TECH MATERIAL

Tekniikka

 

Teknilliset artikkelit käsittelevät aihepiirejä pääosin Fordin tiimoilta yleensä ja Torinosta erikseen.

 

Aiheet löytyvät pääasiassa kirjoittajan oman ajopelinsä rakentelun aikana dokumentoiduista työohjeista ja -kuvauksista, mutta mukana on myös teoreettisempaakin aineistoa sekä yleisluonteista dataa, taulukkotietoa yms..

 

Huomautettakoon tässä yhteydessä, että työohjeet ja -kuvaukset ovat lähinnä dokumentaatiota siitä, miten tekijä on itse nähnyt parhaaksi työt aikanaan tehdä. Lukemisessa ja soveltamisessa tulee käyttää tervettä järkeä ja soveltaa aineistoa käyttöönsä omien tarkoitustaan vastaaviksi tai ainakin nyt vähintään tietyn kriittisen otteen kautta.

 

Itse olen pyrkinyt tietynlaiseen perinpohjaisuuteen, joten useasta asiasta pääsee varmasti vähän vähemmilläkin töillä. Tulee myös muistaa, että käytössäni ovat olleet ne tyypilliset harrastajan perustyökalut, joten ammattimaisen korjaamon laitteilla tehtynä/teetettynä moni asia voisi olla helpompaa.

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

FORD -MOOTTORIT: JULKISTUSAJAT

YLEISTÄ

 

 

 

Taulukoitua tietoa Fordin konejulkistuksista vuosilta 1958-1978. Mukana moottorisarjat FE, 335, 385 ja pikkulohkot. Taulukko kertoo, koska kone on otettu Fordin tuotantoon ja minä vuosina se on tuotannossa ollut. Myös ero moottoreiden puristussuhteet ja tehot ilmoitettu.

 


 

 

 

JULKISTUSAJAT

 

 

 

Ford engine cronology 58-68

1958-1968

1958-1968

 

Ford engine cronology 69-78

1969-1976

1969-1976

 


 

 

 

Top