WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JULY 2007

JATKUU, HILJAKSIIN...

11.7.2007

 

 

Farlanen vasemman etulokarin vahvennus

Hitsikone porsi jälleen suureksi riemuksemme viime viikon loppupuolella. Vaimea poksahdus ja käyttövoimana toiminut savu pöllähti ulos kesken leikin, tai siis lähinnä hitsauksen. Eikä laite toiminut enää.  Kaikki vähänkään merkittävä elektroniikkahan toimii savulla ja mikäli se tulee ulos, laite ei toimi.

 

Caicile tiedoxi julistettaman ja auwoxi saatettaman - Vähänkään vähemmän merkitttävä, tiukempaan pakettiin integroitu tai muuten vaan hienompi elektroniikka taas toimii Pyhällä Hengellä (eng. Holy Smoke), jonka metafyysiseen ulkomuotoon kuuluu lähes täydellinen näkymättömyys. Teknillisesti ottaen tarkoittaa siis sitä, että integraatioasteen kasvaessa ulospöllähtävän savun määrä on siksi pieni, että teollisuusympäristössä sitä ei enää havaitse.

 

Pyhän Hengen (eng. edelleen Holy Smoke) uloshengitys muistuttaa jostain syystä aromiltaan traktorin takarengasta, josta päästetään ilmat muutaman vuoden käytön jälkeen. Caveat emperor - se siitä :-)

 

Hitsikone toipui sitten huoltokäynnin jälleen ennalleen ja taas jatketaan, hiljaksiin...

 

Itse hommissa peräkontti on jotakuinkin tehty, kuvan etupään rakenteisiin aloin jälleen vetämään vahvistuksia, toisella puolella jo onkin. Vielä se tästä koituu, riemuksi.

 

 


 

 

 

VASEN TAKAKOTELO

3.7.2007

 

 

Farlanen vasemman takalokarin sisuskalut

Jatketaan hommia toisella puolella. Kuvassa korjauspalan sovitusta paikkaansa. Tämän jälkeen onkin isoimmat peltihommat tässä vaiheessa tehty. Ne suurimmat pellit ovat vielä jäljellä, jahka ensin tulevat :-)

 

Tämän kuvan pellin asennuksen jälkeen korjataan erilaisia pikkupaikkoja, osa aika viheliäisissä nurkissa ja käydään koko koppa tarkemmalla silmällä läpi korjaten mitä korjattavaa löytyy. Kuulostaa helpolta, mutta ei käy ihan käden käänteessä :-)

 

 


 

 

 

KATIN KONTIT, PERÄKONTIT :-)

2.7.2007

 

 

Farlanen oikean takalokarin sisuskalut

...kontissa mennään,edelleen. Tässä eilen otetussa kuvassa korjauspalaa sovitettuna paikkaansa peräkontin ja oikean takalokasuojan välimaastoon. Tänään homma eteni jonkin verran, tämä on yllättävän hankala paikka tehdä tämäntyyppisiä hommia. Ei uskoisi...

 

 


 

 

 

 

«« Previous (June 2007) | Top | Next (August 2007) »»