WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JULY 2005

EDELLEEN PIKKUHOMMIA

31.7.2005

 

 

Jarrusatulat valmiina

Tällä kertaa laittelin valmiiksi jarrusatulat letkuineen. Kummatkin puhallettu ja maalattu/lakattu. Ovatpahan valmiina paikalleenlaittoa varten.

 

Laturi on uudessa maalissa ja kasattuna myöskin odottamassa. Vaihdelaatikon öljypohja tuli myös käytyä läpi ja maalattua, kun oli jäänyt hieman vaiheeseen.

 

 


 

 

 

PIKKUHOMMIA

30.7.2005

 

 

Laturin osat puhallettuna

Viimeiset pari päivää on tullut hoidetuksi kaikenlaista pikkuhommaa, isompi eteneminen on aika vaikeaa, kun lähes kaikki pultit ovat sinkkaamolla :-)

 

No, laskinkin tekeväni tässä vaiheessa eri pikkujutut pois ja niitähän riittää... Testasin POR-15:tta, jota ei olekaan ennen tullut kokeiltua. Tuntuu olevan tehokasta kamaa. Sävy sopina himmeän musta ja tuntuu ottavan metalliin kiinni kuin tauti. Käytössä nähdään, täyttääkö maali sillä luvatut ominaisuudet.  Maalasin parit pikkuosat, mm. dampperin ja laturin siivapyörän ja roottorin. Kuvassa osa laturin osista puhalluksen jälkeen. Sovelsin niihin jälleen Eastwoodin Detail Graytä. Itse laturin olen peruskunnostanut ennemmin, joten osia ei tällä kertaa mennyt vaihtoon. Lisää tarinaa kunnostuksesta täällä.

 

Racers Placen kassa lihoi taas tilatessani Holleyn 750 dp:hin korjaussatsin ja suutinlajitelman. Sitä ei ollutkaan ennestään, vaikka tarvetta olisi ollut. Samalla hommasin Clevelandiin tulpat ja starttiin hiilet ja holkit.

 


 

 

 

PELLIT MAALAUKSEEN

28.7.2005

 

 

Startin purku

Ilmojen selkiydyttyä jonkin verran pakkasin maalarinkin ollessa pajallaan konepellin ja takaluukun auto + peräkärry-yhdistelmään ja ajoin ne n. 20 km päähän odottamaan uutta väriä. Samalla tuli vietyä unohtuneita ja vastapuhdistettuja osia sinkkaukseen. Hain myös tilatut käsijarrun takavaijerit ja nopeusmittarin vaijerit odottelemaan asennusta.

 

Purin myös eilen starttimoottorin korjausta varten. Hiilet olivat vaihtoa vailla. Myös puslat voisi vaihtaa, vaikkeivat aivan toivottomat olleetkaan. Mikäli ko. starttiin saa korjaussarjan, ostan sen, muuten hommaan erikseen hiilet ja kummankin pään puslat. Lopuksi luonnollisesti siistintä.

Samalla tuli myös perusteellisesti putsattua tuulilasinpyyhkinten moottori ja äänitorvi.

 

 


 

 

 

OSAT SINKKAUKSEEN

25.7.2005

 

 

Lokasuojien nippelit

Olin vähän luenteelleni ominaiseen tapaan säilönyt kaikki irroitetut nippelit tarkasti omiin merkittyihin purkkeihinsa. Varmuuden vuoksi sinkkaukseen menevää tavaraa kerätessäni levitin purkkien sisällöt lattialle ja kuvasin ne, kuten viereinen esimerkki näyttää. Olisihan ne paikkansa hakeneet muutenkin, mutta otin varman päälle...

 

Lisäksi erinäköistä aluslevyä ja pultin kannan kuviointia löytyi aika tuhottomasti, joten saapa nekin kohdalleen... Kappalemääriä en laskenut, mutta onpa kuvat kaikista osaryhmistä, jos sattuu sinkkaamo hukkaamaan :-)

 

Tavaraa sinkkaukseen

Lopuksi laitoin kaikki samaan laatikkoon sinkkaamolle vietäväksi. Tavaraa tuli viitisen kiloa.

