WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT SEPTEMBER 2007

LAUANTAIEHTOON ASKAREITA

29.9.2007

 

 

Puslat rungolla

Tulipelti tuli sittenkin maalattua vielä kertaalleen. Alkaa tuntua siltä, että nyt saa riittää... :-)

 

Seuraavana hommana korin suhteen onkin sitten nostaa se rungolle, mitä varten modifioin Chevelle 68-72:n uretaanipuslasatsista sopivat ja laitoin ne paikoilleen odottamaan. Kuvassa muutama.

 

Bensatankki putsattu

Loppuillan kulutin kaivamalla bensatankin esiin vuosien kökkökerroksen alta pensseliä, rättiä ja tinneriä käyttäen. Alta paljastui varsin siistinä pysynyt alumiinitankki, sisustakin oli kirkas ja aika puhdas. Keskellä näkyvässä aukossa sijaitsee laippa, jossa on liitynnät ja polttoainemittarin anturipaketti. Siihen on jo uusi paketti odottelemassa, vaikkei vanhassakaan mitään vikaa ollut.

 

Koska kiveäkään ei jätetä kääntämättä niin... :-) Täyttöputken alla näkyvä reuna on turhan kantikas. Tarkoitus on siirtää takapuskuria reilusti eteenpäin, 70-luvun massivisten puskurien ja korin välissä on minun makuuni hieman turhan suuret raot, joita on tehtaalla tilkitty ties millä guttaperkkalärpättimillä. Tankin alakantti näkyisi kuitenkin häiritsevästi pohjan alta, joten se leikataan auki ja hitsataan tankin alaetureunaan uusi pelti, joka menee viistosti tankin alle.

 

 


 

 

 

 

MAALATAAN. JÄLLEEN, TAAS, KERRAN...

28.9.2007

 

 

Tulipelti maalattu

Jokohan nyt... huomenna sen kai näkee :-). Jos ehtii tallille, lupailin nääs käydä jelppimässä kaveria niinkin eksoottisessa hommassa kuin parkkiruutujen maalaus jos sää sallii.

 

Tänään samoin kuin eilenkin puljailin pääsääntöisesti keulavisiirilukitusten kanssa, joten täytyy sanoa, että elämässä on mukavasti vaihtelua :-) Työelämäpuolella on noiden lisäksi tulilla yhtäaikaa erityyppistä muutakin konsultointiin, liiketoimintasuunnitteluun, automaatioon, projektointiin yms. liittyvää, joten ei tässä juuri yksitoikkoisuudesta kärsi :-)

 

 


 

 

 

 

HIPLAUSTA, YLLÄTTÄEN

23.9.2007

 

 

Tulipelti pakkeloitu

Tulipellin maalausta varten putsasin sen ja tutkailin vähän... Ja kas, yllättäen sehän ei sitten taaskaan enää kelvannutkaan :-)

 

Hivaisin jonkin verran ja ladoin pari pakkeliklönttiäkin kohtiin, joihin en ollut oikein tyytyväinen. Kuten aiemminkin todettu, vähempikin riittäisi, mutta minkäs sitä luonnolleen voi :-)

 

Osia sinkkauksesta III

Sain myös osia jälleen sinkkauksesta. Mm. saranat on tarkoitus laittaa tälläisenääm. Jos ei jostain syystä istu lopputulokseen, ne voi toki sitten maalatakin korinväriseksi.

 

 


 

 

 

 

KORIHOMMIA

22.9.2007

 

 

Kori ylös jälleen

Tunkkasin korin irti rungolta siivousaskareiden jäljiltä. Öljyhukkaa potevan tunkan nostokyky oli hieman rajallinen, joten tervehdin ilolla parin isokokoisen kaverin ilmestymistä tallille parahultaisesti talkoisiin :-)

 

Tyhjä Torinon koppa ei paljoa paina, joten nostimme sen kummastakin päästä niin ylös kuin pukit riittivät. Runkopuslien laittoon olisi piisannut vähempikin, mutta tarkoitus on myös maalata tulipelti uudelleen, edellisen yrityksen jäljiltä siitä tuli hiukka liian matta.

 

 


 

 

 

 

KAUAN KAIVATTUJA OSIA

9.9.2007

 

 

Uudet runkopuslat tulleet

Talliaskareissa on ollut ainakin kuukauden mittainen tauko. Ei ole ollut oikein tarvittavia osia, eikä ihan intoakaan. Se taas on johtunut siitä, että erinäköisten projektien parissa on ammatillisella puolellakin riittänyt ihan riittävästi haastetta.  Näistä joskus myöhemmin lisää.

 

Sen verran oli Ameriikan poika saanut kesän aikana itsestään irti, että saivat kauan kaivatut runkopuslat lähetettyä tälle puolen valtamerta. Johan niitä onkin puoli vuotta odoteltu :-)

 

Samaan pakettiin joulupukki taikoi vielä sen puuttuvan raidetangon nupinkin ja sinkkauksessa ollut osakasa olisi sekin valmis noudettavaksi. Nyt olisi mahdollisuus edistää projektia, mutta pahaa pelkään, että siihen ei aika oikein ihan lähimmässä tulevaisuudessa riitä.

 

Faikun etukorjauspalat

Faikkua olisi pitänyt jatkaa näillä tietämillä myös, jahka niinikään jenkkilästä tilatut takalokasuojien alaosien korjauspalat saapuisivat. Ihan niin hyvä tuuri ei tässä suhteessa käynyt, pellit tulivat muutaman kuukauden odottelun jälkeen kyllä, mutta ne olivatkin sitten etupäähän :-(

 

Toimittaja sai asiaan kuuluvan kiitoskirjeen ja nyt odotellaankin rakentavia ehdotuksia siltä taholta kuinka homma tullaan hoitamaan mallikkaasti kotio...

 

 

 


 

 

 

 

«« Previous (August 2007) | Top | Next (October 2007) »»