WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS JANUARY-FEBRUARY 2006

KOTIVERKON TEOSSA

8.2.2006

 

 

Verkkotopologia

Hitsaushommat eivät ole oikein edenneet kaverin aikataulujen takia, joten olenkin keskittynyt viimeisen viikon ihan muihin hommiin. Tenavat ovat jo pitkän aikaa kitisseet peli- ja surffauskonetta itselleen, joten otin vanhan 1 GHz koneen työn alle. Kone oli jäänyt itselle hitaaksi ja käyttis alkoi vuosien ruuvaamisen ja tenavienkin kokeilujen jälkeen olla melko lailla sekaisin, joten ajattelinkin laittaa sen nyt sitten tyhjältä pöydältä uusiksi. Rautaa en näin alkuun lisää ostanut, joten eteenpäin mentiin lähinnä täydellisen uudelleenasennuksen merkeissä. Samalla olin kaipaillut pitemmän aikaa polttavan DVD:n tilalle vähän järkevämpää backuppaussysteemiä, joten samalla koneet tietenkin pitäisi saada lähiverkkoon ja printterit yms. jakoon. Vaikka homma onkin aika suoraviivaista, siihen saa menemään tajuttomasti aikaa, varsinkin jos ongelmia esiintyy. Ja yleensä tämmöisessä vanhan raudan kanssa pelaamisessa tulee, oli sitten kyse autoista tai tietokoneista. Erinäisten temppujen jälkeen itse kone alkoi olla pystyssä, mutta tuo verkotus olikin sitten aika työlästä. Lopulta sekin onnistui suunnilleen vasemman puolen kuvan mukaisella tavalla, kuten olin suunnitellutkin. Kuvassa erillisenä olevat broadband modem ja broadband router käytännössä ovat systeemissäni kuitenkin yksien kuorien sisällä. Tosin tuon A-Link Roadrunner 44E modeemin/router -boxin konfigurointi vähän mietitytti... Nyt kuitenkin koneet juttelevat verkkoon ja toisilleen iloisesti ja ovatpa vielä aika turvallisesti sisäverkossa maailmalta piilossa. Tosin tämä vähän vaikeuttaa toisaalta VPN-etäyhteyden rakentamista tallilta tähän omaan koneeseeni, näiden sisäverkkojen IP:t kun eivät edes maailmalle näy routerin takaa. Toisaalta NATtaavan purkkini pitäisi tukea automaattista IPSec, L2TP ja PPTP pass-through:ta, joten voi olla ettei tarvii alkaa virtuaaliservereillä portteja mappaamaan. Täytyypä tutkia asiaa... Onpahan kuitenkin ainakin backuppipuoli nyt hallinnassa, säilyypä näidenkin sivujen filet tallessa, jos jotakin katastrofaalista kuten kovalevyrikko sattuu. Jos ei vaan satu kummallekin koneelle yhtäaikaa :-)

 

 

 


 

 

 

AUDIN SÄÄTÖÄ...

2.2.2006

 

 

 

 

Audin säätöä

Päivän hitsaushommien yhteydessä piti taas tehdä siviilipeliin pientä hienosäätöä. Ilmeisesti jotakin muuta ajatellessa oli kaikkien renkaiden pyörimissuunnat jostain syystä tullut talvirenkaiden vaihdon yhteydessä laitettua systemaattisesti väärinpäin (kuinkahan tämäkin on oikein tapahtunut  :-)). Siispä germaanille kalossit oikeinpäin jalkaan. Kuulostaa helpolta, vaan ei kuitenkaan ollut. Olin joskus hommannut tuommoiset varkaudenhidastuspultit, 1 kpl/ pyörä ja jotka aukeavat vain erikoisavaimella. Tätä työkalua ei sitten enää löytynytkään mistään, joten siivosin koko auton samalla sitä etsiessäni. Enkä löytänyt. Pultit poistettiin sitten tallikaverin jenkkimallin putkitongeilla ja laitettiin paikalle tavalliset pultit pyörien vaihdon jälkeen. Mikä sekään ei ottanut onnistuakseen, peltivanteen ahdas sovite oli hirttänyt pyörännapaan useasta pyörästä kunnolla kiinni. Operaation ohessa muistin viimeinkin vaihtaa pyyhkijöiden sulat, jotka olivatkin pari vuotta paketissa odotelleet, tosin vaihtotarve oli ilmennyt "vain" puoli vuotta sitten...

 

 


 

KOODIN VALIDOINTIA

31.1.2006

 

 

Lukijat ovat saattaneet panna merkille pieniä taukoja sivujen päivityksessä. Tämä johtuu siitä, että olen käynyt läpi HTML-koodia ja paikannut suurimmat W3C HTML 4.01 Transitional -määrittelyä vastaan sotivat jutut. Eipä vaan, koodi on siinä mielessä ollutkin aika oikeata, mitä nyt mikkisofta haluaa välillä tehdä ihan omanlaisiaan muotoiluja, jotka kylläkin uusimmissa selaimissa kuten IE6 ja Firefox pelaavat. Eivät kuitenkaan ole virallisen määrittelyn mukaisia. Omat lisämausteensa soppaan antaa se, etteivät nämä "jokamiehenliittymänmukanatulevatkotisivutilaserverit" tue käytännössä juuri mitään muuta kuin FTP:tä sen verran siteeksi, että sinne saa jotain tyrkättyä.  Kaupan päälle voi saada muutaman hassun CGI-skriptin. Kaikki on siis pääsääntöisesti hardkoodattava ja usein on otettava mielikuvitus ja javaskriptit apuun :-)

 

 

 


 

 

 

VIERAITA

10.1.2006

 

 

Eastwood & Co

Hitsailtiin autoa kasaan kun ovi kävi ja pitkäaikainen jenkkiharrastaja Eastwood astui sisään. Turinoimme jenkkivehkeistä ja niiden harrastamisesta hyvän tovin.

 

 

 


 

 

 

KONEISTAMON OVI

3.1.2006

 

 

Peltioven tekoa

Koneistamon ovi oli pitemmän aikaa roikkunut tilassaan pelkkänä kehikkona, mutta tänään sitten saimme tehtyä pellityksen oven päälle. Vain ikkuna puuttuu vielä... Nyt on hyvä koneistajan lennätellä lastua (toivottavasti ei sen isompia murkuloita...) omassa rauhassaan.

 

 

 


 

 

 

«« Previous (November - December 2005) | Top | Next (March - April 2006) »»