WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT FEBRUARY 2010

PALJON TINATTIIN...

14.2.2010

 

 

Tinausta

...ja vähemmän pilattiin, toivoakseni. Kun saumat ja hepit on hiottu riittävän alas, onkin tinauksen aika. Kuvassa osa saumasta on saanut jo tinaa päälleen. Hommastahan löytyy tarkempaa ohjeistusta sivulta koritinaus

 

 

 

 


 

 

 

ETUPALKIN KORJAUS

19.2.2010

 

 

Etupalkin suunnittelua

Rukki oli käytetty kivellä jossain välissä, ilmeisesti. Joka tapauksessa siinä määrin, että koneen alla kulkeva etupalkki oli hitsattu kasaan sieltä täältä ja sitä oli vahvistettu melkoisella kulmaraudan pätkällä. Toimiva ja kestävä, kyllä, mutta esteettinen vaikutelma vaatimaton. Kuvassa näkyy hiukan sauman laatua mittomistarkoituksessa olevan latan yläpuolella.

 

oiottu etupalkki osina

Jussi oli aikanaan käynyt kaivamassa vastaavan palkin lumihangesta jostakin raadosta, eikä sekään pätkä, mitä oli jäljellä, ollut kovinkaan hääppöinen. Se oli jo aiemmin purettu osiinsa ja koputeltu suoraan, mikä ei ollut kovinkaan nopea operaatio. Sen verran kasassa oli tämäkin. kuvassa murheenkryynit rivissä Rancheron takaluukun päällä odottelemassa loppusijoitusta.

 

Etupalkin irroitusta

Tuumasta toimeen ja sarvista, tarttui härkää ja jännitti joustansa... lauloi Juice muinoin (lukijalle jääkin kotitehtäväksi miettiä, mikä oli kappale).

 

Allekirjoittanut rällästeli siis auton alla kunnes rönttönen kirposi moottoritilan alaosasta tantereelle.

 

Nämä leikkaukset ynnä muut ovat ajallisesti hyvin pieni osa hommista, ainakin allekirjoittaneella, joka suunnittelee aika tarkasti linjat mistä leikata. Voi olla ehkä hitaampaa kuin monella muulla, mutta itse joudun harvemmin leikkauksiani korjaamaan, toisin kuin nämä hiukan innovatiivisemmat ja intuitiivisemmat herrat, jotka eivät useinkaan turhia mieti ennen kuin rälläkkä laukaistaan tulille.

 

Etupalkki hitsattu

Sovittelun jälkeen palkki voitiinkin sitten hitsata päistään kiinni.

 

Etupalkin pohja lukittuna

Kokoelma erilaisia lukkopihtejä. Näiden tarkoitus on pitää palkin pohjalevy paikallaan hitsausta odottelemassa. Tässä vaiheessa sekuntaattorin alaklapi oli paukahtanut jo sellaisiin lukemiin, ettei enää alettu pidemmälle vietyihin harrasteisiin.

 

Se Juicen biisi? Juicelta kävi perinteellisemmätkin tyylilajit, kyseessä oli kappale nimeltä "Ekumeeninen jenkka"

 

 

 

 


 

 

 

«« Previous (January 2010) | Top | Next (March 2010) »»