WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JULY 2009

FAIKUN KIMPUSSA

10.7.2009

 

 

Faikun etupalkki oiottu

Heinäkuun hommat avautuivat vaihteeksi sepäntöiden merkeissä. Fairlane oli joskus ajettu raskaammin kivelle, kärsinyt ruostevaurioita tms. minkä seurauksena moottoritilan alla kulkeva palkki oli korjattu melko brutaalilla tavalla. Jussi oli saanut siihen varaosan, joka oli kohtuullisen ruosteeton, mutta vastaavasti sitten aika pahasti kasassa.

 

Tänä perjantaiehtoo meni sitten takoessa palkkia suoraan. Kuva ei ehkä paljoa sano, mutta toisistaan irrotetut osat alkavat kuitenkin olla jo säädylliset.

 

 


 

 

 

TAKALOKASUOJAN SOVITUSTA

18.7.2009

 

 

Faikun takalokasuojan sovitusta

Fairlanen sepitys saa jatkoa. Lokasuojaa oli jo aiemmin alettu sovitella paikalleen. Amerikan poikain tarvikeosa on erittäin hyvälaatuinen. Pelti on tukevaa ja pyöreät kulmat ovat pyöreitä eikä täynnä ryppyjä, kuten löysille muoteilla painetut normaalit tusinatarvikepellit tuppaavat olemaan.

 

Siltikin sovitus on tarkkaa työtä, peltiä joudutaan naputtelemaan ja leikkelemään, kunnes lopputulos alkaa olla sellainen, että se tyydyttää kriittistä silmää.

 

Kuvassa pellin nurkka, joka on saanut pientä käsittelyä

 

 

Faikun takalokasuojan reiät

Mm. lokauojan kiinnitystä varten tarvittavat pistehitsausta imitoivat reiät puuttuvat tietenkin, ne pitää tehdä. Samoin takavaloaukon muoto pitää tehdä.

 

 


 

 

 

TAKALOKASUOJAN SOVITUSTA, YLLÄTTÄEN JÄLLEEN

21.7.2009

 

 

Faikun takalokasuojan sovitusta

Sovitus jatkuu tähän tapaan. Paikalleen, mitataan, katsellaan, pois, leikkausta, hiontaa, takaisin paikalleen ja niin edelleen. Riittävän monta kertaa.

 

Kuvasta näkee myös ylävaakasauman rakenteen; tässä ellit tulevat palan matkaa päällekkäin.

 

Vaikka en juuri peltien päällekköissovituksia harrastakaan, tähän se sopii. Ideana on tehdä sikki koneella tarvittava rappu alimmaisen peltiin, jolloin päällimmäinen pelti istuu uraan hyvin. Pellit hepataan pisteillä toisiinsa, hiotaan ja lopuksi tinataan.

 

 

Faikun takalokasuojan heppausta

Sitten kun näyttää siltä, että palat alkavat sopimaan, ne vedetään sitten siihen.

 

 

Faikun takalokasuojan vaakarako

Ennen peräpään hitsausta vedettiin kuitenkin kyljen alaosa kiinni pistehitseillä sisältäpäin. Kuva on sovituksen keskivaiheilta; kuvassa näkyvä rako oli aluna alkaen liian iso johtuen tukevan pellin reunassa olevasta pyöristyksestä.  Pyöristystä pienennettiin vastin vasten vasaroimalla, kunnes jälki oli sellainen kuin haluttiin. Kuvasta päästiin vielä astetta paremmaksi.

 

 


 

 

 

PYÖRINTÄÄ FAIKUN NURKILLA, OSA X

25.7.2009

 

 

Faikun etulokasuojan sovitusta

Konklaavin vanhempi Ford-asentaja tiukkaa oven etupuolisen autiomaan rautatavaraa momenttiin tähtäyksen helpottamiseksi allekirjoittaneen näpelöidessä digitaalisia kuvankäsittelylaitteita.

 

 

Faikun takalokasuojan linjausta

Pellin alustava asennus auttaa kummasti linjaamaan sheet metalit paikalleen. Kuten kuvasta näkyy, kohtalaisen hyvää jälkeä, tekijät huomioonottaen :-)

 

 

Heppi ja  vasara

Kun paikka on haluttu, aletaan järjestelmällisen varovaisen huolellisesti heppailemaan lokasuojan pitkää yläsaumaa paikalleen. Tässä vaiheessa apumiehelle on varattu kiintoisa rooli; majoittuminen takaluukkuun/ rakenteiden väliin niin, että saa pidettyä vastinta hepin alapuolella, kun hitsari antaa vasaran laulaa.

 

Miksikö ?

 

Heppi sulattaa metallia kohdaltaan. Kun heppi alkaa jäähtymään, metalli kutistuu. Kutistuminen saa aikaan ryppyjä, "vetelemistä" hepin ympäristössä. Kun heppiä vasaroidaan, se tyssäytyy ja leviää kompensoiden näin kutistumaa. Ihan rypyttömään lopputulokseen tuksin korskaan pääsee, mutta ero vasaroimattomaan on silti merkittävä.

 

 

Heppien hiontaa

Heppejä vedetään väliä tihentäen hitaasti ja harkiten joka heppi vasaroiden, kunnes niitä on non tuuman välein, tarvittaessa tiheämminkin.

 

Lopuksi hepit ajetaan alas rouhimalla ne  6 mm kivellä. Sen jälkeen jälkeä silotellaan esim paineilmakoneella ja n. 80 -karkeuden paperilla.

 

Kuvassa alllekirjoittanut ampumassa tuelta....

 

Faikun vasen takaosa hitsattu

Tuloksena takaosan tapaisissa paikoissa on sitten jotain tämän tapaista.

 

 

Faikun vasen takaosa, sisälieve

...sisälieve kiinni. Alunperin nämä ovat muutamalla hepillä, kuten tässäskin. Meillehän ei nyt tietenkään mikään kelpaa, jotene vetänemme tiheämmin myöhemmin :-)

 

 

Faikun vasen takaosa, sisälokarin heppaus

...myös sisälokari hepataan ulkopeltiin kiinnni

 

 


 

 

 

TORINON PELTIEN SÄÄTÖ JATKUU

31.7.2009

 

 

Konepellin vastin

Säätöä... Mm. konepellin korkeus etupäässä säätyy kuvassa näkyvällä "tatilla", joka tässä on sinkkauksen jäljiltä, mutta johon kuuluu kumi päälle. Sen kun jostain löytäisi... :-)

 

 


 

 

 

«« Previous (June 2009) | Top | Next (August 2009) »»