WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT DECEMBER 2006

MAALARI MAALAA...

21.12.2006

 

 

Vasen sisälokari maalattu

...rahaa saa... Tai sitten ei :-) Ilta valui yölle hiontojen kittausten merkeissä, mutta lopulta sisälokasuojat ja tukku muuta Ford -merkkistä tavaraa saivat päällensä paikasta riippuen kerroksen tai pari POR-15:ta. Tarkempaa kuvasarjaa askareesta löytyy sivulta Etusisälokasuojat.

 

Hommat jatkunevat pyhien jälkeen...

 

 


 

 

 

LOKARIHOMMIA

20.12.2006

 

 

Oikea sisälokari paikattu

Hain eilen hiekkapuhallukseen viemäni sisälokarit ja pakoputket verstaalle. Sisälokarit hain viime viikonloppuisen Hämeenlinna-Lahti -turneen yhteydessä kaveriltani Aatulta. Toinen sisälokareista oli lahonnut etukulmastaan siinä määrin, että naputtelin siihen paikan. Kummassakin lokarissa oli lisäksi vähintäänkin riittävästi erilaisia kiinnitysreikiä, jotka hitsasin lähes kaikki umpeen, ainoastaan sisemmän pyöräaukon kumiläpän reiät sekä luonnollisesti lokarin pulttausreiät jätin hitsaamatta. Laittelen lokarit kuntoon ja maaliin, tarvittavat reiät poraillaan sitten nimenomaan tarpeen mukaan kasausvaiheessa. Tarkempaa kuvasarjaa askareesta löytyy sivulta: Etusisälokasuojat.

 

 


 

 

 

SÄÄTÖÄ...

17.12.2006

 

 

Hitsattu kiskonpää

Virittelin erinäisistä osista muodostunutta kasaa maalauskuntoon, jos kerran ruiskun panostaa, maalaa sitten kerralla paljon... Jäin ihmettelemään tätä kuulapuhallettua penkinkiskon päätä. Oli korjattu joskus... Kaverin kanssa mietittiin, että jos tälläinen oikein pitäisi saada aikaan, mitenhän se tehtäisiin ?

 

 


 

 

 

KARDAANI

15.12.2006

 

 

Kardaani putsattu

Alustaa rakennetaan... Tässä vaiheessa työn alla onkin kardaani. Päälle päin se näytti yllättävänkin hyvältä, mutta ei kuitenkaan kestänyt lähempää tarkastelua. Päälle oli vedetty pensselillä maalit, mutta ruoste oli edelleen alla :-) Ajoinkin sitten kardaanin puhtaaksi ja hapotin sen pariin kertaan Metal Readyllä POR-maalausta varten. Itse ristikkonivelet onneksi olivat erittäinkin hyvässä kunnossa.

 

 


 

 

 

EHOSTELUA

13.12.2006

 

 

Hylsyn pohjamaalaukset tehty

Tulipelti ja röpömassattu pohja sai sitten päälleen 2 viimeistä (?) kerrosta POR-15 Chassis Blackiä. Pitää ruosteen tehdä jo jonkin verran töitä, jos menee läpi noista kerroksista: pohjassa 2 kerrosta POR-15 Rust Preventiveä, kerros röpömassaa ja sen päällä siis 2 kerrosta Chassis Blackiä. Tulipellissä kerros POR-15 Rust Preventiveä ja 2 kerrosta Chassis Blackiä. Tulipellistä tuli juuri sopiva satiinin musta.

 

Runkopuslien jostain löydyttyä hylsyn saakin nostaa rungolle.

 

Pakosarjat kiinni

Maalaushommien väliakoina kiinnittelin uuden startin paikalleen ja laitoin Dinitrolin 800 astetta kestävällä pakosarjamaalilla maalatut pakosarjat uusinen tiivisteineen koneen kylkeen sekä lambda-anturit kumpaankin kollektoriin, vasemmanpuoleinen kuvasta juuri ja juuri erottuukin sivulle sojottamassa.

 

 


 

 

 

ALUSTALLA...

12.12.2006

 

 

Tehostartti

Tallilla käynti on ollut hieman laiskahkoa, elämässä on paljon muutakin :-) Alusta alkaa olla valmisteltuna, tosin jarrulinja on ilmeisesti sittenkin tehtävä uudestaan ja toinen raidetangonnuppi on generoitava jostakin. Alkuperäisen, mutta hieman voimattoman startin sijaan sain kaveriltani Jussilta hankituksi kuvan kapineen, se ei alkutiedoista poiketan ollutkaan sopiva hänen moottoriinsa, mutta sen sijaan pitäisi käydä Clevelandiini. Vanhan "naks-RRRÄÄÄYHHH" startin sijaan tämä matkaansaattaa vähemmän miehekkään "viuviuviuviuv-RRUMMRRUMMRRUMM" -käynnistyksen, näin lyhyenä tietoiskuna lukijoille tehostartin ja tavallisen pääasiallinen ero :-).

 

 


 

 

 

SITÄ SAMAA...

8.12.2006

 

 

Bensatankki

Jatkoin alustan värkkäilyä edelleen... Huomio kohdistui tässä vaiheessa myös bensatankkiin, joka olikin ollut bensoineen kaikkineen (!?!) erossa vakinaisesta palvelksesta ulkosalla. Loruttelin bensat pois ja jätin astian ulkosalle tihkusateeseen hiukkasen puhdistumaan. Tähänkin kohteeseen on luvassa parannuksia ja uusia osia :-)

 

 


 

 

 

ALUSTAN VALMISTELUA

7.12.2006

 

 

Nesteputkien asennus

Putsasin rungon kertyneestä pölystä ja asensin polttoaine- ja jarrulinjat suunnilleen paikalleen. Suunnilleen siksi, että takapää vaatii vielä vähän säätöä ja harkintaa vetolinjoista. Itse putket olivat kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa, että laitoin ne takaisin, enkä sitten teekään uusia.

 

 


 

 

 

VALOHOITOA...

4.12.2006

 

 

Bensan huohotusputki

...siksi kai työn etenemistä voisi kutsua :-) Tallille pääsin käväisemään sen verran myöhään, etten saanut aikaan muuta kuin bensatankin huohotinputken ruuvatuksi paikkaansa sekä otettua mitat uusille polttoaine- ja jarrulinjoille.

 

Alunperin saastesysteemeihin on kuulunut moottoririlassa oleva aktiivihiilikanisteri, johon huohotinputki oli johdettu. Siis takaa moottoritilaan asti :-). Suomessa tätä ei kuitenkaan aikanaan vaadittu ja aika harvassa autossa tuo on enää paikallaan.

 

 


 

 

 

«« Previous (November 2006) | Top | Next (February 2007) »»