WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT OCTOBER 2005

KAASUTIN PAIKALLEEN

30.10.2005

 

 

Holley paikallaan

Panostin putsattuun ja maalattuun kaasuttimeen paikalleen sisuskalut, eli lähes koko renew kitin. Hommahan vaatii huolellisuutta joten operaatiossa tulikin turattua useampi tunti, mutta kaasarista tuli kieltämättä hyvän näköinen, kuten kuvasta voi päätellä. Kaikki suuttimet ovat nyt vakiokokoa, samoin power valve. Nämä joudutaan sitten keväämmällä hakemaan kohdalleen monen muun asian kanssa. Jätin myös kohokammioiden pultit toistaiseksi löysälle, jotteivat tiivisteet (vaikkakin ovat ns. Holleyn "siniset") liimaantuisi turhan tiukasti kiinni. Säätelyn ohessa kaasarin päädyt käyvät kuitenkin useaan otteeseen pois paikaltaan. Jätän tämän vuoksi myös vanhat taipuisat polttoainelinjat paikalleen kohokammioiden irroittamisen helpottamiseksi.

 

 


 

 

 

VAIHDELAATIKKO KIINNI

28.10.2005

 

 

Laatikko paikallaan

Pari iltaa kurssilla istuttuani oli aika jälleen palata tallille; tällä kertaa laittamaan vaihteisto paikalleen. Vaihteisto olikin siistitty ja maalattu aiemmin, vain öljypumpun tiivisteen vaihto tarvitsi enää tehdä. Uuden tiivisteen tultua paikalleen laitoin n. litran öljyä turbiiniin ja laitoin tilaansa. Vaihteisto nosturiin ja pienen tähtäilyn saattelemana paikalleen ja pulttaus kummastakin päästä kiinni. Sitten vielä nopeusmittarin vaijeri, kick-down -tanko ja öljytikku tilaansa ja voimansiirto olisikin kardaania vaille valmis. Sen tosin asennan vasta loppupuolella projektia. Turbiinin vaihdosta tulossa tarinaa Tekniikka -osioon.

 


 

 

 

MOOTTORI PAIKALLEEN

25.10.2005

 

 

Moottori paikalleen

Sunnuntaina olin käynyt laittamassa ohjauksen varsiston pultit kiinni ja maalannut raidetangot yms. vielä kertaalleen Chassis Blackillä. Samalla tuli käytyä läpi maalin ja lakan kanssa vielä kertaalleen etujarruputkisto. Kun etutilassa ei ollut mitään tehtävää, siihen olikin sitten hyvä heittää kone päälle. Olisin samaan kasaan laittanut laatikon ja turbiininkin, mutta flexplatessa oli sittenkin liian pienet reiät, vaikka olinkin ollut jo aikaisemmin mittovani, että ne oli suurennettu valmiiksi 7/16 " pulteille. Vakioturbiinissa kun on 3/8 " pultit.

 

 


 

 

 

PYÖRILLÄÄN TAAS

22.10.2005

 

 

Runko pyörillään

Takapään asennuksen piti olla yhden illan homma, mutta kas kummaa venyikin viikkoon... No, tulihan siinä vapaailtojakin pidettyä, mutta silti. Alkuperäiseen kasaussuunnitelmaan lisänä tuli sitten puslitettua tukivarret uudelleen ja laitettua paikalleen jouset, jotka alle kuuluvatkin. Tosin Rancherosta, mutta päämitoiltaan samat. Nyt istuu iskareiden kanssa hyvin. Samalla tuli vielä maalattua perä ja tukivarret kertaalleen Chassis Blackillä.

 

 


 

 

 

TUKIVARRET KIINNI

21.10.2005

 

 

Ylätukivarsipusla

Erilaisen sepittelyn jälkeen tukivarret hakivat paikkansa auton takapäästä, mistä tarkemmin kertoilen Tekniikka-osiossa. Jos joku ei vielä ole huomannut, pyrin homman edetessä tekemään tämmöisiä "näin-tehdään-se-ja-se" -juttuja, aikanaan kun niitä itse kaipailin, ei niitä löytynyt mistään. Nyt löytyy, toivottavasti on apua jollekulle.

