TECH MATERIAL

Tekniikka

 

Teknilliset artikkelit käsittelevät aihepiirejä pääosin Fordin tiimoilta yleensä ja Torinosta erikseen.

 

Aiheet löytyvät pääasiassa kirjoittajan oman ajopelinsä rakentelun aikana dokumentoiduista työohjeista ja -kuvauksista, mutta mukana on myös teoreettisempaakin aineistoa sekä yleisluonteista dataa, taulukkotietoa yms..

 

Huomautettakoon tässä yhteydessä, että työohjeet ja -kuvaukset ovat lähinnä dokumentaatiota siitä, miten tekijä on itse nähnyt parhaaksi työt aikanaan tehdä. Lukemisessa ja soveltamisessa tulee käyttää tervettä järkeä ja soveltaa aineistoa käyttöönsä omien tarkoitustaan vastaaviksi tai ainakin nyt vähintään tietyn kriittisen otteen kautta.

 

Itse olen pyrkinyt tietynlaiseen perinpohjaisuuteen, joten useasta asiasta pääsee varmasti vähän vähemmilläkin töillä. Tulee myös muistaa, että käytössäni ovat olleet ne tyypilliset harrastajan perustyökalut, joten ammattimaisen korjaamon laitteilla tehtynä/teetettynä moni asia voisi olla helpompaa.

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

AC DELCO SI-10 LATURIN KUNNOSTUS

YLEISTÄ

 

AC Delco SI-10

 

Miten Delcon laturi liittyy Fordiin ? Ei varmaan muuten kuin sillä, että tämän monesta GM:stä tutun laturin on moni harrastaja soveltanut muuhunkin kulkupeliin osaksi yleisyytensä vuoksi, mutta myös ulkoisen lataussäätimen tarpeen poistamiseksi. Pienikokoisena ja suhteellisen luotettavana se onkin hyvä valinta moneen paikkaan ja jossain vaiheessa sellainen on tiensä löytänyt myös oman Clevelandini kupeeseen.

 

Tässä artikkelissa kurkkaamme hieman tämän laitteen sisuskaluihin.

 

Laturi on yksi niistä kapistuksista, jonka olemassaolon huomaa yleensä vasta silloin, kun se ei enää syystä tai toisesta toimi. Jotta tälläistä huomiota ei tarvitse tehdä kesken matkan jossain öisellä asumattomalla taipaleella, onkin syytä silloin tällöin peruskunnostaa koko kapistus. Tässä laturissa se onkin suhteellisen helppoa toimenpide, joskaan ei ihan läpihuutojuttu kuitenkaan.

 


 

 

 

YLEISIMMÄT VIAT

Yksinkertaisuutensa takia tässä ei kuitenkaan ole kovin monta eri paikkaa, josta se hajoaa, eikä niiden löytäminen ole kovinkaan vaikeaa.

 

Useimmiten rikkoontumisen huomaa latausvalon syttymisestä. Se kertookin jo, että laturi ei enää syötä virtaa järjestelmään. Virran tulo voi myös hiipua vähitellen, jolloin syy voi edelleen olla laturissa, tosin myös akussa. Edelleen, virran tulo saattaa loppua totaalisesti vaikka latausvalo ei palakaan, ja silloin kannattaakin ensimmäisenä tarkistaa latauksen merkkivalon polttimo. Tämä laturityyppi on siitä jämerä, että toimintaansa tarvitseman herätevirran se ottaa polttimon kautta, joten palanut polttimo tietää myös latauksen loppumista. Joskus ei vika ole iso...

 

Kaikki latauksen johdotukset kannattaa luonnollisesti myös aika ajoin tarkistaa ja liittimet sekä kosketuspinnat puhdistaa.

 

Ehkä tyypillisin latureihin yhdistetty vika on hiilten loppuminen, joka aiheuttaa tietenkin latauksen loppumisen. Jos epäilet hiilten olevan kulumassa loppuun, tätä voi yrittää testailla koputtelemalla laturia (varovasti) esim. vasaralla, jolloin latauksessa saattaa taphtua muutoksia, jollei hiilet ole aivan pois kuluneet.

 

Laturista saattaa kuulua myös asiaankuulumattomia ääniä, jotka taas yleisesti ovat laakeriperäisiä ja saattaapa säätimessä ja tasasuuntauksessakin olla vika.

 

Joka tapauksessa, jos ei hihnan kiristys, polttimon vaihto ja liittimien puhdistus auta, on laturi otettava penkille ja samalla vaivalla se kannattaa sitten peruskorjata kokonaan. 

