WELCOME TO TORINOPROJECT NEWS

Uutisia

 

Tällä sivulla projektia yleisluontoisempia uutisia aiheesta kuin aiheesta, enemmänkin ehkä kuitenkin autoharrastukseen ja tallielämän valo- ja varjopuoliin keskittyen.

 

Varsinaiset projektiini liittyvät tapahtumat löytyvät omasta osiostaan Project kuukausittain jaoteltuna.

 

Uutiset eivät liene mitään valtakunnallisesti merkittävää tasoa :-). Onpahan kuitenkin sopivaa harrastuksiini ja vähän muuallekin liittyvää aineistoa, joka yleensä on sen verran poikennut normaaleista rutiineistani ja kohdalleni sattuneista näkymistä, että kamera on laukaistu siinä kohtaa. Jos on sattunut olemaan mukana...

 

Tunnetun Turkulaisen uutiskasvon (tai ehkä paremminkin -äänen) Markku Heikkilän sanoin: "ei virallissi, mut torellissi"

 

 

 

NEWS MARCH - APRIL 2009

KOULUTUS

5.3.2009

 

 

Finlayson

Kävin koulutuksessa Tampereella Finalysionin tiloissa. Paikka oli Finlaysonin tehtaanjohtajan entinen työsuhdeasunto.

 

Paljon ovat ajat muuttuneet. Olen itsekin ollut tehtaanjohtajana, vaan eipä moista kämppää tarjottu :-)

 

 


 

 

 

VEDENELÄVIÄ

8.3.2009

 

 

Vedenelävä

Sarjassamme "arvaa mikä ?" on vuorossa valitettavasti hiukan heikkolaatuinen otos akvaariosta. Mikä siis kuvan keskialueella oleva mönkiäinen lienee ?

 

Nyt näyttääpi siltä, että kaiken kiireen keskellä on saatu aikaiseksi erittäin tiujkalla kalenterinhallinnalla melkoisen hyvin yhtäaikaa sekä muutto, Tampereen Teknillisen Yliopiston puitteissa tiettyjä opintosuoritteita, siviilikulkineiden kunnossapitoa että leipätyötkin hoidetuksi.

 

Näyttäisi siis silötä, että saattaisin (huom. konditionaali :-) ) saada harrastuspuolellkain jopa jotakin aikaiseksi joskus Pääsiäiseltä alkaen.... Mene ja tiedä :-)

 

Ja siihen kuvaan... Ötökkä on tulisukarapu, metka ja varsin maastokelpoinen otus, jonka vajaan kymmenen kaverinsa kanssa otin pienempään akvaariooni ihemettelyn kohteeksi...

 

 

 


 

 

 

LAKISÄÄTEISTÄ AUTOHARRASTUSTA...

8.4.2009

 

 

Laiskotteleva katti

Alkoi uhkaavasti loppumaan kulkuvälineet kesken... Olin lähdössä Tampereelle, kun Audin bensapumppu lopetti toimintansa.

 

Eipä hätää, onhan emännänkin auto olemassa... Kunnes huomasin, että katsastusaika, jonka muistelin olevan loppukuusta, olikin juuri nyt. Ilman sen kummempia miettimisiä konttorille ns. vikalistan hakuun ja olihan sitä jonkin verran... Mm. se toinenkin alapallo edestä, jota olin kyllläkin jo arvaillutkin.

 

Vaikka Audi makasi liikuntakyvyttömänä tallin edessä, siirsin tähtäimen Peugeotiin. VAG -konsernille tyypilliseen tapaan kysyessäni Audiin pumppua vastaus oli, että on ja onkin 4 eri mahdollista sorttia eikä osaa sanoa mikä on oikea, ennen kuin purkaa... Hoh hoijaa... Otin sen mikä oli, ehdolla, että voin sen tarvittaessa palauttaa ja kuten sanottu, aloin laittamaan Peugeotia, koska sen saaminen valmiiksi oli melkoisen varmaa, Audin taas ei.

 

Kuva ? En edelleeenkään jaksa olla hämmästelemättä kissan ilmiömäistä kykyä laiskotella suorastaan kunnioitusta herättävällä perusteellisuudella, joten jaettakoon tämäkin otos kaiken kansan iloksi. Sitä paitsi, vanhan Peugeot 205:n rakenteissa ei olisi ollut mitään mieltä ylentävää eikä erityisen valokuvauksellistakaan.

