WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS MAY-JUNE 2006

DO-DADS LÄHENEE

29.6.2006

 

 

Paten Olds

Do-Dads Offbeat Weekend, tuo custom- ja rodiäijien joulu, juhannus ja uusivuosi :-) on taas käsillä ja varmaan monessakin tallissa tehdään viime hetken säätöä ja viritystä vehkeisiin. Hakiessani Torinon kone- ja peräpellit kaverin tallilta arvelinkin moisen hommelin olevan sielläkin käynnissä ja Paten Oldssi olikin saanut päällensä uuden värin, kuvassa on listojen kiinnitys vaiheessa.

 

Tyrnevän näköinen peli, kuin suoraan gangsterileffasta ja pisteenä i:n päällä todella maukas V8-soundi.

 

 

 


 

 

 

TALLILLA, VAAN EI OMALLA

28.6.2006

 

 

 

 

Tortinmäen maalaamo

Tämä päivä menikin lähes kokonaan kaverin tallilla maalauskopin rakentelupuuhissa. Tallin toiseen puoliskoon tulee ilmanvaihdolla varustettu muovitettu tila, jonka valoasennuksia kuvassa hieman näkyy.

 

Omalle tallille lähdin myöhemmin peräkärryn noutoon osien roudausta varten, vaan kärry olikin menossa. No, asia hoidetaan huomenna.

 

 

 


 

MOPOILUA

19.6.2006

 

 

Mikon mopo

Tuli päivä, jota oltiin vähän tallikavereiden kanssa odoteltukin; nurkissa enemmän tai vähemmän osina majaillut "mopo" heräsi henkiin ! Kuvassa omistaja hakee tuntumaa standardin mukaiset ajokengät jalassaan ja talli-insinööri tekee säätöä... Atomeista kasattu moottori heräsi pienellä työntöavulla henkiin ja ilman äänenvaimenninta naapuritkin varmaan osasivat yhtyä iloomme :-)

 

 

 


 

 

 

POHJAN MAALAUSTA

17.6.2006

 

 

Camaron pohjan maalausta

Naapurilooshin Camaro sai pohjaansa viimeisen silauksen POR-15:aa. Voi hyvällä syyllä sanoa, että pohja on parempi kuin uutena. Harvinaisen tervepeltinen auto muutenkin, joten lähtökohtakin oli hyvä.

 

 

 


 

 

 

WEBBIKOODAUSTA

7.6.2006

 

 

Webmaster koneella

Viimeinen viikko on mennyt täysin tehdessä aamusta iltaan webbisivuja eräälle RY.lle. Sen on ikävä kyllä huomannut oman saitin päivitystiheydessä, eikä autonrakentelukaan ole edistynyt pätkääkään.

 

Uusi saitti alkaa olla siinä vaiheessa, että tömäytän sen verkkoon kohtapuoliin ja sitten saa alkaa keskittymään sen osalta pääsääntöisesti ylläpitoon ja alkaa taas Torinoa väsäämään....

 

 

 


 

 

 

TURUN AUTOMUSEO

27.5.2006

 

TS (Turun Sanomien)

AUTO- & VIESTINTÄMUSEO

 

Motonetin alakerta,

Pläkkikaupunginkatu 29

20320 Turku

Puh. (02) 269 3372 tai

050 338 2122/Tapani Kaukovalta

Avoinna 2.5.2007 alkaen.

Talvikauden suljettu, mutta silloin ryhmillä mahdollista käydä sopimuksen mukaan.

T-Ford Turun automuseossa

Olin jo pitkään aikonut käydä Turun Sanomien isännöimässä automuseossa ja kerran jo sitä yrittänytkin, vaan sattuipa tietenkin paikka olemaan kiinni juuri silloin.  Vanha tuttuni kotipuolesta, Timppa, sattui piipahtamaan vierailulla kotonani ja hetken mielijohteesta päätimmekin käväistä tässä kauan harkitussa näyttelyssä, varsinkin kun tämän kesän teemana on amerikkalaiset autot. 3 euron pääsymaksulla on autoista kiinnostuneille vähintäänkin rahan arvosta nähtävää, esimerkiksi tämä T-Ford 1911. Suosittelen !

