WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT DECEMBER 2005

UUDENVUODEN  VIETTOA JA HIONTAA

31.12.2005

 

 

Palkkikotelon hiontaa

Tosin otsikon mukainen toiminta päinvastaisessa järjestyksessä :-) Muutaman illan olen jatkanut hiontaa, kuvassa näkyykin pohjaa reunustava syvennys, jossa runkopalkki kulkee. Nyt on hiottuna neekerintukalla kaikki, mihin ko. laikalla pääsee. Seuraavaksi jatketaan muilla keinoin.

 

Kotiuduin tänään tallilta jo klo 20 jälkeen, jotta saisi tenaville raketit ammuttua.

 

Menestyksekästä projektivuotta kaikille lukijoilleni !

 

 


 

 

 

JOULULOMAT OHI

29.12.2005

 

 

Joululomat tuli vietettyä Etelä-Pohjanmaalla kinkun, suklaan ja mitääntekemättömyyden merkeissä. Alkoi ja sanalla sanoen kyllästyttää, edes nettiyhteyttä ei ollut :-). Tuli sentään edes käytyä katsomassa velipoikien projekteja. Farkku-Mini oli käytännöllisesti katsoen rakennettu uudestaan, sen verran ruoste oli alkuperäiset pellit syönyt. Toinen veli oli hommannut kaapparimallin Fiat 600:n, johon lupauduin hankkimaan peltiosat, jotka tulevat näillä näkymin Saksasta.

 

Kotiuduin tänään noin klo. 15:00 aikaan reissulta, katsoin mailit yms. ja lähdin tallin suuntaan, yllätys yllätys. Hain tallille mennessäni Torinoon jenkkilästä tilatun lattiamaton jonka toistaiseksi annoin olla paketissaan pölyltä suojassa ja jatkoin pohjan siistintää. Näillä näkymin hitsaushommat aloitetaan noin viikon päästä.

 

 


 

 

 

ALKAA VALMISTUA

22.12.2005

 

 

Kardaanitunneli hiottu

Pohja alkaa suurimmalta osaltaan olla hiottuna, kuten kuvan näkymä kardaanitunnelin etupäästä kuvattuna antaa ymmärtää. Lähden nyt Joulunviettoon, joten viimeistelyhommat (lue: pahimmat hommat) jäävät alkavalle vuodelle. Silloin mietitään, millä vehkeillä päästään hiomaan rungon syvennykset ja muut ahtaa raot. Sekä ihmetellään, millä ne ruostuneet kohdat saadaan riittävän puhtaiksi.  Hitsattavaksi asti ei pohjassa juuri ole onneksi mitään ruostunut, tosin muutama tämmöinenkin paikka löytyy. Näihin mietteihin jää siis vuoden 2005 joulunalusaika. Toivotan kaikille sivuille vieraileville Rauhallista Joulua, Hyvää Uutta Vuotta ja Hyvää Projektivuotta 2006 !

 

 


 

 

 

POHJAN HIONTAA

20.12.2005

 

 

Takakontin alapuoli hiottu

Homma on kovaa, koitti mitä koitti :-) Aikani pohjan maalikerroksia maalinpoistoaineella sulateltuani homma alkoi olla siinä vaiheessa, että saatoin "neekerintukalla" päästää pohjan puhtaalle pellille asti. Peräkontin alapuoli on nyt suunnilleen valmis, muutama pahempi paikka pitää käydä vielä teräsharjan ja fosforihapon kanssa läpi. Autossa on vielä hiottavaa pohjapinta-alaa aika paljon jäljellä, joten ensi vuodelle menee, semminkin kun huomenna on viimeinen päivä, jonka ehdin tallilla tämän vuoden puolella todennäköisesti viettämään.

 

 


 

 

 

PUTSAUS JATKUU

17.12.2005

 

 

Lattian putsausta

Homma jatkuu putsauksen merkeissä. Sen verran sitkeää hommaa ja kun flunssan takia meni pari viikkoa harakoille, ei varsinaiseen hitsausurakkaan taida tulla tartutuksi enää tämän vuoden aikana. Lapset kuitenkin kinuavat mummolaan heti koulun loputtua ensi viikolla ja siellä sitten meneekin vähintään viikko.

 

Itse viihtyisin senkin ajan paremmin tallilla :-)

 

 


 

 

 

MAALINPOISTOA

15.12.2005

 

 

Poistettua maalia

Nyt kun taas sain vauhdin päästä kiinni, jatkoin kemiallismekaanista maalinpoisto-operaatiota, mikä suomeksi tarkoittaa sitä, että ensin lotrataan erilaisia maalinpoistoaineita ja sitten kaavitaan jämät taltalla sivuun. Kuulostaa helpolta ja onkin, jos sattuu olemaan hyvin luoksepäästävää tasaista pintaa helpossa paikassa. Tässä tapauksessa taas ei mikään näistä pitänyt paikkaansa, joten ilta meni tässäkin ja jatkuu vielä huomennakin. Kuvasta näkee hyvin, kuinka maalikerrokset irtoavat pitkinä nauhoina taltattaessa

