WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS NOVEMBER-DECEMBER 2006

TAPAHTUMAKALENTERI

29.12.2006

 

 

Näin vuoden viimeisinä päivinä tenavien jo läpikäynyttä pikaflunssaa sairastaen toivottelen lukijoille oikein menestyksekkäät Uudet Vuodet ! Ikään kuin lukijalahjana ensi vuoden rientoja silmälläpitäen tein seuraavista swapeista, meeteistä, näyttelyistä yms. TAPAHTUMAKALENTERIn, jossa alkuun nyt tiedossa olevat tapahtumat ja jonne päivitän uusia sitä mukaa kun niitä ilmenee. Kalenetrin löydät menusta nimellä "Happenings"

 

Etusivun kävijälaskurin mukaan 10 000 kävijän rajakin ylitettiin juuri.

 

 

 


 

 

 

HYVÄÄ JOULUA !

22.12.2006

 

 

 

 

Liedon VPK:n Srudebaker

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta lukijoilleen toivottaapi hän.

 

Joulun kuvaksi valitsin Liedon VPK:n vanhan Studebakerin oikein hyvin juhlaan sopivan värinsä takia. Auto on Studebaker Standard 1926 (kuinkahan standardi mahtaa olla palokuntavarusteineen ? :-)) ja tietääkseni siitä vieläkin puuttuu käynnistyskampi, jos joltain sattuisi löytymään, siitä mukava joululahja VPK:lle !

 

Ajelkaa varovasti !

 

 

 


 

FRIIKKIMIITINGISSÄ

16.12.2006

 

 

Friikkimittingi Aulangolla 16.12

Kävin kokoustamassa FFCF:n porukan kanssa Hämeenlinnassa. Jouduin poistumaan paikalta ennen aikojaan, kun piti vielä ehtiä Lahteen morjenstamaan kaveriani Holman Aatua.

 

Kummastakin tapaamisesta jäi käteen myös erinäisiä osia Torinoon, niistä myöhemmin. Takaisin ajaminen oli aika viheliäinen rasti. Märkää, rapaista ja ennen kaikkea PIMEÄTÄ. Rapaisilla valoilla ei vuoden pimeimpään aikaan meinannut nähdä kerrassaan mitään.

 

 

 

 


 

 

 

KATSASTUSTA

5.12.2006

 

 

Kävin esittelemässä käyttökulkinetta katsastusmiehelle hyväksyntä mielessäni, vaan ei ollut katsastusmies aivan myötämielinen :-) En ollut juuri muita paikkoja autosta viitsinyt kattihommien ohessa tutkiakaan, kun kerran kaikki tuntui hyvin toimivan. Oli sitten oikean puoleinen etujarruletku murtunut, mutta sain siihen varaosat suoraan samalla reissulla kaupan hyllystä. Toiselle puolellehan letkun vaihdoin viime vuonna.

 

Konttorilta suoraan tallille, vanha letku pois ja uusi tilalle. Ei edes mikään vastustanut, joskus näinkin... Sen jälkeen leima paperiin. Jos erinäisiin homman vaatimiin ajeluihin palanutta bensaa ja omaa työtä ei lasketa, tuli homman hinnaksi rapiat 400 euroa, josta katsastuksen maksuihin meni 60 euroa. Osien hinta, n. 350 euroa, ei ollut paljoakaan, siihen rahaan tuli kuitenkin autoon katalysaattori putkimutkineen, kierros kitkarenkaita ja jarruletkut + putket.

 

 

 


 

 

 

AUDIHOMMAA EDELLEEN

1.12.2006

 

 

Audin katti hepattuna

Saksan päästä ei sitten löytynytkään koko satsia, joten teinpä homman itse. Biltemasta satasen katti ja pari valmista putkimutkaa... Kuvassa viritelmä paikallaan Audin pohjassa hepattuna. Tämän jälkeen alta pois, täyssaumat ja alle taas. Suhteellisen tavallisen yksioikoinen homma: Liitinlaipoista lähes joka pultti katkomalla pois, pakosarjan päässä laipassa kolmella pinnapultilla kiinni, joista kaksi poikki jne... Itse katin ja putkien hitsaus nyt oli se kuuluisa piece of cake...