 

 


 

 

 

SEKALAISTA AJANVIETETTÄ

22.5.2006

 

Päivän linkki:

 

www.nippelit.net

 

- Suomisen Tepon nippelikauppa nyt myös netissä

 

Fillarin korjausta

Viime päivinä on työstetty lähes kaikkea muuta kuin Fordia, kuten kuvassa olevaa pojan fillaria.

 

Sivujen päivitys saattaa seuraavan viikon aikana olla hieman tavallista hiljaisempaa.

 

 

 


 

 

 

SEKALAISTA TOIMINTAA

12.5.2006

 

 

Mikon mopon runko

"Tallimopon" rakentelu edistyy, kaverilla on kiire päästä montulle :-) 50 tonnin prässimme etenee sekin; nyt on palkit reikien työstössä.

 

Monenmoista bisneskuviota pyörii niin ikään ilmassa, tallista on kehkeytynyt ilmeisestikin yrityshautomo :-)

 

Sivujen ylläpidon puolella tehty sekalaista käyttäjälle suht näkymätöntä "myyräntyötä", kuten statistiikkan asennukset, sivuikonit jne. 

 

 

 


 

 

 

CAMARON POHJAPESU

6.5.2006

 

 

Camaron pohjapesu

Tallikaveri oli buukannut Camaronsa pohjan painepesun tälle aamulle ja lähdinkin aamukahdeksalta jelppimään liikuttelussa. Mielenkiinnolla sivusta seurasin pohjan peseytymistä ja puhdasta tuli. Painettahan tälläisissä systeemeissä on aina 2500 bariin asti, joskaan koko arsenaalia ei auton pohjaan tarvinnut käyttää. Painevesipesu soveltuu auton pohjan putsaukseen hyvin, sillä se vie kaiken materiaalin pellin päältä, mukaanlukien sitkeät massat, jotka eivät hiekkapuhalluksessa lähde. Haittapuolena operaatio on hiekkapuhallusta kalliimpi, eikä laitteita löydy joka nurkalta.

 

 


 

 

 

LIEDON MOBILISTIEN VAPPU

1.5.2006

 

Päivän linkki:

 

W3C

 

- HTML -koodauksen "siveydenvartija" :-)

 

Torino GT

Aurinkoisen ja lämpimän ilman saattelemana Zoolandian parkkipaikalle Liedon Mobilistien perinteiseen Vappupäivän rompetoriin ja harrasteajoneuvokokoontumisen keräytyi tänä vuonna ennätysyleisö niin myyjien, kävijöiden ja ajoneuvojen lukumäärässä.

 

Tapahtumahan on järjestetty tämä mukaanlukien jo 21 kertaa ja jos suosio on jatkossa vastaavanlainen, tapahtuman perinteistä "tule ja mene kuten haluat"  -luonnetta joudutaan muokkaamaan lähinnä liikennejärjestelyiden osalta. Nyt alkoi alueen paikoituskapasiteetti olla jo ylärajallaan, semminkin kun toki keväästä riippuen kenttäalueen pohja ei tähän aikaan vuodesta vielä kanna kunnolla, vaan jouduttiin tyytymään asfalttialueisiin. Sisäänmenotie oli lähes tukossa ja autoja oli parkissa päätiellä ja lähiteillä asti. Myyntipisteet, joita oli ennätysmäärä, tämän hetken tietojen mukaan n. 40-50, saatiin sovitettua paikalleen aika jouhevasti, mutta harrasteajoneuvoalue ei toiminut riittävän hyvin liikennejärjestelyiden puutteesta johtuen. Yleisöpaikoitus samaten, kuten edellä todettiin. Paneudumme tähän huolella ensi vuotta ajatellen. Kiitoksia kaikille kävijöille ja myyjille Liedon Mobilistien puolesta !

 

Kuvan -70 GT Fastback Torinon bongasin parkkialueella ja vaihtelin kuulumisia auton omistajan kanssa, joka on myös Liedosta. Hieno auto !

 

 

 


 

 

 

«« Previous (March - April 2006) | Top | Next (July - August 2006) »»