 

 


 

 

 

PISTEOSAT MAALAUKSEEN

23.7.2005

 

 

Pisteosat maalaukseen

Suunitelmiin improvisoitiin muutos ja osat lähtevätkin maalarin omalle verstaalle säiden takia. Kuvassa sekalaista pisteosaa 1/2-kiiltävällä mustalla maalattavaksi. Kuvasta puuttuvat konepelti, takaluukun kansi, sisälokarit ja etuframe vaativat jo vähän pakkaamista, tosin farmari-Audi + peräkärry + suksiboxi -yhdistelmällä saisi homman hoidettua kerralla. Mainitut sisälokarit ja frame ovat vielä laitossa, joten vien ne joku toinen kerta.

 

 


 

 

 

NÄKYVÄÄ AIKAISEKSI

22.7.2005

 

 

Cleveland maalattuna

On päiviä, jolloin ei saa oikein mitään valmista aikaiseksi ja sitten päiviä, jolloin valmista tulee enemmänkin. Vieressä toinen tämän päivän työn hedelmistä: 351 Cleveland 4V on saanut uuden terveensinisen värin päällensä.

 

Pohjatyöt: irtolian ja -maalin poisto, tiivisteiden saumaus, tinneripesu, hionta karhunkielellä ja tinneripesu uudelleen.

 

Maali: Tikkurilan Unica, joka vastaa Miranolia. Käyttö tulee näyttämään kestävyyden. Huomenna maalataan toinen kerros.

 

Peräkontin kansi hiottu

Aina välillä työstin takakontin kannen sisäpuolta, nyt se olisi valmis pieneen kittaukseen ja maali pintaan...

 

Tarkoitushan olisi sunnuntaina maalailla. Kun ei ole erillistä maalaustilaa, homma on tehtävä ulkosalla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ikiaikainen säiden haltija Esteri raottaa jatkuvasti... Noh, vettä tulee ja ilmeisesti koko viikonlopun.

 

 


 

 

 

MAALAUSHOMMIA...

21.7.2005

 

 

Maalattuja moottorinosia

Kuvassa hieman esittelyä Eastwoodin eri maaleista: Imusarja ja sytytysboxi käsitelty Aluma Blastilla, alla oikealla jarrunestesäiliö Spray Grayllä ja virranjakaja Detail Grayllä.

 

Kaikissa pohjatöinä kuulapuhallus ja putsaus tinnerillä. Imusarjan tosin pesin astianpesuaineella lasikuulapölyn poistamiseksi tarkkaan ja puhalsin kuivaksi.

 

Loppujen 1/2-kiiltäväksi tulevien osien maalauspäiväksi on sovittu sunnuntai ja vielä pitäisi saada valmiiksi takakontin kannen sisäpuolen pohjat, lokasuojien konehuoneen puoleiset reunat, katsella kaikki maalattavat esiin, tehdä ripustustelineet yms... Toivottavasti sää sallii, sillä tarkoitus olisi maalata ulkosalla.

 

Olen tarkoituksella ja mielenvirkistykseksi jättänyt peltihionnat loppumetreillä, oli vaihtelun vuoksi mukavaa valmistella moottoria maalaukseen. Nyt se olisi siinä kunnossa, että huomenna värjäys onnistuu. Tosin hoidan peltihionnat ensin, ettei pöly ehtisi moottorin jokaiseen maalikerrokseen :-)

 

 


 

 

 

PIKKUHIONTAA

19.7.2005

 

 

 

Tänään oli vuorossa Audin koneen sepitystä muualla, mutta poikkesin tallilla kuitenkin hiomassa pohjatöitä Clevelandin lohkon maalausta silmällä pitäen. Audin laitosta kiinnostuneille juttua Uutisia -sivulla.

 

Samalla tuli katsastettua omistajan hioma koneistamon lattia. Seuraavaksi lattia tasoitetaan ja maalataan.

 

 


 

 

 

KONEEN KIMPUSSA

18.7.2005

 

 

 

Suojapeite pois koneen päältä ja jatketaan... Anturit ja vesipumpun pultit pois, venakopat ilmastointiteippitiivisteellä takaisin ja lohkon pesu tinnerillä. Ei ole niin helppoa kuin luulisi. Vaikka tinneri on tähän tehokasta ainetta, koneen kyljessä on aivan riittävästi sokkeloita, josta pinttynyttä likaa ei pois saa millään, ainakaan helpolla.

