WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JUNE 2010

MUITA PELTIHOMMIA

4.6.2010

 

 

Camaron oven nurkka

Erään hyvin perusteellisesti entisöidyn vehkeen ovennurkka oli alkanut pahasti hapantua, syystä sun toisesta. Kuvassa peltejä raotettuna jonkin verran. Valitettavasti työn touhussa ei tullut enempää kuvia otettua, mutta koko nurkka meni uusiksi.

 

Korjaukseen meni tovi aikaa, mutta pitäisi olla asianmukainen.

 

 

 


 

 

 

RANCHEROA EHJÄÄMÄSSÄ

7.6.2010

 

 

Rancheron listan oiontaa

Mikähän mahtanee olla tämän visuaalisesti mitäänsanomattoman otoksen aihe?

 

Rancheron lokasuojan oiontaa

Tämä tässä makoileva varusesinen on Rancheron lokasuoja. Varsin kelvollinen rotunsa edustaja, mitä nyt lommoja ja muuta pientä siellä täällä. Tarkoitus oli oikoa innovaatio siihen kuosiin, että sen kehtaa laittaa aikanaan paikalleen.

 

Se ylemmän kuvan kode? Voi olla, että unbreakable - tarra hämää, mutta se onkin viilapenkissä. Sen päällä taas on Rancheron kylkilista, josta kiinnistysreiät aikojen saatossa olivat venyneet ulospäin. Pienen vasarointituokion jälkeen asia muuttui.

 

 

 


 

 

 

KARDAANI

23.6.2010

 

 

Kardaani

Oli aika kunnostaa kardaani. Ristikkonivelet uusiksi.

 

Ristikkonivelen sokan irroitus

Hommahan on periaatteessa yksinkertainen; ristikkonivelestä sokat irti....

 

Ristikkonivelen irroitus

...sitten painetaan sopivilla holkeilla, kuten kuvan hylsyt, nivel ulos kiinnikkeistä.

 

Uuden asentaminen tapahtuu käänteisessä järjestyksessä.

 

Näitä on kuitenkin moneen lähtöön. Uusia ristikkoniveliä ostaessa kannattaa vanhoista mittoa ristikon leveys ja kuppien halkaisijat.

 

Ristikkonivelen kriittiset mitat

...tähän tapaan.

 

Mittominen kannattaa olla hallussa etenkin silloin, kun haluaa 9-tuumaisen perän yokeen sopivat kupit silloin kun sitä ennen kyseessä on ns. pienempi voimansiirtotekniikka, eli tarvitaan sovitus pienen ja ison voimanasiirtotekniikan väliin. Käytännössä se toteutetaan ristikkonivelellä, jossa toinen kuppipari on pienempää ja toinen isompaa mallia. Pienemmän tekniikan kupit ovat halkaisijaltaan 1.065". Isommat ovat 1.125"

 

 


 

 

 

«« Previous (May 2010) | Top | Next (July 2010) »»