WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS JULY - AUGUST 2008

YLEISTÄ TALLISÄHELLYSTÄ

3.7.2008

 

 

Roosa korjaa pyörää

No niin, pitkän tähtäimen suunnitelmissa ja kalentereissa tuolla yrityspuolella oli odotetusti tullut pienen kesäloman paikka ja kun velipojan kanssa oli pikkuhiljaa sovittu Heinäkuun puoltaväliä ajankohdaksi oopperalle "Torinon maalaushommat" ja siitä aaria kolme, niin aloittelin pikkuhiljaa raivailemaan tilaa tallin lattialle.

 

Samalla tiedostavana isäukkona pidän osakseni huolta jälkikasvun sorminäppäryyttä kehittävästä ja teknistä yleistietoa nostavasta koulutuksesta ettei homma jää liiaksi mamman varaan kyökin puolella.

 

Niinpä otin tyttäreni Roosan mukaan vaihtamaan kumit yhteen enemmän tai vähemmän pieneksi jääneeseen maastopyörän rämään, jota perheen nuorempi jäsenistö pääsee myöhemmin särkemään uudelleen vaativissa ajoharjoitteissaan. Olin ennakolta hieman pessimistinen  homman tapahtumisen asteeseen, mutta yllätyksekseni renkaat asentuivat ihmeen näppärästi, ainoastaan napavaihteisen härpäkkeen vaihteensiirtäjän korkannut pultti piti jengoittaa uudelleen.

 

Pitänee alkaa patistelemaan tyttöä tekniselle uralle :-)

 

Mistä puheen ollen, allekirjoittanut jo hieman enemmän teknillistä uraaluonut kulutti illan siivoilemalla tallia ja kaivamalla Torinon esiin reservistä.

 

 


 

 

 

VEHKEITÄ VALMISTUU...

17.7.2008

 

 

Mikon Jagge maalattu

Tallikaveri oli kevättalven ja kevään aikana laittanut Jaguarin uuteen maaliin. En ollut aikaisemmin onnistunut nappaamaan vehkeestä kuvaa, joten tässäpä tämä komea peli !

 

 


 

 

 

ABC

19.7.2008

 

 

Limusiini

ABC:n viikkotapaamisessa tuli poikettua, noin ikään kuin vaihtelun vuoksi. Suurimmaksi syyksi kuitenkin siksi, että tallihommat oli juuri ennen saatu päätökseen ja velipojalle piti käydä tätäkin puolta Turun autoharrastuksesta valottamassa.

 

Paikalla oli taa aika tavanomainen seurakunta laitteillaan, tällä kertaa kuvan arvoisen mallisuorituksen teki ko. tapaamiseen todennäköisesti millään tavalla liittymätön limusiinivierailu. Mielenkiintoinen peli, joita harvemmin näkee.

 

 


 

 

 

KESÄPÄIVÄ KAUPUNGILLA

26.7.2008

 

 

Vertaus

Kävimme perheen kanssa kaupungilla kaunista kesäpäivää viettämässä. Naisväen tutkiskellessa enimmäkseen vaatteita silmäilin itse mm. erään kirjakaupan antia.

 

"Vertaukset on kuin Jeesuksella" totesi nuoruudenkaverini kun onnistuin oikein lohkaisemaan, mutta kuvan opuksen vertaus vie kyllä pelin 6-0.

 

 


 

 

 

PUUHAMAA

29.7.2008

 

 

Näkymä Puuhamaasta

Lapset olivat jo useita vuosia kärttäneet päästä Puuhamaahan ja vanhimman tyttären ollessa jo 15 olimme päättäneet tänä kesänä käydä, kovin monena vuotena ei enää koko perhe varmaan ole lähdössä. Niin se aika kuluu...

 

Kuvassa näkymää erään härvelin tornista läheiselle joelle päin.

 

 


 

 

 

HÄISSÄ

2.8.2008

 

 

Ford Custom -50 Hääauto

Tänä viikonloppuna olisi ollut maanmainio Forssan Pick-Nick, mutta jouduin jättämään sen perhesyistä väliin; vaimon pikkusisko oli aikeissa vaihtaa siviilisäätyä.

 

Matkasimme perheen voimin Etelä-Pohjanmaalle Pohojalaasiin häihin, joista ei nyt sen enempää...

 

Mieltä lämmitti hääautoksi valittu siisti Ford Custom -50.

 

 


 

 

 

LAAJENNUSTA

5.8.2008

 

 

Uusi seinä

Talliin on suunniteltu lämpimän puolen laajennusta jo pitemmän aikaa ja nyt loppukesästä tartuttiin muiden aikataulujen suodessa toimeen.

