WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT NOVEMBER 2009

LOKASUOJAN REUNAA TEKEMÄSSÄ

6.11.2009

 

 

faikun lokasuojan reunaa tekemässä

Uudet vehkeet testiin.... Fairlanen sisälokasuojan reunat olivat hieman kärisneet aikojen saatossa. Mikäs niitä on taiteööessa, kun on asianmukaiset vehkeet...

 

Faikun alkuoperäinen lokasuojan reuna

 ....alkuperäinen kun näytti useasta kohtaa tältä...

 

Faikun alkuoperäinen lokasuojan reunasta pala pois

 ....pala pois vaan....

 

Faikun alkuoperäinen lokasuojan yäosasta pala pois

 ....ei kannata ottaa koko reunaa kerralla pois. Varovaisempi saattaisi arvostaa kohtaa, johon korjauspalan ikään kuin tähtäisi...

 

Faikun  lokasuojan korjauspala

 ....korjauspala alkoi näyttää pikkuhiljaa tältä...

 

Faikun  lokasuojan korjauspala hepattu

 ....reuna hepattu paikalleen.

 

 

 


 

 

 

LOKASUOJAHOMMA JATKUU

13.11.2009

 

 

Faikun lokasuojan laiton aloitusta

Varsinainen lokasuojan asennus alkaa poistamalla vanha. Se oli jo aiemmin tehty, joten tässä vaiheessa mitotaan ja leikataan reunat sopivaksi uuden lokasuojan asennusta silmälläpitäen.

 

 

 

 


 

 

 

LOKASUOJA PAIKALLEEN

22.11.2009

 

 

Faikun oikean quaerterin paikalleen asennusta

Kun taas yrittäjät lamanaikaisilta kiireiltään joutivat, rakenneltiin wanhoja amerikkalaisia autoja. Kiireitä ei niinkään aiheuta töiden paljous, vaan enemmänkin niiden jatkuva etsintä.

 

Kun lokasuojalle on tehty asianmukainen reikä, alkaa paikalleen sovittelu toden teolla. Tässä tapauksessa oli tarkoitus laittaa kyljen yläreunan pellit n. reilun sentin matkalta päälekkäin, jolloin alkuperäisen pellin reuna sikataan. Termiä tietämättömille kerrottakaan, että ko. toimenpide tarkoittaa reunan kanttaamista erityisillä sikkauspihdeille siten, että päälle tuleva pellin yläpinta asettuu samaan tasoon kuin alimman pellin yläpinta.

 

Korjauspellin asennujksen valmisteluihin kuuluu myös tutkia kaikki reunat ja kantit. Usein pellin taitokset ovat erilaisia kuin alkuoeräiset ja niille voi tässä vaiheessa joiltakin osin vielä jotain tehdä. Tämä kyseessä oleva kylkipala oli harvinaisen hyvälaatuinen, reinojen alltomaisuutta, joita halvoissa pelleissä usein esiintyy, ei ollut juuri nimeksikään ja pelti tuntui olevan muutenkin melko jämäkkää.

 

Pelti tuoetaan paikalleen lukkopihdeillä, joita saa olla varastossa monenelaista eri paikkoihin. Kuvassa takosa paikallaan.

 

Faikun oikean quarterin paikalleen asennusta

...pyöränaukon tietämillä oli käytössä hiukan toisenlaisia vehkeitä...

 

 

Faikun oikean quarterin paikalleen asennusta

...yläreunaan sopi tällaiset pihdit...

 

Faikun oikean quarterinn paikalleen asennusta

...siihen se istahtaa...

 

 

 

 


 

 

 

«« Previous (October 2009) | Top | Next (December 2009) »»