 

 


 

 

 

PERÄKONTIN PUTSAUSTA

14.12.2005

 

 

Peräkontti putsattuna

Lauantaisen pikkujoulun jälkeen kävin sunnuntaina ja maanantaina hetken putsailemassa pohjaa ja peräkonttia. Flunssa alkaa hellittää ja sain vuorokausirytmin väännettyä kohdalleen, joten tänään sitten sain jotakin aikaiseksikin. Peräkontti alkaa olla aika puhdas, uskomatonta kuinka paljon massaa sivukoteloistakin löytyi... Itse kontin lattia on kohtuu hyvässä kunnossa, kuvassa näkyvä ruskea aine on maalia eikä ruostetta. Hitsattavaakin kuitenkin löytyi lähinnä takalamppujen maastosta.

 

 


 

 

 

HIONTAA

9.12.2005

 

 

Takajalkatilan hiontaa

Flunssa on sitkeästi haittaillut kaikenmoista hommailua, mutta eilen sain jotain aikaiseksi; lähdin GM-mies jarit kanssa tallille puhaltelemaan Chevyn mikki-kansia ja samalla hiontahommakin nytkähti piirun eteenpäin. Takapenkin alustaa on nyt kaltattu siihen malliin, että reikäpaikkauksia on mukavampi alkaa tekemään. Kuvasta huomaa, että joskus aikaisemminkin on tehty... Siistitään...

 

 


 

 

 

ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTOA...

6.12.2005

 

 

 

... eli tarkoittaa siis, ettei autonlaitto oikein etene :-) Kävin tallilla lähinnä kaffeella ja jauhamassa pas... siis apulantaa. Flunssa on vaivaillut jo toista viikkoa ja veto on aika pahasti poissa. Sentään koneella pystyy vielä näpyttelemään :-)

 

Eilen tosin tuli käytyä hiomassa kabiinin lattian takaosa puhtaaksi peltihommia varten.

 

OD:lla oli taas nöyryytetty tuninkipoikia Nelosen "Arvostele mun kärry" -palstan muodossa; kärjessä keikkuvat 10 kaikki USA -valmisteisia... Laitoin samaan kasaan omanikin, saas nähdä mitä haukutaan :-)

 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ !

 

 


 

 

 

PUTSAAMINEN JATKUU

4.12.2005

 

 

Flunssa on edelleen vaivaillut, mutta olen silti yrittänyt kraapia Torinon sisäpeltejä puhtaiksi. Kabiinin puoli alkaa olla putsattun massoista ja saumaustahdaksista kauttaaltaan ja paikat osin hiottukin pelti näkyviin, samoin peräkontin puolelta sisälokareista on massa poistettu, ainakin sen minkä sai. Koska joutuu poistelemaan peltiä uuden tieltä, putsailen sitten leikkuun jälkeen lisää.

 

Reikää ja muuta huomiota vaativaa paljastuu pikkuhiljaa lisää.

 

 


 

 

 

KORITYÖT ALKUUN

2.12.2005

 

 

Oikea sisölokari kaavittu

Viime lauantaisen Makken peltikurssin jälkeen alkoi flunssa iskeä päälle ja tämä viikko menikin sitten makoiluksi ja jäi melkoisen vähätöiseksi. Tiistaina pyörähdin Makken kanssa tallilla arvioimassa koriin tarvittavia peltitöitä. Tarkoitus olisi saada tämän vuoden puolella korin hitsaushommat tehtyä, joita löytyy ainakin sisälokasuojista, kuten kuvasta näkyy. Pohjasta ja muutamasta muusta paikasta löytyy jonkin verran lisää. Olin aikaisemmin raapinut massat pohjasta pois, mutta peräkontti on vielä kaapimatta ja ihan helppo paikka se ei tunnetusti ole.

 

Tarkoitus on ensimmäiseksi putsata hitsattavien kohtien ympäristö molemmin puolin peltiä kirkkaalle pellille riittävän laajalta alueelta ympäristöstä, jottei maali ja muu kökkö häiritse hitsausta. Aion saada tämän homman tehtyä ensi viikonloppuun mennessä. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat peltihommat. Sen jälkeen käyn pohjan läpi tinnerillä massanloppujen poistamiseksi ennen hiontaa. Lopuksi alta päin pohja puhtaaksi tummaihoisentukalla ja sama homma sisäpuolelle ainakin niihin paikkoihin, jossa on ruostetta. Lopuksi jälleen pesu tinnerillä ja mahdollisesti rasvanpoistoaineella ja pari kerrosta POR-15:ta päälle. Sitten päälle protomassa ja sen päälle vielä POR-15.

 

Tällä käsittelyllä pitäisi peltien kestää isältä pojalle (no, pojan kortin saantiin ei ole kuin reilu 7 vuotta, eri asia on saako poika sitten tällä ajella :-)).

 

 


 

 

 

«« Previous (November 2005) | Top | Next (January 2006) »»