 


 

 

 

PURKU JA KASAUS

 

Delco-Remy -latureista netissä:

 

MAD Electrical

Mikäli aiot laturin purkaa, kannattaa siis siihen samalla tehdä remontti. SI-10:iin saa (ainakin on saanut) korjaussarjan, josta löytyy laakerit hiilet ja elektroniset osat. Hommaa tämmöinen valmiiksi. Itse olin peruskunnostanut laturin jo aikaisemmin, eikä sillä oltu ajettu paljoakaan, joten avasinkin sen vain siistimistä ja huoltoa varten.

 

Delcon siivapyörän poisto

Siivapyörä irroitettu

Ensimmäisenä laturi kannattaa kiinnittää tukevasti penkkiin siivapyörän ja tuuletinrattaan irrottamiseksi. Akselin päähän tarjotaan sopivaa kuusikulma-avainta ja siitä vastaan pitäen avataan akselila oleva mutteri, jolloin siivapyörä ja tuuletinratas lähtevätkin irti. Ei tosin välttämättä helposti...

 

Delcon avaus

Laturin avaus

... seuraavaksi laturi avataan irrottamalla neljä pitkää pulttia, joilla puoliskot ovat kiinni toisissaan. Tässä vaiheessa kannattaa puoliskojen keskinäinen asento painaa mieleen jotenkin, parhainta tietenkin olisi merkitä se jollain. Itse en merkkejä alkanut turhaan tekemään, koska tarkoitukseni oli kuulapuhaltaa laturin kuoret ja vielä maalata ne Eastwoodin Detail Graylla.

 

Delcon puolikas

Kun laturi on halkaistu, etupuolikkaaseen jää roottori ja kuvassa olevaan takapuolikkaaseen kenttäkäämi ja tietenkin takaseinässä oleva elektroniikka. Huomaa, että tässä vaiheessa kun roottorin akseli on vedetty ulos laakerista, myös hiilet irtoavat pidikkeistään. Älä huolestu, kyllä ne vielä tämän remontin yhteydessä takaisin saadaan...

Kun laturi on halkaistu, etupuolikkaaseen jää roottori ja kuvassa olevaan takapuolikkaaseen kenttäkäämi ja tietenkin takaseinässä oleva elektroniikka. Huomaa, että tässä vaiheessa kun roottorin akseli on vedetty ulos laakerista, myös hiilet irtoavat pidikkeistään. Älä huolestu, kyllä ne vielä tämän remontin yhteydessä takaisin saadaan...

 

Delco osina

Delco osina

Etulaakerin voit testata pyörittämällä roottoria mahdollisimman lujaa, jolloin viallinen laakeri yleensä ääntä ja/tai tärisee. Joka tapauksessa, osat irroitetaan toisistaan. Kuvassa vasemmalla ylhäällä lataussäädin hiilipitimineen, alhaalla vasemmalla etulaakeri pidikkeineen. Sen yläpuolella roottorin vieressä tasasuuntausdiodisilta. Takalaakeri on tässä vaiheessa vielä kuoressaan kiinni. Kaikki edellämainitut sisältyvät korjaussarjaan.

 

Delcon osat puhallettu

Metalliosat ovat käyneet kuulapuhalluskaapissa.

Kuvassa metalliosat ovat käyneet kuulapuhalluskaapissa...

 

Delcon takalaakeri asennettuna

Detail Graylla maalattuun takakuoreen asennetaan ensimmäiseksi vaseliinilla voideltu takalaakeri pesäänsä. Laakeri on neulalaakeri, joissain malleissa tilalla voi olla pelkkä pusla.

Detail Graylla maalattuun takakuoreen asennetaan ensimmäiseksi vaseliinilla voideltu takalaakeri pesäänsä. Laakeri on neulalaakeri, joissain malleissa tilalla voi olla pelkkä pusla.

 

Delcon diodisilta konkkineen

...seuraavaksi diodisilta ja kondensaattori paikalleen...

...seuraavaksi diodisilta ja kondensaattori paikalleen... Diodisilta kannattaa mitata ennen asennusta. Miinus-diodit mitataan laittamalla musta johto runkoon ja mitataan vastusmittauksella vuorotellen kustakin navasta. Ei saisi näyttää mitään. Seuraavaksi johdot toisin päin, mittaus taas kaikista kolmesta ja virran tulee kulkea. Plus-suunta mitataan samoin, vain toinen mittajohto kyketään BATT -napaan eikä runkoon.

