WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT AUGUST 2006

SIIVOUSHOMMIA

27.8.2006

 

 

Looshi siivottu

Peltitöiden, hiontojen ja tinauksen jäljiltä Torinon alle oli kertynyt pari kottikärryllistä sekalaista roipetta, sälää, metallinkappaleita ja silkkaa ryönää, joten otin sunnuntai-illan projektiksi siivota koko paikan.

 

Tallikavereiden mukaan tälläistä tapahtuu siksi harvoin, että pitääkin oikein laittaa asiasta ilmoitus nettiin... :-)

 

 

 


 

 

 

TAKAKONTTIHOMMIA

24.8.2006

 

 

Takakontin pakkelointia

Olen viimeisen viikon vääntänyt aika paljon muilla sektoreilla, joten sivujen päivitys on hieman kärsinyt. Samoin kyllä itse auton laittokin :-) Kuitenkin jotain pientä aina vähän kerrassaan... Viime iltoina olen peitellyt kitillä jonkin verran noita pahimpia koloja semmoisestakin kohteesta kuin peräkontti. Näpertelyä, jonka moni taitaisi jättää tekemättä, mutta tuleepahan vähän sileämpi näin... Katso oikelata valikosta peltityö- ja maalaussivut.

 

 


 

 

 

A-TOLPAT

19.8.2006

 

 

Oikea A-tolppa tinattu

A-tolppien liityntäsaumat kattoon oli vielä tinattavana, toisen jouduin korjaamaan ensin, oli taas päässyt hapettumaan. Tinaus ja alustava hionta, lopullinen muotoonhionta olisi tarkoitus tehdä pohjan ja sisätilojen maalauksen jälkeen maalauspohjatöiden yhteydessä. Nyt olisi sitten siltäkin osin selvä, muita kohteita ei enää sitkeistä etsinnöistä huolimatta tunnu löytyvän, mikä olikin tavoite. Torino on nyt yksi ehjimpiä hylsyjä tallilla ja sen verran huolella läpikäyty, ettei tuonikäisistä muualtakaan juuri reiättömämpiä taida äkkiä tulla vastaan.

 

 


 

 

 

TAAS TURAILLAAN, KHM., SIIS TINAILLAAN

18.8.2006

 

 

Vasen takakulma tinattu

Peräpää kummaltakin puolelta leivottiin tinakerroksen alle marinoitumaan, tai oikeastaan nimenomaan sen välttämiseksi. Tukkiipa mahdolliset huokoset ja onpa täyteaineena jotta pääsee vähemmällä pakkelilla. Vielä olisi A-tolppien saumat lähellä katonrajaa täytettävänä, mutta jääköön huomiseksi. Mikäs siinä, mielenkiintoista askartelua tämän 3-ulotteisen mekaanisen palapelin kanssa leikkiminen ja viepähän ajatukset välillä muualle noista tähdellisimmistä mietittävistä :-)

 

 


 

 

 

VASEN TAKAKULMA MUOTOON

17.8.2006

 

 

Vasen takakulma hitsattu

Toisellakin puolella tuli vastaan jotain, mihin en ollut oikein tyytyväinen... Takakulma oli korjattu joskus. Teknisesti ottaen kunnossa, ei ruostetta jne..., mutta ruma ja kaukana oikeasta muodostaan. Kulman kuuluisi olla pyöreä, mutta tässä se oli lähes terävä. Leikkasinkin koko kulman pois ja tein uudestaan. Nyt muotoon oikea, vielä hionta ja tinaus ja alkaa olla aika hyvä. Tallille on tullut mentyä suht myöhään ja kun pidämme tuota palovartioaikaa, on tulitöiden osuus jäänyt väkisinkin lyhyeksi. No, pitää ottaa takaisin pohjatyövaiheessa :-) Operaatiosta tarkemmin sivulla Tech - Torinon peltityöt osa XII: Lisää peltitöitä.

