WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS MARCH-APRIL 2006

SAUNAILTA...

19.4.2006

 

 

Saunailta

...oli oikeastaan jo viime torstaina ja ilman saunaa, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Itse asiassa eräs herroista täytti vuosia, mistä vielä kerran onnitteluni ! Nuoret miehet syventyneinä autoteknilliseen (no jaa...) keskusteluun tuhkakupin välittömässä läheisyydessä Torinon nurkalla. Poikkesin paikalle flunssaisena ja lähdinkin iltayhdeksän maissa kotiin. Tämän sitkeän flunssan takia ei ole oikein hommat edenneet muutamaan viikkoon, mitä nyt erään GM -harrastajan jälkikasvun Karting -autoon huoltopukkia hitsailtiin kasaan tänään.

 

 

 


 

 

 

ENNAKKOILMOITUS !

10.4.2006

 

 

 

 

Liedon Mobilistien Vappu

Jo totuttuun tapaan Liedon Mobilistit järjestää perinteisen Vappupäivän rompetorin ja harrasteajoneuvokokoontumisen Liedossa Zoolandian parkkipaikalla.

 

Liedon Mobilistien hallituksen puolesta webmaster kutsuukin kaikki lukijat vietttämään Vapunpäivää Lietoon !

 

 

 


 

HOT ROD & ROCK SHOW

8.4.2006

 

 

Karvaa pakoputkessa

Tampereella tuli taas perinteisesti käytyä katsastamassa kalustoa. Näyttelystä ei tänä vuonna jäänyt mitään spesiaalia mieleen, itse asiassa homma oli varsin tasapaksun oloinen. Ruotsalaiset osoittivat jälleen olevansa rakentelussa meitä edellä viimeistelyllään. Huomaa, että hommalla on siellä vanhemmat perinteet, parempi kaluston saatavuus ja aikaa & rahaa laitetaan enemmän peliin. Homma on profesionaalimpaa. Näyttelyn annista tarkemmin Happenings -sivuilla.

 

Kuvassa hämmästyttävä ilmiö, jonka kuvasin reissun eräällä taukopaikalla; erään vakiokulkineen pakoputkesta pursusi karvaa (!?!) pitkä köynnös... Mikähän lienee tarinan tausta...

 

 

 

 


 

 

 

AUTO KYLJELLEEN...

1.4.2006

 

 

Camaro kyljellään

...ei tosin kääntynyt kyljelleen ihan ajamalla, onneksi. Torinon vieressä majaileva tallikaverin Camaro oli pohjanrassausta vailla, joten helpoiten homma järjestyi kippaamalla auto tarkoitusta varten tehtyjen tukirautojen varassa kyljelleen.

 

 

Prässin palkit

Eilettäin prässintekoprojekti nytkähti taas pätkän eteenpäin, kun saatiin raudat roudattua tallin lämpöön. Tukevaa tavaraa jokunen sata kiloa, vaan eipä noilla puristusvoimilla ihan huonekaluputkesta kannata tehdäkään.

 

 

 


 

 

 

MAINOSTUSTA !

29.3.2006

 

 

HRRS 06 banner

Laitetaanpa nyt linkki sivuille, kun kuuma rottinki & kivi esityksen miehet sivuillaan näin ehdottelevat :-) Tänne siis suuntaan itsekin ensi viikonloppuna. Saatanpa tehdä pikku jutunkin nettiin...

 

 


 

 

 

LISÄÄ LELUJA

18.3.2006

 

 

Mikon mopo

Tämmöinenkin ilmestyi tallille lauantaiaamun ratoksi... konevikainen 250 ccm monttukone, jonka kaveri pisti saman tien atomeiksi. Keväämmällä kokeiltaneen...

