WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS JULY-AUGUST 2007

FORSSAN SATOA

16.8.2007

 

 

Forssan 2 palkinto

Posti on kulkenut, kusti polkenut ja bitit liikkuneet... Sain vihdoin kuvan, jota olin vähän odotellut.

 

Ladies & Gentlemen: Forssan Pick- Nick 2007, Rock'n'roll car -sarja ja 2 -palkinto meni siis tallikaveri Patelle ja hienolle Ford Tudorille ! Onneksi olkoon toivotteleepi tallikaverit ja varmasti lukijakuntakin yhtyy tähän !

 

 


 

 

 

PURJEHTIMASSA

7.8.2007

 

 

Spinnun trimmausta

Jottei voisi sivuilta henkivää kuljetusvälinepolitiikkaa voisi väittää liian urautuneeksi, siirrymme seuraavaksi veneiden maailmaan. Kävimme eilen purjehtimassa, mikä itse asiassa oli allekirjoittaneen, Etelä-Pohjanmaalla juurensa omaavan maakravun aivan ensimmäinen kerta. Jos ei ruotsinlaivoja lasketa, ja, kuten olen kuullut, ei lasketa.

 

"Had to be done", sanaili aikanaan eräs skottiystäväni. Sopii tähänkin, Turun seudulla asuessaan TÄYTYY kokeilla tätäkin !

 

Tosi hieno päivä, aurinko paistoi koko ajan pilvettömältä taivaalta. Miinuspuolena voisi sanoa oikeastaan vain, ettei tuulta juuri ollut, joten vauhti jäi paikoin aika vähäiseksi. Ja sen, että allekirjoittanut poltti nahkansa.

 

Kuvassa tallikaverin tyylinäyte spinaakkerin virittelyistä ilman turhaa stressiä.

 

Kiitokset Mikolle & Mikolle !

 

 


 

 

 

FORSSAN PICK-NICK 2007

5.8.2007

 

 

Rodeja Forssassa 2007

Kesän kohokohta, Forssan Pick-Nick tuli pojan kanssa totuttuun tapaan käytyä tsekkaamassa. Sää oli jälleen vallan hieno, kuten yleensä on tavannut tapahtuman aikoihin ollakin.

 

Kalusto on noin karkeasti tullut jonkin verran tutuksi, eikä mitään erityisen silmiinpistävän erikoisia/erilaisia laitteita näkynyt. Tosin tässä ympäristössä silmä turtuu nopeasti, auton, jota merketin pihamaalta bongattuna tulisi ihailleeksi pitkänkin aikaa, sivuuttaa täällä ehkä täysin huomaamatta. Sen verran paljon on tarjontaa.

 

Tallikaveri Pate sai taas pytyn Rock'n'Roll Car -luokassa, tosin tällä kertaa eri autolla ja sijoituskin nousi viime vuodesta pykälällä ollen nyt toinen. Onnittelut Patelle, laitetaanpa kuvaa, kun saadaan !

 

Kuvassa rodeja parkkeerattuna vierekkäin. Komeita vehkeitä !

 

 


 

 

 

ETELÄ-POHJANMAAN REISSUA

3.8.2007

 

 

Audin laatikko irti

Kesän, lähinnä heinäkuun  aikana tullut pariinkin otteeseen käytyä kotipuolessa Etelä-Pohjanmaalla.

 

Ensimmäisellä reissulla vein perheen mummolaan ja urakoimme velimiehen kanssa risusavotassa kotimaastossa.

 

Toisella reissulla Audin pikkuhiljaa pahentuntut kytkimenluisto oli jo siinä mallissa, ettei kiihdytyksessä enää täydessä lastissa olevalle täysperärekalle pärjännyt ja kierroslukumittari karkasi sfääreihin heti kun jalka hiemankin lipsahti. Ajoin hiljaisena maanantai-iltana laitteen velipojan pajalle ja seuraavana päivänä paikallisen varaosaliikkeeseen tilöatut kytkimen osat kainalossa alettiin vaihtohommiin. Sinänsä yksinkertainen juttu, mutta vaati aika kovasti työtä. Kuvassa 4-veto -Audin vaihdelaatikko irti nosturilla olevan Audin alla.

 

 

Audin vanha kytkin

Ulos kaivettiin ja uudella korvattiin  mm. kuvan aika huonossa kunnossa ollut kytkinlevy, paineasetelma, painelaakeri ja kammen päässä oleva vaihteiston sisääntuloakselia tukeva silmälaakeri.

 

 


 

 

 

 

«« Previous (May - June 2007)  | Top | Next (September - October 2007) »»