WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS NOVEMBER-DECEMBER 2007

PIKKUJOULUT, TAAS

14.12.2007

 

 

Peerless 1931

Heti aluksi: Mikä on kuvan vehje ?

 

Täällä kertaa pikkujoulut olivat Liedon Mobilistien järjestämät. Tosin aika paljon jouduin itse järjetelyihin sekaantumaan.

 

Sitä tavallista, syötiin hyvin, juotiin vähemmän, ja oltiin muuten vaan viettämässä aikaa :-)

 

Ja lopuksi vastaus alkupään kysymykseen. Kuvassa on Peerless 1931, se oli vakio-ohjelmaan kuuluvan autontunnistuskisan kysymyksen fyysisenä liitteenä :-)

 

 


 

 

 

PIKKUJOULUT

9.12.2007

 

 

Pikkujouluporukkaa

Viikonloppuna vieteltiin tallilla pienimuotoisia pikkujouluja runsaslukuisen kutsuvierasjoukon läsnäollessa :-) Hauskaa oli, flunssassa ja selvinpäin :-)

 

 


 

 

 

AUDIN KIMPUSSA. VAIHTEEKSI JA JÄLLEEN

2.12.2007

 

 

Audin iskaritolppa

Katsastus käyttöpelissä lähenee jälleen kerran. Asioin Tampereella ja suuntasin ikään kuin samalla reissulla Etelä-Pohjanmaalle velipoikien tallille tarkoituksena hoitaa muutama näennäisesti aika simppeli toimenpide Audin huitteilla. Etupyörän laakeri jommassa kummassa pyörässä oli metelöinyt jonkin aikaa. Kumpiko se oli, olikin itse asiassa aika vaikea sanoa, koska kohtuullisen hyvin äänieristetyssä autossa ääni tuntui vaimeana tulevan milloin mistäkin. Päätin siis vaihtaa molemmat.

 

Ei ollut ihan läpihuutojuttu, mm. kumpikin iskaritolppa irroitettiin laakerinasennusta varten jne. Laakerit olivat luonnollisesti prässätyt, mikä ei ainakaan asiaa helpottanut.

 

 

Audin purettu jarrusatula

Toinen murjheenkryyni oli jumissa ollut käsijarru, johon sitten löytyikin useita syitä. Toisessa satulassa oli käsijarrulla käytettävän mekanismin akseli ruostunut jumiin ja lisäksi vaijerit olivat melko huonossa kunnossa. Hommasin satuloihin korjaussatsin, eli tiivisteet ja uudet vaijerit.

 

Satuloiden kasaus oli kaikkea muuta kuin helppo, en neuvo ketään purkimaan Audin jarrusatulaa kokonaan osiksi, jos ei harrastuneisuus riitä. Työkalutkin joutuu nimittäin hommaan tekemään itse. Paikallinen Audi-huolto ei koskaan ollut purkanut satuloita näin pitkälle, koska siellä tavataan laittaa aina uusi satula, jos tälläisiä vikoja tulee vastaan. Ne ovat kuulemma niin halvat... Jaa... Käsijarruvaijerin asennusta vartenkin tarvi kardaanikin ottaa takapäästä irti. Eipä ole vielä tullut muissa vastaan.

 

Kaiken kaikkiaan, jos vanhaan Taunukseen laittaa etupyörän laakerit ja korjaa takajarrut, sen tekee kyllä päivässä. Audia sen sijaan rukattiin 4 päivää...

 

 


 

 

 

HYLLYN VÄRKKÄYSTÄ

25.11.2007

 

 

Uusi romuhylly

Talvikauteen valmistelut jatkuvat. Putkimiehen perinteikkeellä ammatilla elantoaan hankkiva kaverini poisti putkistosta erilaisia letkutuksia yms. alan mysteerien peittämiä käytäntöjä noudattaen säilytyspuolen pattereista useamman sata litraa nesteitä. Tyhmempi olisi luullut operaatiota aika yksinkertaiseksi, hana auki ja kahville tyyppiseksi pieneksi virittelyksi, vaan todellisuus olikin kaikkea muuta... Tyhjennykseen meni lähes koko päivä.

 

Päivän kuva sen sijaan liittyy varastointijärjestelmäni lievän sekavan tilanteen parannuspyrkimyksiin ja myös tuohon edellä kuvattuun putkiremonttiin. Rakensin lavat, joille sekaleinen roju saadaan lattialta pois useampaan kerrokseen. Samalla saatiin romut pois myöskin pattereiden kyljestä, jolloin niille pääsee jotakin tekemäänkin.

 

 


 

 

 

PUTKIHOMMIA

19.11.2007

 

 

Putkihommia

Talvikauteen valmisteluita... Lämmityslaitteistossa oli pientä laiton paikkaa ja putkihommien vääntöäkin tapahtuu siellä täällä ikävän poissapitämiseksi...

 

 

Pylväsporakone

Varustelukierteessä tapahtui positiivista  rakennemuutosta uuden käytetyn pylväsporakoneen muodossa. Ko. värkki erektoituu tanakammin työpöytäni lähimaastoon, jahka saadaan vähän tilaa raivatuksi.

 

 


 

 

 

PUUSEPÄN TÖITÄ

11.11.2007

 

 

Jykä sahaamassa

Pitkästä aikaa värkäilemässä. Pojan otin mys mukaan sillä juipin on syytä opetella tekemään jotakin omin käsin :-) Kuvassa vääntyy laatikoita käyttötarkoitukseensa, joka jäi itselleni hieman hämärän peittoon.

 

 


 

 

 

 

«« Previous (September - October 2007)  | Top | Next (January - February 2008) »»