 

 


 

 

 

PRÄSSI

10.3.2006

 

 

Prässin sylinteri

Olimme pitemmän aikaa harkinneet prässin hankintaa tallille, mutta nuo Biltema-tyyppiset rimpulat eivät oikein innostaneet. Päätettiin sitten tehdä itse. Kaveri löysi jostakin protosta peräisin olevan sylinterin jostakin ja päätettiinkin sitten hyödyntää sitä. Toinen tallipeikko väänsi CAD-kuvat ympärille ja seuraavaksi tarviikin hankkia raudat. Kuvassa sylkky lattialla ja tässä vaiheessakin voi päätellä, että puristusvoimaa tulee olemaan kohtuudella, eli 50 tonnia. Työiskua 600 mm. Eiköhän tällä :-)

 

 

 


 

 

 

TALVI-HEIKKI

5.3.2006

 

 

Kävin hakemassa Jussin matkaan ja suuntasimme kaupungille hakemaan vieraat hotellilta. Keskeytimme hyvin alkaneen tyynysodan... Seuraavaksi ajelimmekin Talvi-Heikkiin rompetta metsästämään. Käteen jäi sitä tavallista: krääsää kuten pienoismalleja, esitteitä, kirjoja jne... Sain kuitenkin syntymäpäivälahjaksi vaimolle hankittua katajasta tehdyn lekkerin koriste-esineeksi ja ison kääretortun kahvitteluun. Ainoa "hyödyllinen" löydetty esine oli tinahöylä, jollaista itselläni ei vielä ollutkaan. No, nyt on.

Virallisia lukemia ei ole tiedossa, mutta autojen määrästä sekä "perstuntumasta" päätellen porukkaa oli enemmän kuin ennen. Tarjonta sen sijaan jatkoi jo joitakin aikoja käynnissä ollutta trendiä; autojen osat ja autoihin liittyvät vähenevät ja kippokauppiaat lisääntyvät. Jossakin vaiheessa tätä menoa tulee vastaan piste, jossa lopetan rompetoreilla käynnin... Toki paikalla on aina joitain vakiomyyjiä, kuten "nippeli-Teppo", Alfamerin pyörillä kulkeva kirjakauppa jne.

Poistuimme paikalta Jussille lopettajaiskahville ja hoitelimme tuulensuojaan samanmoisen ison tortun kuin itse ostamani... Kahvin jälkeen vieraat lähtivät paluumatkalle ja kotiin lähdin itsekin.

 

 

 


 

 

 

FORD-FREAKIT VIERAILULLA

4.3.2006

 

 

Friikit Turussa

Ford-Freak Club of Finlandin (FFCF) terävintä kärkeä kerhon nykyisen ja parin entisen presidentin ominaisuudessa lähtivät pitkällisten mailkirjeenvaihtojen innoittamina Turun suuntaan Fordillaan (milläs muulla ?) ajelemaan lauantaina. Käväisimme tietenkin Jussin kummallakin tallilla, allekirjoittaneen tallilla sekä Makke's Garagella, jossa äänivaltaiset jäsenet kuvassa nojailevat Fairlanen hylsyyn. Tallikierroksen jälkeen grillailtiin Jussin grillikatoksessa ja nautittiin erilaisia  janonsammutusaineita palanpainikkeeksi... Sunnuntaina keräämme porukan ja suuntaamme Talvi-Heikki -rompetorille metsästelemään...

 

 

 


 

 

 

LÄMPÖPUMPUN ASENNUSTA

3.3.2006

 

 

Lämpöpumppu asennettuna

Asenneltiin sitten viimein tuo jo jonkun aikaa lattialla odotellut lämpöpumppu seinälle. No jaa, laitehan on kaksiosainen, joten asennettiin toinen ulkopuolelle (jeps, siis pihalle) ja toinen osa tuli sisälle ja möllöttelee kuvassa korkealla katonrajassa. Odottelemme lämmistyskustannusten pienevän moisella tekniikan ihmeellä...

 

 

 


 

 

 

«« Previous (January - February 2006) | Top | Next (May - June 2006) »»