 

 


 

 

 

YLÄTUKIVARSIEN PUSLAT

20.10.2005

 

 

Puslitetut tukivarret

Ylätukivarret tuli sitten puslitettua tänään, kun en eilen sitä ehtinyt tekemään. Joitakin kuvia myös tekniikka-osiossa. Laitoin myös toisen alatukivarren paikalleen, toinen oli niin tiukka, etten alkanut sitä väkivalloin runttaamaan. Tukivarren kiinnike oli jo jonkun toimesta korjailtu, käytännössä tehty uudelleen. On näköjään aavistuksen verran kapeampi kuin alkuperäinen, joten saatan lyhentää puslaa sisäholkkeineen aavistuksen verran. Niin näköjään edelliselle puslallekin oli tehty. No, onneksi silä ei ole mitään rakenteellista merkitystä, itse asiassa vain lujentaa.

 

 


 

 

 

TUKIVARSIIN PUSLIA

18.10.2005

 

 

Tukivarsiholkin rasvaus

Puslista näytti edellisen asentajan jäljiltä jääneen ulommainen, holkin päälle tuleva kumirengas pois, joten purin pois koko takaripustuksen ja aloittelin tukivarsien puslitusta. Sattui olemaan uusi Fordin takapään puslasatsi sopivasti saatavilla. Tuleepa sitten laitettua nämäkin, vaikkeivat edellisetkin oli laitettu juuri ennen kuin auto siirtyi minulle. Alatukivarret on sitten tehtynä, huomenna laitan ylätukivarret, mikäli ehdin ennen iltakurssitusta.

 

 


 

 

 

TAKARIPUSTUKSET PAIKALLAAN

14.10.2005

 

 

Takaripustukset paikallaan

Chassis Coat Black tuli sitten postissa torstaina, joten vetelin sitä kerroksen runkoon pohjamaalien päälle. Tänään laitoinkin sitten peräpään kokoon sovitusmielessä; mikä oli tehdessä valmiiksi käsitellyistä/uusista osista ja sinkatuista pulteista/muttereista, ei paljon edes kädet likaantuneet :-) Tukivarret ja jouset puhallettu ja maalattu, perä täysin kunnostettu, puhallettu ja maalattu ja uudet Gas-O-Justit iskareiksi. Kuvassa näkyvät käsijarrun vaijeritkin ovat uudet. Puslat oli vaihdettu joskus aikaisemmin ja jotain pientä outoa niissä on, taidanpa katsoa vähän tarkemmin.

 

 


 

 

 

SINKKAUKSEEN...

11.10.2005

 

 

Osat sinkkaukseen

Runko tuli maalattua kahteen kertaan POR-15:lla viikonlopun aikaan. Chassis Black on vielä toimituksessa, joten puhaltelin vaihteeksi tavaraa, joista suuri osa lähtee sinkkaukseen. Eilen ei tullut tallilla käytyä kurssituksen johdosta.

 

 


 

 

 

RUNKOA MAALAAMASSA

8.10.2005

 

 

Runko maalattu

Runko on tässä vaiheessa saanut päällensä ensimmäisen kerroksen POR-15 Rust Preventive Paintia. Huomenna toiseen kertaan ja pintaan vielä Chassis Black, niin alkaa rungon osalta olla siinä. Seuraavassa vaiheessa perä, jouset, iskarit yms. vastaava kiinni, takarenkaat alle ja runko syrjemmälle odottelemaan korihommia.

 

 


 

 

 

PAIKKAUS TEHTY

4.10.2005

 

 

Viimeinen runkopaikka

Viimeinen viikko olikin mennyt veljen kehonrakennuskisoihin valmistautumisen merkeissä (kts. Uutisia ja Kuukauden Kuva syyskuulta), enkä ollut ehtinyt tallilla käymään. Kisaruljanssin hälvettyä kävinkin hitsaamassa kaksi viimeistä paikkaa rungon takaosaan, nyt olisi paikkaukset siis tehtynä ja seuraavana ohjelmassa rungon putsaus ja maalaus.

 

Rungon valmistuttua siirrän sen todennäköisesti ulos pois tieltä odottelemaan korin hitsaushommien valmistumista ja tuon sen sisään vasta kun korin pohja on tehtynä. Tarkoitus olisi kasata moottori, vaihteisto, jarrut yms. rungolle irrallaan ja liittää kori ja runko yhteen suht' valmiina palikoina.

 

 


 

 

 

«« Previous (September 2005) | Top | Next (November 2005) »»