 

 


 

 

 

PIKKUPAIKKA

16.8.2006

 

 

Oikean takakulman pikkupaikka

Kaivoin vielä varmuuden vuoksi takavalojen ympäristön esiin, koska ajattelin vetää kerroksen tinaa sinnekin, olihan niitä hitsattu. En myöskään ollut aivan varma lähiympäristön pellin kunnosta, semminkin kun sisäpuolelta oli havaittavissa merkkejä siitä, että jotain saattaisi reunoilta löytyä. Löytyikin, tosin vähän. Reunaan oli syöpynyt pari reikää, joten tein paikan. Kuvan mukainen magneettinen "hitsarin suorakulma" on aika kätevä vehje tälläisissä, pienet palat pysyvät näppärästi aloillaan kunhan muistaa hitsatessa, ettei tökkäise aloittaessa langalla palaa sivuun.

 

 


 

 

 

PIKKUASKAREITA

14.8.2006

 

 

Kaiutinreikien oikomista

Tänään juoksin asioilla kravatti tuulessa liehuen, joten tallitoimintaa en ehtinyt harrastella. Eilen sentään kävin oikomassa maalausta varten erilaisia silmää-ei-niin-miellyttäviä peltiosia, joista esimerkkinä kuvan kaiutinaukko. Siihen oli aikanaan ympätty vähän reippaammanpuoleiset ämyrit ja reunat oli taiteltu kohtuullisen ronskeilla työkaluilla sivuun. Onneksi ei sentään viipaloitu rälläkällä, mikä tuntuu olevan aika yleisestikin käytetty ratkaisu. Olenpa kerran nähnyt auton, johon kaiuttimien lisätila oli rakennettu kirveellä :-). Oioin reunat kummaltakin puolelta, kaiuttimia näihin ei todennäköisesti tulla laittamaan, paras musiikkihan lähtee V8:sta :-)

 

 


 

 

 

TINAUSTA JA TALLIAKTIVITEETTEJA

12.8.2006

 

 

Oikea kynnys tinattu

Kävin tekemässä tinahommat loppuun. Anoppi ja appi tulivat kyläilemään, joten ei oikein viitsinyt koko iltaa tallilla viettää, muutin siis olemassaolon suorituspaikkaa kohtuullisen vähäisen askartelun jälkeen... Tuo oikeanpuoleinen kynnys nyt sentään tuli tinailtua jäljelle jääneillä tinatangon pätkillä, joita sulattelin sitten reilumminkin siihen. On se vaan paljon helpompaa vaakapinnan tinaus, menee lähes itsellään.

 

 


 

 

 

EDELLEEN TINOISSA...

11.8.2006

 

 

Oikea pyöränkaari tinattu

Tulin, tinasin ja poistuin... Tällä kertaa apukuskin puoleisen pyöränkaaren ja lähistön hitsisaumat. Tämä on vähän koeluontoinen hommeli, saas nähdä, millaisen työn takana on veistellä myöhemmin kaaret muotoonsa :-)

 

 


 

 

 

TINAA, TINAA...

10.8.2006

 

 

Pyöränkaari tinattu

Ja taas sorvin ääressä... Viime aikoina on ollut muuta ohjelmaa sen verran, ettei auton laitto taaskaan ole oikein edistynyt. Ennen maalausta on kuitenkin syytä saada pellit tinattua ulkopuolelta sieltä, mistä tinaa niihin tulee. Toiselta puolelta maalattua peltiä kun ei ole järkevää tinailla :-) Kuvassa näkyvään kuskin puolen pyöränkaaren reunaan tuli laitettua tinaa aika reilustikin, onpahan mistä veistellä :-) Toinen puoli olisi vielä tehtävänä ennen maalausta.

 

 


 

 

 

KITTAILUA

1.8.2006

 

 

Työpiste

Nyt on muut jutut työllistäneet sen verran, että Torinoa ei juurikaan ole tullut muutamaan päivään rukattua, sen sijaan kompuuttereita on pyöritelty senkin edestä... Tänään kävin tallilla kittaamassa ja osaksi hiomassa hylsyn etupään pellit. Ei varmaankaan välttämätöntä, mutta näyttääpä paremmalta :-)

 

 


 

 

 

«« Previous (July 2006) | Top | Next (September 2006) »»