WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS NOVEMBER - DECEMBER 2008

TALLIN MAALAUS

8.11.2008

 

 

Tallin maalausta

Tallin maalaus saatiin sitten onnellisesti suoritettua, vaikkei ihan ensimmäisellä yrittämällä ruiskurikosta johtuen onnistunutkaan. Korkeapainevehkeellä homma sujui aika nopeaan.

 

 

Talli maalattu

Nyt on seinät valkoisena kuin sairaalassa, vaikka kuvassa näyttääkin enemmän keltaiselta. Hallilla on kokoa sen verran, ettei normikameroissa enää oikein valo riitä salamassa.

 

 


 

 

 

AUTOT SISÄÄN

25.11.2008

 

 

Autot sisään

Nyt on autot sisässä valmiina, vain sähköt puuttuvat, toki tilapäisvalaistusta on jonkin verran. Sähköt menevät Joulukuun puolelle.

 

 


 

 

 

AUDINKATSASTUSTA, TAAS KERRAN :-)

4.12.2008

 

 

Audin_pyoranlaakeri_vanha

Joulukuu on yleensä taannut pientä ylimääräistä virikettä Audin katsastuksen merkeissä. Aina jotain löytyy, tällä kertaa jo vaihdetuista etupyöränlaakereista toinen oli alkanut pikkuhiljaa metelöidä lähes saman tien. Nämä ovatkin aika mielenkiintoisia vaihdettavia, onneksi hommaan löytyy erikoisltyökalu, eli eräänlainen holkkisarja, jolla laakerin saa sissään/ ulos.

 

Ilman sitä joutuisi koko pyöränripustuksen purkimaan, jotta vanhan laakerin saisi prässättyä ulos ja uuden sisään. Kuvassa vamha laakeri jo myhäilee asenteella, "luuletkos minun tästä ihan vähillä vaivoilla irtoavan ?"

 

 

Peruskunnostettu vetoakseli

Se kuitenkin irtosi ihan nätisti. Laakeri paikalleen ja seuraavaksi sovittamaan vetoakselia, jonka peruskunnostin valmiiksi. Uusi ulommainen nivel kumeineen ja sisäpäähän uusi kumi, jahka muuten hyväkuntoinen nivel oli ensin purettu, pesty ja rasvattu uudelleen.

 

 

 


 

 

 

AUDINKATSASTUSTA, TAAS YHDEN KERRAN LISÄÄ :-)

12.12.2008

 

 

Etutukivarren paikalleenasennusta

Eipä Audi sitten läpi katsastuksesta mennytkään. Etualapallo oli väljä tältä samalta etukulmalta, jonka juuri olin käyttänyt auki. Kun olisi tämän huomannit, olisi saanut samalla vaihdettua senkkin.

 

Eipä mitään, vanha tukivarsi pois ja uusi tukivarsi paikalleen. Yksinkertaista ? Ei aivan, sillä alatukivarsi ei mene ihan kiltisti tilaansa, vaan hommaan tarvitaan hioukkasen raakaa voimaakin, ainakin jos tahtoo varren vaihtaa ilman huomattavan isoja purkutöitä.

 

Quattroihin ei saa esim. Motonetilta tukivarsia; kataloogissa lukee isolla: EI QUATTRO !, huutomerkin kera. Ja miksemme Motonettia uskoisi ? No, tässä tapauksessa emme, sillä tavallisia tämän mallin varsia löytyy ja koska kaikkien muidenkin kataloogien mukaan varsi sopii vetojen määrästä riippumatta samanlaiseen autoon, ei muutea kuin se hankintaan. Ja identtinenhän se oli, totta kai.

 

 

Audin jarrulevyt

Samalla katsastussetä kehotti vaihtamaan takajarrulevyt, minkä toki teinkin. Oli toki jo jonkin verran aihettakin :-)

 

 

 


 

 

 

 

«« Previous (September - October 2008)  | Top | Next (January - February 2009) »»