 

 


 

 

 

LISÄÄ LAKISÄÄTEISTÄ AUTOHARRASTUSTA...

9.4.2009

 

 

Jykä ruuvaa bensaluukkua

Kohti viimeisiä korpimaita... Eipä ole tullutkaan Audin bensapumppua vaihdettua, joten tietyllä teknillisellä mielenkiinnolla työn syrjään kiinni... Hommahan menee pääpiirteittäin niin, että takapenkin selkänojien takaa lattiamattojen alta kaivetaan esiin peltiluukku, avataan se, irroitellaan sähköliitin ja erinäisiä letkuja, käännetään kiristykaulus auki ja käteen jääkiin sitten muovimysteeri, joka on yhtäaikaa eräänlainen polttoainetankin huoltoluukun kansi, että bensamääräanturin runko.

 

Tämän jlälkeen näkyvissä olikin sitten tankin sisälmykset. Kuinka ollakaan, oli tällä kertaa tankissa bensaa ihan reilusti... Lappoamalla bensat pois ja onkimaan tankin pohjalta esiin pumppua. Sinänsä mielenkiintoinen operaatio, sillä pumppun joko näkee tai tuntee sormissaan, muttei kumpaakin yhtä aikaa. Sieltä se kuitenkin lopuksi käteen jäi ja uusikin paikalleen meni, varaosa oli sellainen kuin pitikin, mikä vieläkin hiukkasen hämmästyttää...

 

Poika oli juonessa mukana,  kuten kuvasta saattaa tarkkasilmäinen havaita. 14 vuotiaan juipin on syytä alkaa opettelemaan yhtä sun toista mekaniikkaan liittyvää...

 

 


 

 

 

NÄYTTELYITÄ SUUNNITTEILLA

11.4.2009

 

 

ACS 2009

...ei sen kummemmin mitään erityisempää suunnittelua vaativaa, tuonne kuvan ACS 2009:iin oli ajatus lähteä tutustumaan, kun en ole aiemmin ehtinyt. Aika aikaansa kutakin...

 

 

 

 

HRRS 2009Normaalisti on tullut käytyä tuolla Tampereen Hot Rod & Rock Showssa, jonne tänäkin vuonna on tarkoitus lähteä.

 

Laitetaan ikään kuin mainosluonteisena kannatuksen osoituksena kummankin tapahtuman bannerit esiin.

 


 

 

 

ACS 2009

12.4.2009

 

 

Gumball-Torino

Tuli käytyä pojan kanssa ensimmäistä kertaa Helsingin showssa. Katsottavaa oli aika lailla, jenkkivehkeistä tuning -laitteisiin, jotka eivät allekirjoittanutta nyt niin kovin hirveästi kaikilta osin kiinnosta ja kirjoista show -painiin, joka ei allekirjoittanutta kiinnosta miltään osin.

 

Kuvamateriaalia kertyi kohtalaisen runsaasti ja julkaisenkin niitä paremmin ehtiessäni enemmän.

 

Kuvassa mielenkiintoista Gumball race-historiaa omaava Jukka Mattssonin Ford Torino Fastback ´72

 

 


 

 

 

HRRS 2009

25.4.2009

 

 

Tri-Power imusarja

Samat kuhinat kuin aina ennemminkin.

 

Samalla voitaisiin taas kysyä pohojalaasittaan notta mikäs se tuas pöyrän kulumalla ?

 

No sepä on, tietenkin, Fordin Tri-Power imusarja mehumaijoineen.

 

 


 

 

 

TTY

29.4.2009

 

 

TTY

Kuhinaa kehitteillä.... Vappu lähestyy, mutta objektiivi ei tavoittanut vielä erityisemmän repäisevää teekkariaktiviteettia, kun tähtäilin kamerallani pihan yli sähkötaloon Tampereen Teknillisen Yliopiston konetalon 4. kerroksesta.

 

 


 

 

 

 

«« Previous (January - February 2009)  | Top | Next (May - June 2009) »»