WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT MARCH 2007

EI MITÄÄN UUTTA LÄNSIRINTAMALTA

31.3.2007

 

 

Epoksin hiontaa

Hiontahommat jatkuvat pikkuhiljaksiin. Tallilla käydään vähän kuinka jaksellaan, tämä viikonloppu taitaa mennä isännöidessä anoppia ja appiukkoa...

 

Vai meniskö tallille ? :-

 


 

 

 

KIHNUTUSTA

25.3.2007

 

 

Epoksin hiontaa... jälleen

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi kävin hiomassa katon ja takylkien yläosat suunnilleen malliinsa. Isolla käsituella pääsee vielä tämmöiset kohteet tekemään, mutta seuraavaksi tarvitseekin vaihtaa värkit pienempään. Tässä vaiheessahan on tarkoitus vetää epoksi vähintäänkin tuommoiseen 240 karkeuteen ja sitten katsotaan, mitä joutuu vielä tekemään ennen seuraavia vaiheita. 

 


 

 

 

TAAS HIOTAAN

23.3.2007

 

 

Kontrolliväriä pintaan

Epoksi on saanut rauhassa kuivaa, semminkin kun tekijällä on taas aika mennyt hieman teknillistaloudellisimpiin projekteihin :-) Työpisteen sain välissä järjestykseen, kts. Uutisia -palsta.

 

Nyt palailin asiaan ruiskimalla Bilteman halpaa mattamustaa kontrolliväriksi epoksin päälle ja homma jatkuukin sitten hiomalla se pois... :-) Korjattavia kohtiakin on löytynyt lähemmällä tarkastelulla, vaan eipä hätää, niitä oli vähän ja tässä vaiheessa niiltä saa vielä löytyäkin. Kuuluu homman luonteeseen..

 


 

 

 

EPOKSIT NISKAAN

3.3.2007

 

 

Torino epoksissa

Viikon hommien jälkeen saatiin sitten viimein epoksit niskaan ja auto saa hetken muhia tälläisenään. Tuli aika hyvä, menisi monelle jo tälläisenään (jos väri kelpaa :-), mutta päällehän tulee vielä hiomavärit hiontoineen ennen varsinaista pintaväriä. Tätä epoksiakin hiotaan vielä tasaisemmaksi. Jos silmää ja kädentarkkuutta piisaa, tullee varmaan ihan kohtalainen. koska on jo tässä vaiheessa varsin suora :-) Lisää kuvia ja kommentteja sivulla Tekniikka osiossa

 


 

 

 

HIONNAT TEHTY

2.3.2007

 

 

Torino hiottu

Nyt on sitten kitattu ja hiottu riittävästi tältä erää. Hylsy saa epoksikerroksen päälleen huomenissa ja saakin muhia epoksinsa alla jonkin aikaa ennen jatkokäsittelyitä. Hommahan ei pääse tyssäämään, paljon on tehtävissä ja tehdäänkin ennen itse ulkomaalauksen jatkamista...

 


 

 

 

HIONTAA JA KITTAUSTA

2.3.2007

 

 

Katto ja hiontakalut

Kohta on koria kitattu je etenkin hiottu viikon verran ja valmista alkaa pikku hiljaa olla ja tulla. Itse en tosin ole mukana koko viikkoa ehtinyt olemaan. Pakkelia on kulunut yllättävänkin vähän, etenkin siihen nähden, että hommaa on tehty kohtuullisen huolella. Vielä on ainakin yhden päivän kittaukset ja hionnat tiedossa ja sen jälkeen jälleen kerros epoksia. Tarkemmin taas sivulla Tekniikka/Kori/Auton maalaus.

 


 

 

 

«« Previous (February 2007) | Top | Next (April 2007) »»