WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT NOVEMBER 2005

JOTAKIN ETEENPÄIN

22.11.2005

 

 

Vanha jäähdytin

Audi ja muut askareet ovat vieneet aikani eikä Torinon laitto ole oikein edennyt. Peltityöt koriin on vielä järjestämättä, tähän on lupautunut apuun asiansa osaava tekijä, jota kuitenkaan en ole saanut vielä tallille hommia aloittelemaan. Tänään sentään jokin eteni. Tarkoitus oli laitella Audin jarruletkut/putket, mutta ilmaaminen ei oikein yksin olisi onnistunut, joten vein sitten kaverin vanteet puhallukseen ja maalaukseen ja lisäksi Fordin syylärin kennotettavaksi ja muuten kunnostettavaksi. Tämä kun on niitä hommia, jota ei itse oikein saa tehtyä... Tämäkään homma ei ole vielä lopullisesti päätetty, hintaa tulee kuitenkin operaatiolle aika reippaasti, joten tarkistelen vielä uusien hinnat. Käytettyjä olen huonolla menestyksellä metsästellyt, vaan en löytänyt.

 

Kuvassa tuo vanha, katsotaanpa sitten, millaisen saan hommattua tilalle :-)

 

 


 

 

 

CAD-HOMMIA

15.11.2005

 

 

CAD-kuva

Iski jonkinasteinen flunssanpoikanen, joten en tallilla ole pariin päivään oleskellut. Tuossa oli mielessä pyörinyt pieni autoon liittyvä tuotekehitysprojekti ja aloinkin ottaa suunnitteluhommaa jollain tavalla haltuun, edellisistä CAD -veivailuista on yli 10 vuotta aikaa. Työkalut ovat mukavasti kehittyneet tänä aikana :-) Parhaimmillaan on tosin ollut lähes satakunta suunnittelijaa alaisena, mutta silloin ei juuri ehtinyt itse näitä hommia väännellä, joten mukava välillä vähän kokeilla.

 


 

 

 

TAAS SINKKAUKSEEN

12.11.2005

 

 

Osia sinkkaukseen

Kävin viemässä etuframen maalusjonoon ja palailin sen verran tallille, että sain pakolliset kuviot (kuten kahvinjuonnit tallikavereiden kanssa :-)) hoidetuksi. Olin luvannut pojalle katsoa Tarina Sormusten Herrasta - 2 Tornia yhdessä ja lähdinkin ennen iltakahdeksaa jo kotiin. Samalla kuitenkin otin nelisen kiloa kuulapuhallettuja pultteja, muttereita, klipsuja ja ties mitä köynnöstettäväksi hehkutettuun kuparilankaan sinkkaamoa varten. Käsittämätön homma ! Aloitin ja lopetin yhtäaikaa elokuvan kanssa, lähes 4 tuntia... Kyllä tästä täytyy jatkossa selvitä helpommalla. Jos ainoa syy langoitukseen on kuten epäilen, sinkkaamon rikkinäinen rumpu, en taida ko. paikassa sinkkauttaa tämmöistä tavaraa ennen rummun korjaamista.

 

 


 

 

 

PELTITÖITÄ

11.11.2005

 

 

Viime viikko menikin sitten aika tyystin yrittäjäkurssilla istuessa, joka nyt sitten onneksi loppuikin. En ole viikolla ehtinyt Audia sepittämään, enkä juuri Fordiakaan.

Tiistaiehtoolla puhaltelin loput osat sinkkaukseen ja tänään harrastin peltisepäntöitä takomalla etuframen erilaiset lommot ja mutkat suoraksi. Framen sovin vietäväksi maalaukseen huomenna muutaman muun Torinon pellin jatkoksi.

jarit  poikkesi visiitillä tallilla ja  sulassa sovussa GM- ja Ford- miehet vaihtelivat sitten ajatuksia autonrakennuksen tiimoilta.

 

 


 

 

 

ETUFRAME KOTIIN

6.11.2005

 

 

Paikattu etuframe

Etuframe, johon mm. syyläri ja keulapellit kiinnittyvät, oli Makke's garagella ollut odottelemassa paikkausta, ruoste oli ajan myötä syönyt reikiä härkkäimeen. Hain sen sunnuntaipäivän ratoksi tallille ja poistelin kaikki pultit ja klipsit , jotka olivat olleet löyhdytettynä paikallaan puhalluksesta saakka. Katson vielä pellit läpi ja teen tarvittavat vasaroinnit yms., sitten maalaukseen.

 

Loppuillan kuulapuhaltelin sitten kertynyttä tavaraa taas sinkkaukseen, johon mm. nuo framen pultit ja klipsit menevät. Marraskuuksi ilma on poikkeuksellisen lämmin, mutta kaikkia tarvittavia en viitsinyt yhdellä kertaa puhaltaa, on pihalla kyllä sen verran kylmä tämmöiselle hommalle. Puhalluskaapin suodatus on toistaiseksi sen verran puutteellinen, ettei sisällä viitsi käyttää.

 

 


 

 

 

SEKALAISTA PIKKUHOMMAA

5.11.2005

 

 

Öljytikku paikallaan

Viikko on kulunut kaikenlaisen muun homman parissa eikä Fordille ole jäänyt oikein aikaa. Kursseilla istuin kolmena iltana , yhden päivän ruuvasin Audia, joka sekin keskeytyi osien hankinnan ajaksi. Ensi viikolla jatketaan...

 

Fordin kaasaria tutkistelin vielä lisää, vaihdoin kuitenkin neulaventtiilitkin huomatakseni, että entiset olivat edelleen hyvät. Säädin bensapinnat kuivana, lisäsin ryyppyvaijerin kiinnikkeet yms. pientä. Uusi öljytikkukin sai paikkansa.

 

 


 

 

 

«« Previous (October 2005) | Top | Next (December 2005) »»