WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT SEPTEMBER 2005

RUNGON PAIKKAUS JATKUU

24.9.2005

 

 

Paikattu runkopuslareikä

Tallilla vietettyjen iltojen pituus on tällä viikolla ollut hieman lyhyempi kuin yleensä. Olen tehnyt hitsaus- ja rälläkkähommia ja olemme poikien kanssa pyrkineet pitämään parin tunnin kipinävartioajan ennen lopettelemista ihan paloturvallisuussyistä.

 

Tähän mennessä on runko jo paikattuna muutamaa runkopuslanreiän uudelleenrakentamista lukuunottamatta. Kuvassa yksi näistä rei'istä (tai oikeammin niiden reunoista) tehtynä uudelleen 3 mm pellistä ja hiottuna.

 

 


 

 

 

RUNGON PAIKKAUSTA

19.9.2005

 

 

Rungon paikkausta

Runkoa on tullut sitten paikkailtua... Apukuskinpuoleista aisaa oli ennemminkin hitsailtu, mutta työnjälki oli suorastaan törkeä. Hioin siis saumat matalaksi samalla irsottavia korjausraudan kulmia madaltaen, kunnes muoto alkoi olla kohdallaan. Seuraavaksi ajoin katkaisulaikalla railot liitoskohtiin, koska hitsisaumat oli hiottu monin paikon tyystin pois. Samalla poistin puutteeellisen paikkauksen johdosta ruostumaan päässeen kphdan runkopalkkia ja paikkasin sen. Kuvassa paikka- ja uudet hitsaukset hiontaa vailla. Tätä iloa tulee piisaamaan lähiajat...

 


 

 

 

KAASARIN KIMPUSSA

17.9.2005

 

 

Kaasutin maalattu

Rungon laitto ei ole edennyt juuri alkututkintaa pidemmälle muutamien selvityshommien vuoksi. Tänään tulin sen verran myöhään tallille, etten viitsinyt alkaa rälläkkähommiin, joten entisöin hiukan Holleyn 750 dp:tä. Olin aikaisemmin putsannut kaasarin ja käsittelin nyt värkin Eastwoodin Carb Renew Bronzella. Viime viikolla tulleiden iskareiden mukana tuli myös uudet kiihdytyspumppujen anti-pullover -tyyppiset suuttimet reilusti ylikokoon porattujen kaasuttimesta löytyneiden tilalle, joten nyt alkaisi olla kasassa kaikki kaasuttimen sisuskalutkin. Nämä anti -pulloverit ovat vielä siitä mainioita, etteivät ne tarvitse toimiakseen ylempää neulaventtiiliä, joka olikin ensiöpuolelta näköjään kadoksissa. Maalin kuivuttua taidan kasata kaasuttimen pois tieltä (vielä kun muistaa, mikä osa kuului mihinkäkin :-))

 

 


 

 

 

RUNKOHOMMIA

15.9.2005

 

 

Runko puhallettu ja pohjamaalattu

Pohja on sitten kaavittu massasta ja hitsattavaakin löytyy. Palaan korihommiin myöhemmässä vaiheessa, sillä runko oli tällä välin puhallettu puhtaaksi ja saanut päällensä punaisen pohjamaalin. Rungossakin löytyy korjattavaa useista paikoista ja aloitin hommat poistamalla melko kiinteäksi osaksi runkoa hitsatun puskurin peräpäästä. Runkoa oli aikaisemminkin korjailtu otteella, joka kuvasti aika vapaamielistä ja huoletonta elämänfilosofiaa... Erään kokeneen harrastajan sanoin työnjälki viittasi pääkaupunkiseudulle :-) Paikoitellen löytyi kovaakin syöpymää ja joskus aiemmin tehdyt paikkaukset olivat sen verran törkeitä, että teen pahimmat uudelleen ja siistin muut.

 

 


 

 

 

KORITÖITÄ

12.9.2005

 

 

Saunaillan jälkeen sunnuntaina nappasin rungon Jussin kanssa trailerille ja ajoimme sen puhallukseen. Korin pohjan massojen poisto alkoikin sitten välittömästi. Jää paljastuneesta pohjasta sitten kiinni, puhallanko senkin. Riippuu vähän vaadittavien peltitöiden paikasta ja määrästä.  Puhallus vaatisi huolellisia suojaustoimia, joten toivotaan, ettei massan alta paljastu mitään erikoisen ikävää... Tarkoitus on maalata pohja, eikä massausta tulla enää käyttämään. Auto kun on kesäkäytössä ja säilytetään muutenkin sisätiloissa. Pari kerrosta POR-15 Rust Preventive Paintia ja sen päälle pari kerrosta POR-15 Chassis Blackiä ja kestää isältä pojalle... Ainakin toivottavasti.

 

 


 

 

 

KORI PUKEILLE

9.9.2005

 

 

Kori pukeilla

Hain Tuulissuon Rautavarastolta RHS:ää ja kulmarautaa sen verran, että sain kasatuksi pukit korin alle, kuvassa Torinon kori onkin jo ylhäällä. Ennen nostoa irroitin vielä ovet pois tieltä.