 

Puhtainta jälkeä saisi puhaltamalla koko lohko, mutta ei ole järkevää purkaa koko konetta maalauksen takia. Lohko oli kohtuullisen siisti, sillä se maalattiin parin vuoden takaisen koneremontin yhteydessä.

 

Maalin alle oli päässyt öljyä öljypohjan tiivisteen kautta, mikä ei ole varsinaisesti ihme, uuden tiivisteen painuttua kasaan pulttien kireys oli aika pieni. Kiristin siis öljypohjan pultit (ei saa vääntää liian tiukalle, Ford suositteleen n. 16 Nm), poistin irtomaalin ja aloin hiomaan karhunkielellä (punainen, karkeus n. 240) maalattuja (ja mallattavia) pintoja. Moottorin maalauksessa riittää tältä osin ylimaalaus vanhan pinnan karhennuksen jälkeen.

 

Maaliksi sopii hyvin Miranol tai vastaava, itse ostin Tikkurilan Unicaa, joka on lähes samaa tavaraa kuin Miranol. Lämmönkesto on n. 130 astetta, mikä riittää. Pakokanavien ympäristö tosin lämpenee enemmän, jolloin maali tummuu käytössä.

 

 


 

 

 

KONEEN PUTSAUSTA

17.7.2005

 

 

Jakaja ja DuraSpark puhallettuna

Tällä kertaa tuli putsattua ja puhallettua imusarja, jakaja, DuraSpark-moduli, bensapumppu, pultit ja sekalainen määrä muuta pienempää osaa.

 

 


 

 

 

TEHOSTINPUMPUN SIISTINTÄÄ JA KONEEN EHOSTUSTA

16.7.2005

 

 

Puhalletut pumpunosat

Pumppu purettu ja osat puhallettu. Jopa öljytikku purettu osiinsa :-)

 

Pumppu (soikon vasemmassa yäkulmassa ja alempi kuva) sai heti päällensä Eastwoodin Spray Grayn.

 

Maalattu pumpun pääty

Aloittelin myöskin Clevelandin siistimistä purkamalla pois virranjakajan, bensapumpun (laittaisikohan sähköisen ?), ja Edelbrock Performer 351-4V -imusarjan. Tarkoituksenanihan on maalata lohko uusiksi, puhaltaa imusarja ja siistiä/uusia oheislaitteet. Näistä myöhemmin lisää.

 

Kone ilman imusarjaa

Toistettakoon tässä vielä, että AINA kun koneen sisälle mennään, kannattaa huolehtia riittävästä suojauksesta. Pöly ja lika ovat siitä ovelia veijareita, että ne menevät paikkaan kuin paikkaan. Tämmöinen ylimääräinen hionta-aine ei tee hyvää moottorissa...

 

Vähintään imukanavat tukkoon puhtailla räteillä. Kuvan jälkeen vielä venttiilikopat väliaikaisesti paikalleen, ettei maalinhiontavaiheessa pöly pääse kerrostumaan.

 

 


 

 

 

PUMPPU PENKKIIN

15.7.2005

 

 

Tehostinpumppu purussa

Audinlaitosta ei tullutkaan sattuneista syistä mitään, joten tallilla särkemään tehostimen pumppua... Erittäin likainen ja kaksi nyrkinkokoista lommoa kyljessä.

 

Pumppu lähtee konehuoneesta helposti, kannattaa olla varovainen roiskuvan öljyn kanssa. Liittimet kannattaa suojata, ettei lika pääse pumppuun. Itse pumpun purkamisen visaisin vaihe on siivapyörän irroitus akseliltaan. Siihen tarvitaan erikoisulosvedin, joka maksaa toista sataa euroa. Onneksi kaverilla sattui olemaan.

 

Itse puran pumppua siihen asti, että ehostus onnistuu, tarkoitus ei ole itse koneistoa purkaa. Kuvassa näkyvä lommoinen kuori toimii myös öljysäililönä ja oikeni mukavasti pajavasaraa ja rautaputkea hyväksikäyttäen. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että näin päin kuorta ei kannata irroittaa, sain öljyt jaloilleni ja haalarit pesuun. Tiesin siellä öljyä olevan, mutta määrä yllätti...

