WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT SEPTEMBER 2006

KONEPELLIN HIONTAA

24.9.2006

 

 

Konepellin hiontaa

Hiontahomma jatkuu; tänään aloittelin neekerintukalla veivaamaan konepeltiä. Koska pölyä lentää suht paljon, yritän parhaani mukaan tehdä nämä hommat ulkona. Huomiselle jäi jotain :-) Pelti on onnneksi terve, pakkelia ei löytynyt nimeksikään, tosin hiontaväriä oli vedetty kohtuullisen reippaasti aikanaan. Nämä maalausvalmistelut ja tulevat maalaustarinat löytyvät Tekniikka -osiosta.

 

 


 

 

 

MAALAUSTA JA HIONTAA

23.9.2006

 

 

Peräkontin kansi hiottu

Kun ulkona sattui olemaan vielä lämmintä, hioin peräkontin kannen puhtaaksi odottelemaan jatkotoimenpiteitä...

 

Torinon pohja maalattu

...jonka jälkeen vetaisin saumattuun pohjaan toisen kerroksen POR-15:ta.

 

 


 

 

 

SAUMAUKSET TEHTY

22.9.2006

 

 

Tulipelti saumattu

Eilen tuubi #3 ja kabiini sisältä loppuun sekä tulipellin saumaukset kuvassa.

 

Tänään tuubi #4 ja peräkontin saumaukset. Seuraavaksi maalaushommiin yllättäen jälleen :-)

 

 


 

 

 

KABIININ SAUMAUS

20.9.2006

 

 

Tuueltinaukko saumattu

Tuubi #2 ja kabiini tuli (lähes) saumattua. Kuvassa tuulettimen kiinnitysrautoja kojelaudan alla. Tämä tuubi per ilta tuntuu olevan ihan hyvä tahti. Nyt näyttäisi vähän siltä, että saattaa juuri kolmella tuubilla pärjätä, jääpä sitten vähän myöhempiä askareita varten jemmaankin.

 

 


 

 

 

POHJA SAUMATTU

19.9.2006

 

 

Pohjan kttausta

Pohjan peltien saumat kittasin läpi tänä ehtoolla homman ollessa aivan yhtä sotkuista kuin muistinkin :-) Jokaiseen paikkaan, missä oli peltiä päällekkäin ja muutamaan muuhunkin kohtaan laitoin Sika-227:aa, joka on ajoneuvovalmistajien OEM-standardit täyttävä korintiivistysmassa, hiottavissa, päällemaalattavissa, silikoniton yms. yms. ja siis tehty juuri tähän tarkoitukseen. Yhdellä n. 10 euron tuubilla sai juuri pohjan saumattua. Tuubeja on vielä 4 jäljellä, mutta on saumojakin sisäpuolella... Tällä tahdilla viikko heilahtaa näissä hommissa :-)

 

 


 

 

 

SISÄPUOLI MAALATTU

17.9.2006

 

 

Kabiini maalattu

Tänään jatkoinkin sitten suojaus- ja teippaushommia ja n. klo 15 pääsinkin sitten tykittämään ruiskulla PORrit sisätilaan, tulipeltiin ja peräkonttiin. Märkä kiiltävänmusta pinta ei ole mukava kuvattava... Tämä ensimmäinen kuva on otettu apukuskin oviaukosta sisälle taaksepäin...Homma onnistui aika hyvin, pienenä miinuksena tosin tuo hiekkpuhalletuissa vehkeissä yleinen ongelma; aina jostain pöllähti hiukkasen hiekkaa, vaikka kuinka varoi. No, kerroksia tulee vielä, eikä näistä pelleistä jää näkyviin kuin peräkontti ja tulipelti, jossa ei juuri ongelmia ollut.

 

Takakontin vasen puoli maalattu

...tässä taas vasemmanpuoleinen takasisälokasuoja ja takakontin lattiaa. Ruiskun kanssa takontissa ryömiminen ei liene niitä mukavimpia sunnuntainviettotapoja, mutta tulipahan sitten maalit vedettyä joten ruostumista ei enää tarvitse pelätä. Ainakaan ennen kuin auto on ulkona jälleen...

