WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS NOVEMBER-DECEMBER 2005

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA !

31.12.2005

 

 

Uudenvuoden kulkue Liedossa 2005

Onnellista ja menestyksekästä projektivuotta 2006 !

 

Kuvassa talomme ohittanut soihtukulkue uudenvuoden aattoiltana.

 

 

 

 


 

 

 

HYVÄÄ JOULUA !

21.12.2005

 

 

 

 

Joulupukki valoissa

Lähden huomenissa Joulun viettoon Etelä-Pohjanmaalle, joten suurella todennäköisyydellä ei tallilla enää tämän vuoden puolella puuhastella.

Toivotankin kaikille sivuillani kävijöille Rauhallista Joulua, Hyvää Uutta Vuotta sekä Antoisaa Projektivuotta 2006 !

 

Olkaahan varovaisia Joululiikenteessä, jottei käy kuten pukille kuvassa...

 

 

 


 

HITSAUSHUUVAN TEKOA

21.12.2005

 

 

Hitsaushuuvan tekoa

Pikkujouluissa oli tarkoitus tehdä tämäkin homma, mutta siirtyi myöhempään vaiheeseen.  Erillisessä hitsauspaikassa on isompia hitsaushommeleita varten hyvä saada kärynpoisto hallintaan, joten kuvan näköinen viritelmä lanseerattiin ko. ajatusta toteuttamaan.

 

Itse en ehtinyt myöhempään paikalle jäämään, joten pitääpä katsoa huomenissa, mitä pojat saivat aikaan...

 

 

 


 

 

 

PIKKUJOULUT

10.12.2005

 

 

Pikkujouluaskareita

Tallijengimme kuvioihin on kuulunut yhdistää kaikkiin juhliin erilaisia tarpeellisia tekemättä jääneitä askareita. Tai sitten tekemättä jääneihin askareihin juhlimista, miten vaan :-) Tällä kertaa oli tarkoitus pitää pikkujoulut/ ajokauden päättäjäiset/  tallin 1-vuotisjuhlat jne. ja aloittaa sen verran ajoissa, että saataisiin päiväsaikaan siirrettyä sorvi, pellitettyä koneistamon ovi, asennettua lämpöpumppu yms. pientä. Olin paikalla jo puolenpäivän jälkeen kuten vähän oli sovittukin, vaan muut eivät olleet, joten jatkoin Torinon pohjan hiomista n. klo 17:00 saakka, jolloin ensimmäinen kaveri lisäkseni marssi ovesta sisään. Perässä sekalaisin askelkuvioin valuivat muutkin, joten sorvi sai lähtökäskyn koneistamon puolelle. Kuvassa konklaavin äänivaltaista jäsenistöä ihmettelemässä kättensä töitä. Itse olin emännän kanssa sopinut olevani kotosalla ennen kahdeksaa, joten poistuin suorin vartaloin takavasemmalle seitsemän jälkeen.

 

 

 


 

 

 

ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTOA

6.12.2005

 

 

Mitä parhainta isenäisyyspäivää lukijoille toivotteleepi webmaster.

 

Tänä vuonna järjestetään viimeinen sotaveteraanien keräys.

 

Sen verran harvassa ovat nyt jo sotiemme veteraanit, joten kaikki osallistumaan tähän viimeiseen valtakunnalliseen keräykseen.

 

 

 


 

 

 

UUDELLEENJÄRJESTELYÄ

5.12.2005

 

 

Järjestin Torino -osion uuteen uskoon ja lisäsin materiaalia. Käy tarkistamassa !

 

 

 


 

 

 

SIVUTILAA !

29.11.2005

 

 

Elisa lähestyi mailikirjelmällä ja tällä kertaa ihan mukavilla uutisilla; kotisivutila nostetaan veloituksetta 500 megaan entisestä 30 megasta. Tuli ns. kreivin aikaan, alkoi jo olla ahdasta ja kuva- yms. optimoinnissa piti olla tarkkana :-)

 

 

 


 

 

 

PELTIKURSSIT

26.11.2005

 

 

Amy hitsaamassa

OD:n palstalla oli pitemmän aikaa ideoitu pelti- ja hitsauskurssia, jonka Makke sitten otti järjestääkseen, alan tekijämiehiä kun on. Mukaan opastamaan lupautui myös Eyetech. Väkeä saatiin kasaan parisenkymmentä ja peltityöt käytiin läpi työkaluista työmenetelmiin, hitsauksesta tinaukseen. Oppia tuli ja hauskaa oli. Päivä jatkui vielä illanvieton merkeissä, johon osa pitkämatkalaisista jäikin. Itseltä jäi edellinen yö nukkumatta, joten lähdin sitten kotiin.

 

Kuvassa Amy, yksi harvoista naispuolisista osanottajista, harjoittelee hitsausta Paten rodiin Makken valvovan silmän alla.

 

 

 


 

 

 

HAKUKONE !

22.11.2005

 

 

Tänään saitille sitten generoitui hakukone. Ja nimenomaan saittihakukone, jolla saa saitin sisällä haettua kuten hakukoneella yleensä. Voi käyttää mm. jokerimerkkejä, hakea täsmällisiä ilmauksia laittamalla tekstinpätkä lainausmerkkeihin. Myös Boolen operaattorit käyvät. Koska suomenkielessä on sanoissa paljon erilaisia päätteitä, kannattaa yksittäisten hakusanojen perään laittaa * -merkki.

 

Olkaatten hyvä !

 

 

 


 

 

 

TAAS MENNÄÄN...