 

 


 

 

 

TAKKUAMISTA

14.7.2005

 

 

Tuottamaton päivä... Maalasin jarrujen jakotukin putkineen Eastwoodin Spray Graylle, mikä loppui, joten sitä on tilattava lisää. Seuraavaksi lähdin käymään Jussin pajalla muissa asioissa. Samalla testasimme uuden siivapyörän irroitinulosvetimen tehostimen pumppuuni ja hyvin toimi.

 

Jossain välissä olin sitten onnistunut reissulla ollessani pudottamaan tallin avaimen taskustani, onneksi tyttäreni Heidi löysi sen. Aikaa kului taas turhaan... Päästyäni takaisin sisään aika kului iskiessä vanhaa kannettavaa verkkoon. Surffailua...

 

Ja sitten taas osastolle säätöä porakoneympäristössä. Tällä kertaa Hong Kongin Gernistä menivät hiilet. Ne vaihdettuani soi jälleen, mutta inspiraatio tälle illalle oli jo mennyt. Huomispäivä rassataankin sitten Audia.

 

 


 

 

 

HIONTAA JA PUHALLUSTA

13.7.2005

 

 

Valuimusarja

Takaluukun hionta jatkuu, vaikka porakone huutaa taas hallelujaa. Välillä rapsutellaan ja käsitellään maalinpoistoaineella alkuperäistä rautaimusarjaa, joka oli elämänsä varrella maalattu ties kuinka moneen otteeseen. Onneksi ei ollut muuteltu mitenkään. Nyt on kuin tehtaan hihnalta. Tästä tarvitsevalle, sarja on myynnissä. Tarkemmin myyntipalstalla.

 

 


 

 

 

KONEPELTI HIOTTU

12.7.2005

 

 

Konepelti hiottu

Tämäkin homma tuli sitten tehtyä. Pelti maalaukseen ja takaisin paikkaansa, kun se aika tulee...

 

Konepellin saranat puhallettu

... näillä kuulapuhalletuilla saranoilla, jahka kuitenkin maali saadaan päälle. Saattaa tosin olla, että sinkkautan saranat, en ole päättänyt vielä.

 

 


 

 

 

JA TAAS...

11.7.2005

 

 

...hajosi porakone. En voi suositella Bilteman halpaa kellekään, ei minulla montaa tuntia kestänyt. Sainpahan kuitenkin puhalletuksi kaverin vaihdelaatikon kotelon, vein palan 5mm lattaa naapurin mobilistin pajalle tarkoituksena saada se takaisin Audin nokkalukitustyökalun muodossa, autoin kaveria Camaron vaihdelaatikon asennuksessa, ja puhalsin Torinoon konepellin saranat ja muutaman kourallisen pultteja yms. pikkusälää lokasuojista.

 

Homma sen kun lisääntyy... Varastossa poissa silmistä olleita lokasuojia käännellessäni muistuikin mieleeni taas unohtamani homma, lokasuojien konehuoneen puoleiset pinnat pitää myös hioa ja maalata. Ou jee...

 

 


 

 

 

PUHALLUSTA JA KAHVITTELUA

10.7.2005

 

 

Jarrunestesäiliö maalattuna

Toki valmistakin on tullut, mm. jarrunestesäiliöstä/pääsylinteristä tuli uuden veroinen puhalluksen ja maalauksen jälkeen. Eastwoodin Spray Gray erikoisvalurautamaali tekee ihmeitä, suosittelen puhalletulle valupinnalle.

 

Jakotukki ja putket puhallettu

Kuvassa "jarruhässäkkä" puhalluksen jälkeen. Muutos entiseen on huikea. Tähän vielä maali päälle ja paikalleen.

 

 


 

 

 

KOMPURA KUNTOON JA PUHALLUSTA

6.7.2005

 

 

Rikkoutuneita porakoneita

Konepellin hionta loppui taas tältä erää porakoneiden dead countin noustua 5:een projektin yhteydessä. Hong Kongin ja vastaavien 10 euron vehkeet eivät kestäneet rääkkiä... Kuvassa näkymä porakoneiden hautausmaalta.