 

Tulipelti maalattu

Pakkeloitu tulipeltikin sai päällensä ensimmäisen maalikerroksen. Kuvat on otettu ilman salamaa, huomasin sitten kotosalla, että salaman kanssa otetut olivat täynnä valkoisia länttejä, joita ei näistä niin pahasti huomaa. Oli päässyt pakkelipöly linssiin... Tulipa sitten linssikin putsattua ensimmäisen kerran kahteen vuoteen :-)

 

 


 

 

 

HAPOTTELUA

16.9.2006

 

 

Sisäpohjan hapotus

Auton pohjan sisäpuolen ja peräkontin käsittelinkin sitten Metal Readyllä toisin kuin ulkopuolen, vaikka kummatkin oli hiekkapuhallettu. Sisältä, samoin kuin peräkontistakin, oli maali poistettu neekerintukalla ja sen päälle puhallus oli aika pinnallinen, joten kiiltäviä kohtia oli joitakin ja työskentely lattian päällä oli kiillottanut ja sotkenut pohjaa lisää. Joten siis rasvanpoistoainella liat pois ja Metal Ready päälle. POR-15 RP:hän vaatii karkean tai primeroidun tartuntapinnan. Muutenkin tuli koppa viimeisteltyä siihen kuntoon, että huomenna vedetään väri sisällekin.

 

 


 

 

 

POHJA MAALIIN

15.9.2006

 

 

Torinon pohja maalattu

Perjantai-illan ratoksi Torinon pohja sai peitteekseen ensimmäisen kerroksen POR-15:ta. Tuli varsin hyvännäköinen... No pohjahommat oli hyvin tehty, vaikka itse sanonkin ja POR on helppoa tavaraa maalata. Hommaan sai silti tuhrautumaan useamman tunnin, pensselillä kun veteli. POR on siitä mukavaa ainetta, että se siloittaa itsensä, eikä pensselinjälkiä jää näkyviin. Sillä ei kylläkään pohjassa nyt niin suurta väliä olisi, kun kerran päälle tulee vielä muutakin tavaraa. Seuraava homma olisi pohjan osalta saumakittaus, mutta taidanpa keskittyä sisäpuolen maalaukseen ensin.

 

Torinon pohja maalattu

Sama paikka kuin yllä, mutta ilman salamaa kuvattuna. Sävy on tässä jonkin verran luonnollisempi (märkänä). POR-15 RP:llä maalatessa toinen kerros on kuivettuaan kiiltävämpi kuin ensimmäinen, joten kiilto tulee muuttumaan vielä. Sillähän ei taas ole niinkään merkitystä, sillä RP:n päälle tulee vielä eristeväri, kiveniskumassa ja POR-15 Chassiscoat Black, jolla varsinainen pintaväri haetaan.

 

 


 

 

 

VIIMEISIÄ SÄÄTÖJÄ...

14.9.2006

 

 

Oikean takakyljen levitys

Tarkistusmittauksissa havaitsin sitten oikean takakyljen olevan edellisen säätäjän jäljiltä vielä erilainen kuin toisella puolella, pyöräaukon päästä reuna oli n. 15 mm sisällä vaikka sitä oli jo levitettykin ja kotelon pohja tietenkin saman 15 mm. etupäästään kapeampi. Joten eilen vetäisin sen sitten rälläkällä auki ja hitsasin soiron väliin. Nyt on kummatkin puolet samanlaisia ja homma taitanee olla pikku hiontoja vaille siinä. Kuvassa kiila survottuna suhteellisen raakaan tyyliin aukkoon... Kun mitta oli kohdallaan, etupäähän tueksi 5 sentin soiro, kiila pois välistä, pientä oikomista ja soiro väliin. Lopuksi sisälokari ja pyöränkaari kiinni ja siinäpä sitten se.

 

 


 

 

 

PAKKELIT PAIKALLAAN

10.9.2006

 

 

Takakontin vasemman puolen pakkelit hiottu

Päivät ovat menneet siksi tehokkaasti muissa väännöissä, ettei tallilla olla oikein edistytty. Viime viikkoina olen oikeastaan tehnyt tuollaista puoli-/ kokojoutavaa hommaa kuten esim. pakkeloinut (!) ja hionut peräkontin ja kabiinista joitain paikkoja... Tallilla olen viime viikon aikana pyrkinyt muutaman tunnin illassa olemaan, näpräily on mukavaa hermolepoa muiden asioiden välillä ja sehän se on harrastuksen tarkoituskin. Kuvassa peräkontin vasen reuna pienten siloitteluiden jälkeen, joitakin vanhempia tarinoita on päivitetty Tekniikka-osioon

 

 


 

 

 

PITKÄSTÄ AIKAA JOTAKIN...

4.9.2006

 

 

Torinon ovet

Viimeinen viikko on painittu erään kaupallisemman projektin speksauksessa eikä tallilla ole ollut aikaa käydäkään, tänä iltakin meni lähinnä pikkuaskareiden parissa. Peräkontti alkaa olla valmis ja viereisellä looshilla jemmassa olleet ovet on kaivettu esiin, siinä nekin odottelevat, että jotain tehtäisiin... No, vähän myöhemmin.

 

 


 

 

 

«« Previous (August 2006) | Top | Next (October 2006) »»