18.11.2005

 

 

... Audilla nimittäin. Vaihdoin puhaltimen moottorin ja oli semmoinen operaatio, etten mielellään tee toiste. Vaan näyttää jo nyt, että ikävä kyllä täytyy. Uusi Motonetin tuuletin puhaltaa kyllä todella reippaasti, mutta samalla alkaa täristellä ja jyristellä isoilla kierroksilla. Eli siis mitä ilmeisemmin tasapainotus pielessä tai ei tasapainotettu ollenkaan. Kaikki asianmukaiset tuet, kiinnitykset ja vastaavat asensin kyllä huolella ja tarkistin ettei pyörimiselle ole mitään esteitä.

 

Tuolla aikaisemmissa jutuissa onkin jo tästä Motonetin palvelusta/ laadusta ollut puhetta. Kun hain tämän tuulettimen, huomasin sitten vasta illalla sitä tutkiessani, että propelli oli juntattu akselille liian syvään, eikä se pyörinyt kunnolla. Seuraavana päivänä kävin palauttamassa sitä ja myyjä alkoi vihjailemaan että olisin pudottanut sen. Näitä asiakaspalvelijoita kertyi sitten kolme kappaletta asiaa miettimään ennen kuin antoivat uuden valmiiksi viallisen tilalle. Ja nyt tämä jyrinä.

 

Edit 22.11: Lisättäköön vielä, että kun olin etsimässä jarruputkia Audiin, soitin vahingosta viisastuneena etukäteen Motonetille. Pyysin vahvistamaan, että netin varastosaldossa olevat osat, etenkin se tarvitsemani 70 cm:n mittainen putki ja muuten vaan vaihtaakseni/varalle haluamani putket todella ovat siellä. Tämä vahvistettiin ja varasin ne nimelläni. Kun sitten saavuin paikalle, sieltä löytyivät muut, PAITSI se 70 cm:n putki.

 

En kyllä osta Motolta enää mitään. Paikan asenteessa, tavaran laadussa ja palvelussa on vikaa.

 

 

 


 

 

 

AUDIN SIELUNELÄMÄÄ

15.11.2005

 

Päivän linkki:

 

Ross-Tech

 

- VAG-COM yms. tarviketta VAG autoihin

 

Audia mittaamassa

Audin rassaaminen jatkuu hiljaksiin pikku tauon jälkeen. Wanahoista jenkkivehkeistä poiketen näiden laitteiden sielunelämän ymmärtämiseen tarvitaan tietokonetta :-) Samalla kun keskikonsolit yms. ovat auki, katsoin kaikki mahdolliset koodit ja herjat, ettei sitten tarvitse uudelleen heti purkaa, vaan mahdolliset ongelmat yritettäisiin hoitaa kerralla. Onneksi ei ilmastoinnin puolelta paljastunut enää lisäyllätyksiä, joten vaihdan heti sopivan ajan koittaessa sitten puhallinmoottorin ja putsaan/tarkistan Defroster/Footwell -moottorin systeemeineen. Lisäksi käyn nuo normaalit katsastustsekkilistat läpi ja käyn hakemassa konttorilta vuoden lisää ajoaikaa :-)

 

 


 

 

 

KURSSI LOPPUI

10.11.2005

 

 

Yrittäjäkurssi on sitten istuttu. Meni kertauksena, toki jotakin uuttakin aina löytyi, lähinnä paikallinen pelikenttä selveni.

 

Aloin sitten tutkia hankkimaan VAG-COM -softaa illalla kurssin päälle. Tarkoitus olisi päästä tutkailemaan Audin sielunelämää viikonloppuna.

 

 

 


 

 

 

AUDIN KIMPUSSA

2.11.2005

 

 

Audia keskikonsoli purettu

Käyttöpelini alkoi taas oirehtia, joten tällä viikolla ei harrastustoiminnassa ole merkittäviä saatu aikaiseksi Audin vaatiessa huomiota. Viimeksi emännän jäljiltä ei lämmityslaitteen puhallin enää toiminut. Jo aikaisemmin oli ilmanvirtauksessa sisällä ollut toivomisen varaa. Tälläisestä C4 -koppaisesta Audista löytyy sisältä 4 potentiometritakaisinkytkennällä varustettua moottoriohjattua venttiiliä, jotka säätelevät ilman virtausta auton eri puhallusaukkojen välillä. Jotta näihin pääsee käsiksi, on puoli autoa purettava, tietenkin. Kun pääsin tutkimaan näitä ohjausmoottoreita, huomasinkin, etteivät ne säätyneet minnekään. Lisäksi laitteen diagnostiikassa oli 7 virhekoodia päällä. Syyksi onneksi paljastuikin sitten nopeasti nuo kuvan keskellä näkyvät sininen ja punainen liitin, kumpikin oli ravistunut irti ! Hops paikalleen ja johan alkoi säätymään. Lopputuloksen näkee oikeastaan vain ajan kanssa, kunhan virhekoodit putoilevat itsellään pois, tai VAG-COMilla, jota ei nyt juuri ole. Seuraava homma on vaihtaa puhaltimeen moottori, mitä ilmeisemmin hiilet loppu. Hyvä uutinen on se, että niitä saa Motonetistä, huono taas se, että nyt tarvii sitten purkaa lähes se toinenkin puoli. Jotkut tosin ovat sahanneet kuoriin aukon ja vaihtaneet koneen tätä kautta. Pitää ottaa harkintaan... Tässä sitten menee loppuviikko, muutenkin katsastaa pitää joulukuun alkuun mennessä.

 

 

 


 

 

 

«« Previous (September - October 2005) | Top | Next (January - February 2006) »»