WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT APRIL 2011

TORINON KIMPUSSA JÄLLEEN

22.4.2011

 

 

Torinon pyöränaukko

No niin. Nyt on päästy taas asiaan ja aloitetaanpa kuva-arvoituksella. Notta mikäs....?

 

Joo, pyörä ja sen aukkohan se siinä, tosin kuvan tarkoitus on lähinnä avata tämän kuun palsta saatesanojen tueksi.

 

Huhtikuu on näyttelyiden aikaa. ACS on perinteellisesti Pääsiäisenä ja HRRS yhtä perinteisesti Huhtikuun lopulla, tänä vuonna viikkoa ennen Pääsiäistä.

 

Veli oli tulossa hieromaan pohjia muihin tallihärpättimiin kevään korvilla ja aikatauluksi vahvistuikin HRRS:n jälkeinen maanantai. Miehen oma projekti seisoi, koska korinmittauslaite ei ollut suostunut yhteistyöhön ja asiaan piti palata huollon jälkeen. Huoltoa odotellessa olikin hyvä sauma lähteä muihin askareisiin....

 

Torinon bensaletku

Itse aloin säätelemään Torinon bensatankin syöttötorven kaikoita paikoilleen...

 

Torinon bensakorkki

Bensatankin korkki oli syöttötorven kera käynyt sinkkaamolla. Ei ollut oikein hyvä, mutta menköön. Pitääkin löytää uusi sinkkaamo, tämän omistajakuviot olivat muuttuneet, ja sen seurauksena puulaaki tahtoikin keskittyä aivan muihin asioihin kuin tämmöisten sinkkaamiseen.

 

Omistajalla oli pinna ilmeisesti melko tiukalla vaativan strategisen haasteensa edessä, ja näyttikin sen avoimesti asiakkaille, kertoili siellä asioinut kollega...

 

´Bensatankin ympäristö jäi odotteleemaan lisää tarvikkeita.

 

Syöpyneistä liittimiä

Aloin tutkailemaan takakontissa olevan liittimen uusimista. Olin putkittaessani johtosarjoja huomannut, että alkuperäinen liitin oli melko huonossa kunnossa. Irroittelin sen sivuleikkureilla ja kuten kuvasta näkyy, oli aika syöpynyt.

 

Uudet liittimet jotojen päihin

...joten johtojen päät paljaiksi ja uudet liitinpinnit paikalleen. Fordin vanhat kuparit ovat muuten siitä merkillisiä, että niissä tuntuu olevan jonkinlainen suoja-aine tms. kuparin päällä, vaikka koko kuparinippu on luonnollisesti vielä muovikuoren sisälläkin.

 

Etenkin tämän huomaa, jos yrittää kolvata wanhaa Fordin jotoa. Kaikki kuparipinnat kannattaa aina pyyhkiä tinnerirätillä enen seuraavia toimenpiteitä kontaktin varmistamiseksi.

 

Sähköliittimen kasaaminen

...liittimen kasaaminen on aika yksinkertainen homma; nastat työnnetään paikoilleen siihen asti, että kuuluu naksahdus. Sen jälkeen nasta pysyykin jo paikallaan.

 

Käytin tälläistä hieman perinteisemmän näköistä liitintä, vaikka nykyäänhän ja etenkin Suomen oloissa saattaisi olla paikallaan enemmänkin uudenaikaiset, tiivisteillä varustetut ajoneuvoliittimet.

 

Liitin kasattuna

...lopuksi liitin kiinni....

 

Teipattu liitin

...ja teippiä päälle. Ei toki aivan pussihousumallia, mutta riittävän retro kuitenkin :-)

 

 


 

 

 

HIFISTELY JATKUU

24.4.2011

 

 

Lämppärin kennoa vaihtamassa

Seuraavaksi osoitin harrastuneisuutta avaamalla lämmityslaitteen. Se taas johtui siitä, että olin aiemmin saanut Ford-kollegalta hankittua sopivaan hintaan ylimääräisen uuden kennon, joka oli ollut menossa Fairlaneen, mutta speksausvirheen vuokssi paketista olikin sitten löytynyt 72-76 mallisen Torinon kenno.

 

Se taas sopii tähän minun vehkeeseeni, joten ostin pois... Kenno oli hiukan tiellä laatikkoineen ja törmäilin siihen aina silloin tällöin, joten ajattelinkin piilottaa sen tässä välissä paikkaansa, kohta todennäköisesti muutenkin päästään kasaamaan kojelaudan ympäristöä

 

Massattu koriproppu

Lämppärin tultua sisustetuksi testailin Dekalin asuntovaunu- yms. vastaavaan käyttöön tarkoitettua tiivistemassaa vesiproppujen asennukseen. Tähän ei viitsi "sikaa" kylvää, näitä voi joutua silloin tällöin aukomaan, ja tämäntyyppinen massa sopii käyttöön paremmin.

 

D3VE-A2A -kansi

Väliaikaprojektina kävin varaston puolella hiukan tutkailemassa, noita 460:n päältä purettuja D3VE-A2A -kansia, jotka kairailen jossakin vaiheessa auki. Ehjät, päällisin puolin ainakin. Paltaan asiaan...