 

Huomenna olisi tarkoitus saunoa tallilla poikien kanssa, joten hommat eivät juurikaan taida edetä, mutta seuraavaksi onkin asialistalla rungon siirto hiekkapuhallukseen. Etupää onkin jo tehty, joten se on suojattava jollakin. Rungon jälkeen alan korihommiin, siinäkin näytti olevan tekemistä :-)

 

 


 

 

 

SIIVOUSTA JA SIISTINTÄÄ

7.9.2005

 

 

Työpiste Syyskuussa 2005

Siivoilin muutaman päivän työpistettä siihen uskoon, että mahtuisi jopa itse sekaan :-) Samalla siistin varastonkin ja siirsin sinne valmistuneet kokoonpanot asennusta odottamaan. Sain telkkarin paikallisesta kierrätyspisteestä sen verran edullisesti, että laitoin senkin sitten jalustalle tolppaan viihtyvyyttä tuomaan. Tosin tuntuu häiritsevän hommia, joten saattaa olla, että siirrän pois. Jalusta olikin kyllä alunperin tarkoitettu läppärille.

 

Tehostimen pumppu koottuna

Siivouksen valmistuttua tein taas pieniä osakokoonpanoja kuntoon. Kuvassa ohjaustehostimen pumppu. Puhallettu ja maalattu, putsattu sisältä jne. Linttaantunut kuori jopa oikomisen jälkeen paklattiin ja hiottiin ennen maalausta. Ero on huomattava verrattuna lähtötilanteeseen (kts. tarinat 15.7 ja 28.1). Laittelin myös viime päivinä asennuskuntoon rattitolpan kiinnikkeineen, polkimet, pyyhkimen moottorin yms. Seuraava askel hommissa on irroittaa ovet  ja nostaa kori pukeille koritöitä varten.

 

 


 

 

 

PIKKUASKAREITA

4.9.2005

 

 

Ilmasäätimet purettuina

Saatoin loppuun kojelaudan kasaamisen kaikkinen ilmavehkeineen, säleikköineen jne. ja aloin ihmetellä ilmastoinnin säätöyksikön toimintaa. Koska koko puhallussysteemi oli toiminut päin p:tä, jos ollenkaan, aion tutkia nämä vehkeet kunnolla. Siispä sitten kuvan mukaisesti räjäytin säätöyksikön tutkintaa, putsausta ja siistintää varten. Kytkimet olivat täynnä töhkää ja kontaktoivat miten sattuu, jos ollenkaan. Lamput palaneet jne... Etupaneeli oli niin kulunut, naarmuinen ja liimassa, että koko tekstiosuus paneeliin taustavaloineen menee uusiksi. On kuitenkin sen verran näkyvä osa autoa tuo kojelaudan seutu, että ajattelin laittaa siihen jonkin verran aikaa ja vaivaakin. Tein tietokoneella uuden tekstin paneeliin, saas nähdä, miltä tulee näyttämään. Tarvitsen tulostukseen hieman mesteruuttaa paremman printterin, jotta musta tulostuisi tasalaatuisena.

 

Hyllyä kasaamassa

Koska työtilat olivat lievästi sanottuna vähäsen päässeet jälleen kerran sotkeutumaan, aloin tehdä perusteellista siivousta hommaa helpottamaan. Ongelma oli kertynyt tavaran, etenkin erilaisten kemikaalien paljous; ensiksi piti askarrella lisää hyllytilaa. Mielenkiintoiseksi homman tekee se, että looshissani on seinää vain yhdellä sivulla; siihen on sitten yritettävä mahduttaa kaikki eikä päänraapimisettakaan päässyt...

 

 


 

 

 

KOJELAUTAHOMMIA

1.9.2005

 

 

Kojelaudan osat kokoonpanossa

Kojelaudan entisöintiin on sitten kulunut koko viikko. Rapsuteltavaa, hiottavaa ja maalattavaa on riittänyt.

 

Kuvassa kojelaudan osat odottamassa kokoonpanoa. Kojelaudan useat vanhat maali ja liimakerrokset poistin maalinpoistoaineella ja erilaisilla rapsuttimilla. Maalinpoistoaineen kanssa kannattaa olla tarkkana muovin kanssa; prosessia pitää seurata koko ajan ja mieluummin poistaa maalikerrokset osina, ettei pinta vaurioidu. Kojelaudan lukuisat halkeamat korjasin kolvilla takapuolelta, paikoitellen jouduin jopa tekemään puuttuvat palat uudelleen. Metalliosat puhalsin ja maalasin nyt kun ne kerran olivat irti, vaikka Fordin miehet olivatkin aikanaan kasanneet tämäntyyppiset kokoonpanot paljaasta metallista.

 

Kojelauta takapuolelta

Hanskalokeron kansi, tuhkakuppi ja sytytin käytiin läpi myös ja kasattiin paikalleen. Lopuksi kasasin paikalleen putsatut, huolletut ja korjatut ilmanvaihtopuolen putket ja vehkeet sekä asensi paikalleen kiinnitysklipsit. Tuli aika hyvä, vaikka itse sanonkin... Tarinaa kojelaudan entisöinnistä kiinnostuneille löytyy lisää Tekniikka -osiosta.

 

 


 

 

 

«« Previous (August 2005) | Top | Next (October 2005) »»