 

Delcon hiilisilta

Hiilisilta/lataussäädin -yhdistelmä. Muoviosat koostuvat kahdesta osasta, joita pultit pitävät paikallaan. Huomaa, että pulttien alla on eristerenkaita tietyissä paikoissa, joten ennen osien irroittamista kirjaa tarkkaan ylös, mikä kuuluu minnekin. Huomaa kuvasta myös langanpätkä, jolla hiilet on lukittu pesäänsä.

Sen jälkeen onkin vuorossa hiilisilta/lataussäädin -yhdistelmä. Muoviosat koostuvat kahdesta osasta, joita pultit pitävät paikallaan. Huomaa, että pulttien alla on eristerenkaita tietyissä paikoissa, joten ennen osien irroittamista kirjaa tarkkaan ylös, mikä kuuluu minnekin. Huomaa kuvasta myös langanpätkä, jolla hiilet on lukittu pesäänsä. Jos hiilet ovat irrallaan alle 10 milliset, uusi ne. Kuvassa näkyvä musta kolmoisdiodi kannattaa myös mitata. Mittarin musta johto vastusmittausasennossa säätimen puoleiseen liittimeen ja mitataan vuorotellen kustakin kolmesta navasta. Sen jälkeen käännetään mittarin johdot. Virta saa kulkea vain toiseen suuntaan.

 

Delcon hiilisilta paikallaan

Hiilisilta/ lataussäädinyhdistelmä asetetaan paikkaansa.Huomaa, että hiiliä lukitsevaa lankaa varten on laturin takakannessa reikä. Ujuta lanka siitä läpi toisesta päästään.

Hiilisilta/ lataussäädinyhdistelmä asetetaan paikkaansa.Huomaa, että hiiliä lukitsevaa lankaa varten on laturin takakannessa reikä. Ujuta lanka siitä läpi toisesta päästään.

 

Delcon käämi putsauksessa

Kenttäkäämin päiden putsausta

Seuraavaksi kannattaa kenttäkäämin liittimet putsata. Nyt onkin hetki hieman mittailla. Käämien päiden välinen resistanssi riippuu laturin tehosta ja pitäisi olla 0.05 - 0.3 ohmia. Joka tapauksessa, arvojen tulee olla tasaiset. Eristysvastus mitataan mittarin suurella vastusalueella rungon ja käämin päiden välistä ja pitää olla yli 10 kilo-ohmia.

 

Delcon kenttäkäämi paikalleen

Sitten paikalleen...

Sitten paikalleen...

 

Delcon etulaakerin asennus

Seuraavaksi asennetaan etulaakeri paikkaansa. Etulaakeri on kooltaan isompi kuin takalaakeri, koska laakeri ottaa vastaan hihnan voimat.

Seuraavaksi asennetaan etulaakeri paikkaansa. Etulaakeri on kooltaan isompi kuin takalaakeri, koska laakeri ottaa vastaan hihnan voimat.

 

Delcon etulaakerin lukitus

...lukitaan pitimellään.

...lukitaan pitimellään.

 

Delcon etukansi kiinni

Roottori työnnetään takapäästään takalaakeriin, sitten akseliin tippa laakerilukitetta ja etukansi kiinni...

Roottorin kunto pitää ennen takaisinlaittoa mitata. Liukurenkaitten välinen resistanssi tulee olla 3-6 ohmia. Sen jälkeen mitataan eristysvastus vuorotellen kummankin liukurenkaan ja roottorin sakaran väliltä, se tulee olla yli 10 kilo-ohmia mittarin isolla vastusalueella mitattuna. Katso samalla, että liukurenkaat eivät ole liian kuluneet. Roottori työnnetään takapäästään takalaakeriin, sitten akseliin tippa laakerilukitetta ja etukansi kiinni...

 

Delco edestä

Lopuksi jäähdytinratas sekä siivapyörä paikalleen. Sitten vielä vedetään hiilten lukituslanka reiästä ulos ja se on siinä...

Lopuksi jäähdytinratas sekä siivapyörä paikalleen. Sitten vielä vedetään hiilten lukituslanka reiästä ulos ja se on siinä...

 

Delco koneessa

...ja paikallaan. Helppoa kuin heinän teko.

...ja paikallaan. Helppoa kuin heinän teko.

 

 


 

 

 

«« Previous | Top | Next »»