 

Pienempiä siivous- ja valmisteluopearaatioita oli suoritettu pitkin matkaa, mutta nyt rykäisimme seinän pystyyn ja lähes valmiiksi erottamaan uutta kylmää ja lämmintä puolta tosisistaan.

 

 


 

 

 

SEINÄ VALMIIKSI

8.8.2008

 

 

Uusi seinä valmis

Kun yrittäjällä on aina muutenkin liikaa aikaa, naputtelimme tallin väliseinän valmiiksi iltapuhteina.

 

Lumentulo ei yllättänyt vaikka niin voisi kuvasta luulla; pölyä toki oli ilmassa melkoisesti.

 

 


 

 

 

FORD NATIONALS 2008

9.8.2008

 

 

Drag stripin päässä

Jenkki-Ford -harrastajien joulu, juhannus ja uusi vuosi koettiin Alastarolla männä viikonloppuna, kun pitkän aikaa varastodomainin statuksella maannut Ford Nationals herätettiin jälleen henkiin kahden Suomen merkittävimmän alan kerhon, kotikerho FFCF:n ja FMOC:in toimesta.

 

Viikonloppu sisälsi reippaasti erilaista kilvanajoa ja mukavaa yhdessäoloa. Taas sai moni tuttu nimi kasvot !

 

 


 

 

 

TALLIASKARTELUA

11.8.2008

 

 

Luukku

Aivan aluksi: Mikäs juuri se kuvassa ?

 

Paluuta todellisuuteen ja arkeen mukavan viikonlopun jäljiltä harrasteltiin illalla tallilla rakennusprojektin merkeissä. Tämä alkaa kysyä jo melko tarkkaa kalenterinhallintaa, työrintama vie aikaa, tallilla olisi aivan riittämin hommaa parissa autossakin, mutta pitäisi saada edes talli kuntoon ennen kuin niitä pääsee järkevästi tekemään. Pitää yrittää saada hommia eteenpäin sen minkä tilanne myötää ennen kuin syksy saa (minä en...) ja työkiireet vievät lopunkin ajan.

 

Ja se kuvan luetteloimaton varusesine vai-mikä-se-nyt-oli ? No se oli, tai on, rakenteisiin pykäämämme teräsprofiililuukku puuovella.

 

 


 

 

 

HEIDIN EKA KOULUPÄIVÄ !

12.8.2008

 

 

Heidi palaa ensimmäisenä päivänä koulusta

Koulut alkoivat jälleen... Vanhimmat lapset ovat jo yläasteella, Heidi aloitti koulun tänään ! Kuvassa onnellinen ja kouluunpääsyä hartaasti odottanut Heidi palaa koulusta ensimmäistä kertaa.

 

 


 

 

 

REMONTTI JATKUU

26.8.2008

 

 

Kattolevyä paikalleen

Ei mitään uutta tallirintamalta.... Katonrajassa häilätään...

 

 


 

 

 

TYÖKALUN TEKOA

30.8.2008

 

 

Nokkatyökalun sovitusta

Taas, jälleen kerran Motonet yllättää, eikä taaskaan positiivisesti. Vaihtelin viimeksi vesipumppua vajaa 50 000 km sitten, yleensähän näiden pitäisi kestää se vähintään 100 000 km. Tämä Motonetin Italiaano ei kestänyt. Hankintapaikan tyyliä kuvastaa, että hankkiessani tiesin ainakin siihen aikaan sieltä saavan sekä italialaista että saksaliasta tarvikeosaa. Varasin luonnollisesti sen sakemannin joita kuulemma oli, mutta tietenkin osaa hakiessani olikin vain italiaanoja.

 

Niinpä tilasin tällä kertaa, jo monesti aiemmin ja jatkossakin osani Osahankinnasta, josta olen saanut sitä mitä on sovittukin. Motonetistahan en mitään osia enää ostele.

 

Nämä sikseen, mutta tällä kertaa toisen ikävän yllätyksen tarjosi nokkatyökalun puute. Tämähän oli spesiaalivehje, jolla yläkerta, eli siis kumpikin nokka-akseli lukitaan asentoonsa. Olin vehkeen itse tehnyt aiemmin, mutta jostain kumman syystä sitä ei enää löytynyt mistään. Ei kerrassaan mistään, mikä asianomaista suuresti hämmästytti. Laitteesta on kuvaaa ja tarinaa edellisen remontin aikakirjoissa

 

Niinpä sitten tein värkin uudestaan, tällä kertaa sen verran tukevasta latasta, että kerran säätöihin laitettua pitäisi siinä pysyä. Tämän pitkähkön johdannon päätteeksi mainittakoon, että kuvassa on kyseisen työkalun sovitusta nokka-akselin huitteille. Aika arvattavaa...

 

 


 

 

 

 

«« Previous (May - June 2008)  | Top | Next (September - October 2008) »»