WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT DECEMBER 2009

PIENTÄ LAITTOA VAATII SE VAAN...

3.12.2009

 

 

Audin raidetangonpää

Taas on se aika vuodesta, kun perinteellisesti askarrellaan käyttöautojen kanssa. Katsastajan mukaan oli aihetta vaihtaa raidetangonpää Audiin. En pitänyt ehdotusta mitenkään käänteentekevänä uutuutena, koska olin jo tottunut ajatukseen, että saksalaisen 4-vedon alustassa riittää jatkuvasti työllistävää vaikutelmaa.

 

Sinänsä yksinkertainen operaatio, mutta jouduin runtelemaan raidetangonpään lähes riekaleiksi, ennen kuin se suostui irtoamaan.

 

Vetonivelten kumeista muutamasta nurkasta tuli nyreitä katsantoja, enkä juuri hämmästynyt siitäkään. Enää.

 

 

 

 


 

 

 

LOKASUOJAN LAITTO JATKUU

11.12.2009

 

 

Faikun quarter panel asennusvalmis

Erinäisten naputteluiden jälkeen quarter panel alkaa olla valmiina asennukseen. Riipuen paikasta liitospinnoilla on osassa hitsauspohjamaali ja osassa ei...

 

Faikun oikea takaosa maalattu

...meanwhile in Sweden.. Ei kun sillä aikaa toisaalla... Vanhempi Ford-kollega oli maalaillut sisälmykset quarterin alta.

 

Mallinukke

Tallin naisväki odotteli innokkaasti, eli taas yksi näytekappale rekvisiitasta, jota nurkkiin kertyy.

 

 

 


 

 

 

JOULU LÄHESTYY

18.12.2009

 

 

Sinkattuja osia

Joulupukki tuli hiukkasen etuajassa... Joulunpaunaiset rasiat pullistelevat vastasinkattua hilpettä. Tämä on niitä asioita, joita ei ns, tavallinen kansalainen ymmärrä.

 

Miten joku vvoi tulla onneliseksi kasasta kiiltäviä muttereita, ruuveja ja muuta sälää?

 

 

 

 


 

 

 

VASEN QUARTER PANEL KIINNI

20.12.2009

 

 

Takapaneeli kiinni

Quarter panel on siinä vaiheessa, että sen voi vetää kiinni. Järki käteen tälläisiä tehdessä. varovasti nurkista pikkuhiljaa kiinni ja edeten niin, ettei pääse syntymään kupruja minnekään.

 

Kuvasta huomaa, kuinka vanhempi Ford-asentaja oli maalaillut hiukka reilusti, noin yhtä-äkkiä valumista päätelleen.

 

Takapaneeli kiinni

...sama etupäästä.

 

 

 


 

 

 

JOULULOMILlA

26.12.2009

 

 

Audin vetoniveltyömaa

Joululomilla... ja ylllättäen Audiharrasteissa. Katsastusmies osoitti lievää epäluuloa vetonivelten suojakumien kestävyyttä kohtaan. Tulipa sitten nekin vaihdettua. Samalla tosin meni uusiksi toinen takanivelkin.

 

 

 


 

 

 

«« Previous (November 2009) | Top | Next (January 2010) »»