TORINOPROJECT SHOWTIME

Showtime

 

Showtime -osastolta löydät erilaiset messujen, näyttelyiden, tapahtumien ja vastaavien kuvat sekä asiaan liittyvöt tarinat.

 

Edellisten lisäksi kerään tänne pikkuhiljaa esittelyitä eri autoista, kiintoisista tapahtumista, ilmiöistä ja henkilöistä. Aina sen mukaan kun jotakin uutiskynnyksen ylittävää näen :-) Voi olla sinänsä hieman hankalaa, sillä en ole juurikaan ehtinyt tapahtumissa ja sen sellaisissa vierailla.

 

 

Hauskoja lukuhetkiä !

 

 

 

 

 

 

 

 

TORINOPROJECT SHOWTIME: Ford Torino GT Sportsroof -70 429 SCJ

YLEISTÄ

 

 

 

Tunnettu Ford -harrastaja Ville Sievers oli pitkään haaveillut 70-luvun alun GT Torinosta ja jokin aika sitten haaveesta tuli totta sopivan yksilön löytyessä naapurimaasta ja samalla Suomen vähälukuinen Torino -kanta kasvoi yhdellä uljaalla yksilöllä.

 

Tässä Torinon tarina Villen itsensä kertomana.

 

 

TM 1970 Torino Cobra

Tästä se alkoi: Vuoden 1970 Tekniikan Maailmasta leikattu Fordin PR osaston mainoskuvan, jossa oli Torino Cobra kuvattuna ylhäältä takaviistosta.

1977 leikkasin vuoden 1970 Tekniikan Maailmasta Fordin PR osaston mainoskuvan , jossa oli Torino Cobra kuvattuna ylhäältä takaviistosta.

 

Magnum 500 vanteet, ja takaikkunassa säleikkö. Kuva syöpyi mieleen lähtemättömästi.Se oli silloin, ja on edelleen, mielestäni eräs kaikkien aikojen hienoimmista autoista eräässä kaikkien aikojen hienoimmista valokuvista.

 

Palvonta sai edelleen vettä myllyynsä V8 Magazinen numerosta 3 / 1980 jossa Pata Ekman esittely muskeliautosarjassa juuri kyseisen Torinon.

 

Pikakelataan seuraavaan ruutuun eli vuoteen 2004. Teivon Swapissa oli yllättäen myytävänä juuri samanlaisen Cobran 30 cm pienoismalli, kuin alkuperäisessä Tekniikan Maailman kuvassakin.

 

Siitä lähtien on Cobran pienoismalli ollut olohuoneessa hyllyn päällä, mistä se joka kerta TV:tä katsellessa on osunut silmään.Ja joka kerta olen ajatellut että on se vaan jumaliste komea laite.

 

No, kavereitten ja tuttujen kesken oli muutaman kerran Torinoista juttua, ja eräänä päivänä noin kuukausi sitten olikin sähköpostiini tullut vinkki Jari Pentinmäeltä Ruotsissa myytävänä olevasta 1970 GT mallista. Auto piti olla aito isolohko ja vieläpä SCJ malli Drag Packilla. Ja hintakin oli kohtuullinen.

 

Auto alkoi heti kiinnostamaan , ja olinkin jo noin vuoden katsellut amerikan päästä vastaavia laitteita, ihan kyllä vaan katsellut. Minkäänlaista hankintapäätöstä en vielä ollut tehnyt. Hinnatkin tuntuivat olevan korkeat.

 

Vinkin pamahtaessa sähköpostiini olin juuri lähdössä hiihtolomalle ulkomaille josta soittaminen olisi ollut hankalaa. Olin kuitenkin sen verran täpinöissäni että pyysin toista kaveriani soittamaan ja kyselemään autosta.

 

Soiton jälkeen auto kiinnosti edelleen, ja kun palasin kotimaahan soitin itse ensi töikseni Uppsalaan.Tällöin ja alkoi kiinnostamaan vielä enemmän.. Kun vielä omistaja faxasi auton alkuperäistodistuksen (Marti report) alkoi tuntumaan siltä että tää tarvii nyt hakea pois.Kyseessä oli teoriatietojen perusteella todellinen löytö: vain 241 kpl GT malleja valmistettiin 429 Super Cobra Jet -moottorilla ja Drag Packilla.

