WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT APRIL 2007

KOKEILUA

22.4.2007

 

 

Peräkontin pakkelointia

Kun aikaa on puuhastella erinäköisiä asioita odotellessa, aloin taas kokeilemaan vähän uusia juttuja peräkontissa, semminkin kun siellä ei hiomisen suoruus ole niin merkittävää kaikkien pistehitseklunssien välissä :-) Tässä vaiheessa siloittelin pakkelilla kohtia, joihin en ollut aivan tyytyväinen.

 


 

 

 

PUTSAUSTA, YLLÄTTÄEN :-)

20.4.2007

 

 

Peräkontin putsausta

Ei mitään suuria sankaritekoja edellisten jälkeen :-) Tylsää puurtamista. Jatkoin peräkontin putsailua, jonkin verran vielä korjaillaan ennen maalausta.

 

Peräkonttiaskareiden jälkeen toivon mukaan päästään laittamaan runkopuslat paikalleen, jahka ne ensin saadaan.

 


 

 

 

HIONTAA JA VASAROINTIA

19.4.2007

 

 

Peräkontin maalitesti

Että mikäs se tämä ? Pohjamaalattu peräkontti oli korin pohjamaaluksen yhteydessä päässyt hiukkasen ryvettymään, joten hioin ilkeän karheaksi epoksiroiskeista tulleen pinnan vähän parempaan malliin ja testailin samalla, miten POR-15 Chassis Black suhtautuu ylimääräiseen epoksikuonaan... Huomenna tuo nähdään, jos paikalle ehditään.

 

Fairlanen pohjapalkki oiottu

Muuta yleissivistävää hommailtiin Fairlanen tietämillä, kuvan irtiporattu palkki oli saanut melkoisia mällejä ja sitä kautta kohtuullisen lyttääntynyt, joten koputtelin sen suoraan.

 


 

 

 

KESKIKONSOLI

11.4.2007

 

 

Keskikonsoli

Olin pitkään hieroskellut kauppaa erään kaverin kanssa, jolla löytyi ylimääräisenä kuvan Fordin orggis-keskikonsoli. Hän puolestaan oli vailla Torinon konepeltiä, jollainen taas löytyi itseltäni varastosta kotiseudullani. Kaveri oli Itä-Suomesta, itse asun Turun naapurissa ja konepelti oli Etelä-Pohjanmaalla, joten homma oli odotellut pitkään sopivaa tilaisuutta, jolloin reitit sopivasti risteäisivät. Viimein sitten osat vaihtoivat omistajaa ja nytpä löytyy Torinoonkin sitten kuvanmukainen varusesine, joka tosin vaatii vielä kosolti entistämistä ennen paikalleen laittoa...

 


 

 

 

KAIKKEA MUUTA :-)

2.5.2007

 

 

Peräkontin hiontaa

Epoksin hionnat alkavat korin osalta olla pikkuhilkaa pulkassa. Koska kaikkia koripuslia ei ole vielä saatu hommatuksi,  aloittelin pikkuhiljaa hiomaan takaluukkua samalla sileäksi viimeistä 1-2 maalikerrosta varten. Samalla ylmiääräiset epoksiroiskeet saavat kyytiä...

 


 

 

 

«« Previous (March 2007) | Top | Next (May 2007) »»