 

Rälläköitä on palanut vasta yksi, kummallista...

 

Puhallettu tehostin

Onneksi sentään kompressori palasi jälleen aktiivipalvelukseen, vika löytyi hitsautuneista kontaktorin kärjistä. Hionnan keskeydyttyä olikin mukavaa vaihtelua testata puhalluskaappia, jonka latasin hienolla lasikuulalla.

 

Vieressä jarrutehostin kuulapuhalluksen jälkeen.

 

Illan päätteeksi nappasin Holley 750 dp:n irti ja kotitöiksi mukaan lähempää tarkastelua varten. Ainakin putsaus, tarkistus ja siistintä/korjaus on edessä, suuttimet ja power valve menevät vaihtoon joka tapauksessa. Toivottavasti ei koko kaasari...

 

 


 

 

 

KONEPELTI TYÖN ALLE

6.7.2005

 

 

Konepellin sisäpuoli ennen laittoa

Maalauksen jälkeen purin teltan pois tieltä ja juoksin pitkin viikkoa Audin osien hankinnassa ja spesiaalityökalujen teettämisen merkeissä. Maalarin kanssa sovittiin jo alustavasti seuraavaa sessiota loppujen osien (sisälokarit, etuframe yms...) maalauksen merkeissä.

 

Katselin siinä samalla konepellin sisäpintaa ja päätin sitten hioa senkin, samoin kuin peräluukun kannenkin maalausta varten. Kuten kuvasta näkyy, sosiaalinen tilaus oli olemassa.

 

 


 

 

 

VAPAA KOSTAUTUU

3.7.2005

 

 

Maali sai puolestani sunnuntain ihan raivassa kuivahtaa, joten suuntasin Alastaroon Nitro Nationalseihin kaverin kanssa. Itse kisat olivat hieno kokemus, lämpöä oli lähes 30 astetta ja nähtävää riitti.

 

Päivää kuitenkin varjosti käyttöautoni Audi Avant Quattro 2.6E:n yllättäen alkaneet lämpöongelmat. Keittämisen rajoilla sain vehkeen keploteltua kotiin, kun ilman työkaluja tein avaimenperästä sopivan johtimen, jolla pakko-ohjasin kummankin flektin lämpötilaanturin ohittaen täysille. Sekään ei juuri auttanut. Kaverin Sierra jouti kulkupeliksi siksi aikaa, kunnes Audi jälleen kulkee. Audin vaiheista Uutisia osiossa, tämä osio on pyhitetty Torinolle !

 

 


 

 

 

MAALAUS TEHTY

2.7.2005

 

 

Maalattu etupää

Hain maalarin aamuselta kamppeineen paikalle hommia hoitelemaan. Peräkärryllä seurasi myös maalarin oma kompressori tallikompuran sairastellessa edelleen. Teltan loppukasaus ja teippaukset suoritettiin maalarin tarkassa valvonnassa :-) Itse maalaus:

- happoväri

- hiontaväri

- 2 kerrosta puolikiiltävää 2-komponenttimustaa.

 

Koko päivä vierähti tässäkin...

 

 


 

 

 

KOMPURA KUNTOON JA PUHALLUSTA

6.7.2005

 

 

Vanha etupenkki

Purin kabiinista kuskinpuolen etupenkin pois tieltä saadakseni vedettyä tulipellin läpivienneistä letkut, johdot, kaapelit yms. sisäpuolelle.

 

Penkit olivat aika surkeassa kunnossa, mutta eiköhän uudelleenverhoillut jakkarata paranna tilannetta...

 

Maalausteltta

Kun en kerran viitsinyt maalata muidenkin autoja samalla, rakensin keulalle teltan tallikaverin venesuojan kaarista ja sekalaisesta puutavarasta. Puuseppää olisi hirvittänyt... Mutta hommansa rakennelma hoiti hyvin.

 

Ilmanvaihto järjestettiin ylhäällä näkyvällä imujärjestelmään liitetyllä putkella. Järjestely oli sikäli onnistunut, että maalausvahinkoja ei sattunut. Edes hajuja ei tunkeutunut ulos.

 

 


 

 

 

«« Previous (June 2005) | Top | Next (August 2005) »»