa koskaan pois ja tässäkin yhteydessä sitä pöllähti jostain palkkien sisuksista maalipintraan siellä täällä. Vaikka tiesinkin sen olmassaolosta ja yritin varautua siihen, näin aina käy... Seuraavien kerrosten yhteydestä sitä joudutaankin hieman työstämään, lisäksi tulevat kerrokset tulevat vielä peittämään sitä ja muitakin pintavirheitä alleen.

 

 

Etukjalkatila maalattu

Etujalkatila

Etujalkatila

Kabiini maalattu

Kabiinin pohja

Kabiinin pohja

Kabiinni_maalattu

Kabiinin pohja

Kabiinin pohja

Takakontin oikea puoli maalattu

Takakontti, oikea puoli

Takakontti, oikea puoli

Takakontin vasn puoli maalattu

Takakontti, vasen puoli

Takakontti, vasen puoli

Takaristikko maalattu

Takakontin tukiristikko

Takakontin tukiristikko

 

Tulipelti maalattu

Tulipelti

Tulipelti

Tulipellin sisäpuoli maalattu
Tulipelti, sisäpuoli

Tulipelti, sisäpuoli

 

Vasen etukulma maalattu

Vasen etukulma

Vasen etukulma


 

 

 

 

 

«« Previous (Pohjan maalaus) | Top | Next  »»