WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JULY 2010

KOMPURA

2.7.2010

 

 

Fordin kompressori

Fordin ilmastoinnista pitää huolen 2-sylinterinen mäntäkompressoria, joita on ollut kahtakin eri merkkiä, York ja Tecumseh.

 

yhteistä niille on ainakin se, että useamman vuoden seisominen tyhjän panttina ei juuri paranne niiden toimintaa. Korjausta silmälläpitäen värkki pienittiin atomeiksi.

 

Fordin kompressorin kuiva kampikammio

Kampiakseli oli hieman rusahtunut pienestä öljynpuutteesta...

 

Fordin kompressorin kuiva laakeri

...laakerikin oli hiukan kuivahtanut.

 

Ja sitten tarinaa laakereista janoisen kansan ratoksi.  Asia sattuu nimittäin olemaan niin, että vehkeessä on kaksi sellaista laakeria, joita ei saa juurikaan mistään.

 

Pitkällisen etsinnän jälkeen löytyi venäläinen webbisivusto, jolla oli sopivan kokoisia laakereita mitoista päätellen. Muuta en sitten ymmärtänytkään, koska kaikki teksti oli kyrillisin kirjaimin. Valmistajafirman logo sen sijaan oli näkyvillä. Sekään ei myynyt näitä muille kuin dealereilleen, joita ei ollut kuitenkaan mainittu missään.

 

Otettuani yhteyttä ko. puulaakiin, sain kuulla heillä olevan ison jakelukeskuksen Rotterdamisssa, josta taas oli lähtenyt kasa näitä laakereita Puolaan.

 

Mitäpä sitä pihtaamaan... Liedon Paarmojen Ford-konklaavi osti sitten koko Euroopan laakerit hoteisiinsa, ties vaikka alettaisiin enemmänkin ilmastoituja Fordeja veivaamaan. Agata -neitokainen Puolasta oli hyvin myöntyväinen jaloille tarkoitusperillemme ja lähetteli laakerit Varsinais-Suomeen.

 

Enpä silti tiedä, onko näissä kompressoreiden entisöinneissä mitään järkeä ainakaan taloudellisessa mielessä, mutta onhan näitä pussihousutouhuja kiva harrastella.

 

Sormi Ford-miesten raamatulla

...sormet Ford-miesten raamatulla.

 

 


 

 

 

RANCHEROA LOKASUOJAN VALOJEN AUKOT SYYNIIN

23.7.2010

 

 

Rancheron lokasuojan valoaukkojen oiontaa

Jokin aika sitten oioimme Rancheron lokasuojia. Kun ne oli koputeltu jotakuinkin säädylliseen asentoon, oli jäljellä vielä muuta hommaa.

 

Nyt sattui olemaan niin, että lokasuojen etupäässä pyöränaukon edesä olevat sivuvalot, tai tarkemmin ottaen niiden reiät, olivat jo tehtaalla tehty vinoon. Näissä hommissa ei oltu aikoinaan turhan tarkkoja.

 

Meille se ei kuitenkaan kelvannut. Kuvaassa allekirjoittanut on hitsaillut jo soiron lisää aukkoon ja hioo reunaa...

 

Rancheron lokasuojan valoaukko oiottu

...tässä lopputuotos.

 

 


 

 

 

«« Previous (June 2010) | Top | Next (August 2010) »»