 

Viikko soiton jälkeen kävi eräs Ruotsissa asuva tutun tuttuni vielä konttaamassa auton alla ja kun kaikki omistajan antamat tiedot pitivät paikkansa, aloin valmistelemaan hakureissua. Intoa ei myöskään laimentanut seikka että auto oli hitsaamaton ja suorakylkinen yksilö. No, jotain negatiivistakin täytyy olla ettei olisi liian hyvää ollakseen totta: auton originaali moottori, tai ainakin kannet ja pakosarjat oli vaihdettu vakio-osiin.Lohkon valunumerot on tarkoitus tarkastaa huomenna.

 

Jep jep. Tätä kirjoitettaessa 19.3 sunnuntai-iltana on auto nyt turvallisesti Suomen kamaralla. Hakureissu sujui juohevasti ilman minkäänlaisia tullimuodollisuuksia. Seuraavaksi tarvitsee auto laittaa sen verran ajokuntoon että sillä pääsee ajamaan katsastuskonttorille rekisteröintiä ym. muodollisuuksia varten.

 

Auto on kunnoltaan melko hyvä, ei tietenkään täydellinen, mutta hyvä projekti. En vielä tiedä mitä sen kanssa teen, mutta tällä hetjkellä tuntuu siltä ettei siitä tulekaan wimbledon white - valkoista. On se mustana vaan niin hyvän näköinen.

 

Hmmm, yksi visio vois olla, jos orkkismoottori puuttuu, entisöidä sisältä ja päältä mutta moottorihan voisi olla joku esim 532 stroker...Ja jos vielä hommais sokkomaskin ja shaker-scoopin...

 

Auton originaali varustus on seuraava: 370 hv 429 cid.Super Cobra Jet. Tämän moottorin kanssa tuli samassa paketissa aina Drag Pack eli 9” perä 31- rihlaisilla vetoakseleilla ja 3.91 traction Lok tai 4.11 Detroit Locker-N murikalla. Myös moottoriöljyn lauhdutin kuului pakettiin. Sitä ei autossa enää ole.

 

N-murikka löytyy edelleen.

 

Vaihteisto on C6. 8000 rpm kierroslukumittari. Erikoisuutena on raitista ilmaa moottorille ventiloiva scooppi joka ei kuitenkaan ole shaker.Normaalisti GT:n scooppi on feikki eli siitä ei mene ilmaa konehuoneeseen, mutta tästä menee.Eikä näytä siltä että reikä olisi sahattu itse jälkikäteen.

 

Sisusta on musta erillisillä bucketeilla.Lattiashifteri konsolilla. Täysleveä hunajakenno takavalopaneeli.Alla on Magnum 500- vanteet.

 

Molemmat tehostajat, levyt edessä.Competition suspension.

 

Selkeitä puutteita ovat rikkinäinen maski sekä nopeusmittari sekä kojelaudan alaosa jossa on ylimääräisiä reikiä ja upotuksia.Jos jollakulla on ylimääräisiä em. osia niin soittoja otetaan mielellään vastaan (040-737 8981). Myös 3-puolainen ratti (onko se nyt nimeltään Rim Blow tai jotain) kiinnostaa.

 

Jotenkin tuntuu oikeudenmukaiselta että saatiin Torino Suomeen. Pärkkele, veiväthän ruotsalaiset meiltä jääkiekon olympiakullan Torinossa.

 

 

 

 

 


 

 

 

RUOTSISTA...

 

 

 

 

Villen Torino ladosta

Mitä sieltä perässä tuleekaan...

Mitä sieltä perässä tuleekaan...

 

 

Villen latolöytö

Latolöytö parhaasta päästä. Tämmöinen on autoharrastajan unelma, vaikka aika harvan kohdalle se osuu...

Latolöytö parhaasta päästä. Tämmöinen on autoharrastajan unelma, vaikka aika harvan kohdalle se osuu...

 

Suomen tuliaiset

Se pakollinen suomalainen vientituote pohjoismaisen yhteistyön kunniaksi...

Se pakollinen suomalainen vientituote pohjoismaisen yhteistyön kunniaksi...

 

Omistajan ylpeyttä

Omistajan ylpeyttä !

Omistajan ylpeyttä !

 

Trailerilla

Auton tuonti Suomeen.

Auton tuonti Suomeen.

 

Pesu

Ensimmäisiä toimenpiteitä Torinon uudessa elämässä...

Ensimmäisiä toimenpiteitä Torinon uudessa elämässä...

 


 

 

 

 Top