 

 

 


 

 

 

AUDIN RUUVAUSTA

21.11.2006

 

 

Audin katit

Katsastus lähenee... Ja ongelmat näköjään samaten. Toinen kuvan katalysaattoreista oli pitänyt vaimeata helinää pitemmän aikaa, mutta n. 800 km ajo yhtenä päivänä sai siitä sisuskalut irti lopullisesti. Nyt ääni muistuttaa betonimyllyä. Katit ovat hintavaa tavaraa Suomessa, siksipä tilaankin omaani merkkikohtaisen tarvikekattisysteemin kaikkine käyrineen yms. Saksasta. Näillä tietoa hinnaksi on tulossa n. 350 eur suoraan kotiovelle laskettuna. Suomessa alkuperäinen varaosa olisi paikasta riippuen jopa 1600 euroa. Pelkät suorat tarvikekatit maksavat yhteensä n. 250 euroa, siihen kasa sopivia käyriä ja iso määrä sepitystä, niin olisihan niistäkin isolla työllä saanut. Enpä alkanut tähän urakkaan, koska autoakin tarvitaan joka päivä. Jostakin kumman syystä alunperin vain toisen katin toisessa päässä on laippaliitos, muuten rakennelma on hitsattu kasaan ja sisältää etupäässä putket kummallekin pakosarjalle sekä takapäässä yhdekappaleen, joka liittyy laippaliitoksella loppuputkistoon.

 

 


 

 

 

MOOTTORIHOMMIA

16.11.2006

 

Päivän linkki:

 

CarDomain

 

- Melko muhkean kokoinen autoesittelysivusto; lähes 2 miljoonaa jäsentä ja lähes 0.5 miljoonaa autoa...

 

Veneen moottori

Torinoon uusi moottori ? Ei sentään, tämä 5.7 litran 6-sylinterinen Mersun dieseli lähti tarkempaa tutkiskelua varten veneestä. Tolkuttoman kokoinen mylly, tilavuus sama kuin omassa Fordin koneessa, mutta painoa ainakin 2 kertaa enemmän.

 

 


 

 

 

TYÖTÄ VUOROTTA

4.11.2006

 

 

Marko tinaa

Kävin asioilla Etelä-Pohjanmaalla torstain - perjantain ja samalla reissulla velipoika lähti mukaan avustamaan maalauspohjien teossa, jossa kyllä urakkaa piisaakin. "****** (sensuroitu) tekis mieli, sellainen pienempikin kävis..." tuumasi mies ja tinaa kuvassa Torinon ovea :-)

 

Tarkoitus oli aloittaa pohjahommat vasta ensi viikolla, mutta koska velimies tuli jo nyt, pääsikin sitten sujuvasti näihin hommiin...

 

 

 


 

 

 

AUDIN SEPITYSTÄ

1.11.2006

 

Päivän vinkki:

 

Win XP, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\Session  Manager\Executive.

 

Aseta AdditionalCriticalWorkerThreads arvoksi esim. 5, buuttaa ja kokeile, ohjelmien aukeaminen pitäisi rivakoitua kummasti. Kokeile arvoja 1-25.

Audin takatukivarret

Katsastuksen lähestyessä aloin jo pikkuhiljaa huoltamaan käyttö-Audia, semminkin kun tiedossa on pitempiä reissuja. Tällä kertaa vaihtoon joutuivat melko väleiksi kuluneet takakelkan ylätukivarret, tai mitkä nuo nyt viralliselta nimeltään ovatkin... Pitävät kuitenkin pyörän pystyasennossa. Klappia oli noin sentin luokkaa kummassakin silmukassa, joten oli jo aika... Se tavallinen kuvio, kaikki vastusti, mikä voi :-) Pari tuntia upposi taas tähänkin.

 

Statistiikkaa

Laitetaanpa taas kävijädataa kuun vaihteen kunniaksi. Kaikilla sektoreilla lisäystä, pageloadit ylittivät nyt 6000 kuukausittaisen latauksen rajan.

 

Kiitoksia lukijoille !

 

 

 


 

 

 

«« Previous (September - October 2006) | Top | Next (January - February 2007) »»