WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS MARCH - APRIL 2008

TALVI-HEIKKI 2008

8.3.2008

 

 

Rallisitikka Talvi-Heikki 2008

Alkuvuoden pakollisiin kuvioihin kuuluu Talvi-Heikki, jossa nytkin tuli käytyä kävelemässä muutama tunti. Tapahtuma oli tosin jo viikko sitten, 2.3.

 

Rompetorit ovat itselleni muodostuneet aika turhiksi paikoiksi, koska eipä niistä koskaan mitään tarpeellista tunnu löytävän, onpahan taas samat kääretortut, lasikipot, vanhat Tuulialasi-lehden numerot ja muu vastaavat tyrkyllä. Toki tuttuja aina vastaan tulee ja kuulumiset tulee vaihdettua ! Muutenpa en taitaisi enää näissä käydäkään.

 

Talvi-Heikissä on yleensä jokin teema ja tänä vuonna se oli Sitikat, josta esimerkkinä kuvan rallihenkinen hirmu...

 

Jawa

...toisen osan tämän vuoden teemaa näytti muodostavan vanhta Jawat :-)

 

 


 

 

 

ETELÄ-POHJANMAALLA

20.3.2008

 

 

Katjan koira

Kävin kotipuolessa hoitamassa muutaman isomman asian ja vein samalla velipojalle pari hieman itseensä ottanutta Rancheron luukkua ehostukseen.

 

Kuva, kuten tarkkasilmäinen huomaa, ei liity auton osiin, enkä oikein osaa tarkemmin sanoa edes mihin. Kuvan eläin oli päätynyt veljen vaimolle enkä ihan tarkkaan tulltu kysyneeksi, mitä kunniakasta sukupuuta moinen edustaa.

 

 


 

 

 

AUDIMURHEITA, TAAS

1.4.2008

 

 

Audin siipeensä saanut vetonivel

Käyttöautoksi ei varmaankaan kannata ostaa venhenevaa 4-vetoa... Etenkin jos se on kohtuullisen laadukkaan auton leiman (suotta ?) saanutta saksalaista valmistetta. Kun 4-vetoon alkaa tulla kilometrejä, on selvää, että joskus joudutaan osia vaihtamaan. Kun kyseessä on siis 4-veto, se tarkoittaa yleensä sitä, että osat ovat piirun verran harvinaisempia ja kaliimpia kuin vähemmillä vetävillä pyörillä varustetuissa malleissa. Edelleen, osia etenkin alustassa on enemmän ja ahtaammin kuin 2-vetoisissa. Kun kyseessä on vielä lisäksi neljää olympiarengasta muistuttavaa merkkiä keulassa roikottava mobiili, osat on varmasti pultattu kiinni monesta paikkaa, tiheään, suojattu erilaisilla lipareilla ja sen päälle pultattu vielä varmuuden vuoksi jonnekin.

 

Juuri tällä viikolla olisi sattumoisin ollut aivan erityisen paljon tekemistä, eikä aikataulun turhasta löysyydestä ole asianomaista voinut muutenkaan armon vuoden 2008 puolella syyttää.

 

Mitäkö oli tapahtunut ? Kuvasta syy näkyy hyvin, toisen takapyörän ulomman vetonivelen suojakumi oli rikkoontunut ja kerännyt vettä sisäänsä, kunnes nivel oli avattaessa kuvan näköinen...

 

 

Audin siipeensä saanut vetoakseli

...eikä vetoakselin boorit olleet juuri sen lohdullisemman näköiset.

 

Vika tuli huomattua siinä vaiheessa kun keskellä paikallista kirkonkylää asioidessani kaikenlainen veto loppui tykkänään. Harmillista, voisihan sitä olettaa, että kun neljästä vetävästä pyörästä yksi ei enää vedä, onhan niitä jäljellä vielä kolme.

 

Tosin logiikka ei tässä kohtaa pure.

 

Vetonivel löytyi Motonetista (saako sitä sanoa ?), akseli kaverin naapurin kuusen juurelta (olikin ehkä se paras osa) ja loput tilpehöörit sekalaisista osoitteista.

 

 

 


 

 

 

FIRMAA PERUSTAMASSA

2.4.2008

 

 

Tänään toimitin osakeyhtiön perustamisasiakirjat asianomaisille tahoille. Ei varmaankaan siis ihme, että tiettyä kiirettä on pidellyt, eikä oikein harrastuspuolelle ole ollut aikaa keskittää...

 

Tietynlaista aikataulullista haastetta on luvassa enemmänkin lähitulevaisuudessa...

 

 


 

 

 

TALLIBILEET

11.4.2008

 

 

Tallibileet_0408

Avasimme keväiseen tapaan taas ajokautta, vaikka ajokuntoisia autoja tuntuu porukalla olevan vuosi vuodelta vähemmän.

 

Sitten sarjaan pakolliset mainokset:

 

HRRS 2008 banner

Hot Rod & Rock Show 2008 Tampereen Pirkkahallissa 26.-27.4

 

Liedon Mobilistien Vappu

... ja perinteellinen Liedon Mobilistien Vappupäivän harrasteajoneuvokokoontuminen ja rompetori. Olin toiminut Mobilistien hommeleissa useamman vuoden ja ollut aktiivisesti järjestämässä näitä Zoolandian tapahtumia. Toimin mm. yhdistyksen puheenjohtajana viime vuonna, mutta tänä vuonna ilmoitin jättäväni nämä touhut hieman vähemmäle pääasiassa yritystoiminnan kiireitten takia.

 

 


 

 

 

HRRS 2008

26.4.2008

 

 

Hannu Jaakkolan Packard -54

Kevään odotetuin tapahtuma, eli Tampereen Hot Rod & Rock Show tuli taas käytyä. Hyvin perinteellisin menoin taas, eli velipoikien kanssa Biltemaan ostoksille ja sieltä näyttelyyn, jossa mm. kuvan Hannu Jaakkolan -54 Packard. Porukka oli taas sama, uutena poikani Jyrki oli tällä kertaa mukana. 13 -vuotiaan pitääkin ottaa jo tuntumaa autoilun jaloon maailmaan...

 

 

Jykä ja tytöt

...ja vähän muuhunkin :-)

 

 


 

 

 

 

«« Previous (January - February 2008)  | Top | Next ( May-June 2008) »»