 

D3VE-A2A -kanava

Kuten kuvasta näkyy, kanava ei ole oikein virtaavan näköinen.... Eiköhän sillekin jotain saada.

 

Originaali puskurin asennus

Back to the business ja kannet lepäilemään varastoon... Oli aika keskittyä puskurinprobleemaan. Puskuri oli jäänyt jotenkin huomaamatta miettimättä.

 

Alunperinhän näissä 70-luvun vehkeissä alkoi olla näitä isoja turvapuskureita, jotkaoli asennettu melkoisen kauas korista, kuten kuva yllä kertoo.

 

Itse en oikein tyylistä pitänyt, joten puskuri on saatava ensinnäkin paljon lähemmäs koria...

 

Puskuri sovituksessa

...mitä tässä jo sovitellaan.

 

 

 

 


 

 

 

PUSKURIN KIMPUSSA

25.4.2011

 

 

Puskurissa reikiä

Nyt kun puskuri alkoi olla sopivan lähellä koria, oli aika miettiä, minkä muotoinen siitä tehdään ja mitä muuta sille pitäisi tehdä.

 

Puskuri oli päässyt ruostumaan muutamasta kohdasta läpi asti, minkä vuoksi se aikanaan hiekkapuhallettiinkin ja se oli odottanut pohjamaalissa mahdollista uusiokäyttöä.

 

Kuvassa näkyy tarpeettomia alkuperäisi reikiä, sekä muutama ihan ylimääräinenkin. Kaikki saavat mennä.

 

Puskuri poikki

Jo tutuksi tulleeseen tapaan mitoissa oli heittoa. Näitä amaeriikan autoja ei aikanaan tunnutt rakentavan juuri tuumaa pienemmillä mittayksiköillä. Toinen pää saa lyhetä jonkin verran, minkä vuoksi puskuri ensin poikki....

 

Puskuri lyhennetty ja hitsattu taas kasaan

...ja sitten taas kasaan...

 

 


 

 

 

PUSKURI TYÖN ALLA, YLLÄTTÄEN

26.4.2011

 

 

Puskurin uusi kulmamuoto

Puskurin kulmat olivat alkuperäisessä melko pyöreät, mikä tietenkin sopikin tyyliin silloin kun puskuri oli melko kaukana korista. Kun kulma on nyt lähes suoraan takavalojen alla, pitää kulmankin jollakin lailla istua uuteen olinpaikkaansa. Hain uuttaa muotoa pellillä, joka hepattu kiinni puskuriin...

 

Konepellin saumausta

Meanwhile in Sweden.... ei kun naapurilooshissa. Jussi kittaa konepeltia

 

 


 

 

 

PULLEAT PUSKURIT...

27.4.2011

 

Kutistus-/venytyskone

 

Kutistus-/venytyskone

Kutistus-/venytyskone

 

Kutistus-/venytyskone on käyttökelpoinen laite silloin kun halutaan kaareuttaa peltiä pintatason suunnassa. Ei siis toisin päin, mikä onnistuu nyt vaikka polvea tai pöydänjalkaa vastenkin.

 

Homma perustuu siihen, että tosita reunaa kutistetaan tarkoitusta varten suunnitellulla leukasatsilla ja toista laitaa taas venytetään niinikään omalla leukasatsillaan. Leukoja vaihdellaan ainatarpeen mukaan. Vaihtoleuka näkyy pystytolpan kyljessä alempana olevalla hyllyllä

Puskurin kulman muotoilua

Jatketaan. Kutistus/ venytyskoneella sopiva kaaripalanen ja edellisen kalikan alle....

 

Puskurin kulman muotoilua

...hitsataan kiinni. Paljon rautaa, jotta on mistä hioa. Samalla ylimääräiset reiät tukkoon. Kaasukin alkoi loppumaan kesken...

 

Irtopeltejä hiomatilassa

Meanwhile and again in Sweden.... eiku... Maalauskammion etuosassa on hiomatila, jossa on viime ajat paahdettu kasaan erilaista irtopeltiä sen minkä kintereistä joustaa.

 

 


 

 

 

NYSVÄYS JATKUU PUSKURIRINTAMALLA

28.4.2011

 

Puskurin kulma hiottu

Puskuri on saanut kulmansa hahmolleen. Tämä alkaakin riittämään, maalauspoohjatöissä sitten loput.

 

Puskurin kulman muotoilua

...alkaa muotuotua. Vielä naputtelua ja muuta tuunausta, niin eiköpä se siitä. Näyttää hiukan ulokemaiselta kuvassa, mutta ei oikeastaan ole, värikontrastit vääristävät...

 

 


 

 

 

MAALAUSKAMMIOSSAKIN TAPAHTUU

29.4.2011

 

Maalattu ovi 1

Kammiota on sitten testattu.

 

Maalattu ovi 2

Toinen mokoma

 

 


 

 

 

«« Previous (January-March 2011) | Top | Next »»