WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT NOVEMBER 2006

RUNKOHOMMIA

29.11.2006

 

 

Takatukivarsien kiristys

Ennen korin paikalleen laskua on rungossa ja alustassa vielä viilailua, jotka voi tehdä kyllä korinkin päällä ollessa, vaan helpommalla pääsee kun tekee ne nyt... Alkajaisiksi kiristelin tukivarsien pultit momenttiin ja vain yhdestä korkkasi kierre :-) Sekin reilusti ennen kuin alkoi edes tuntua kiristyvän. Juuri tämäntyyppiset jutut on helpompi hoitaa kun alle vielä kunnolla pääsee. Yleensä tukivarsien pultit pitäisi kiristää, kun on kaikki massa päällä, mutta uretaanipuslien kanssa se ei ole niin tarkkaa...  Myös polttoaine- ja jarrulinjat menevät vielä uusiksi ja etupään pultit/ systeemit käyn niin ikään läpi.

 


 

 

 

SUUNNITTELUA

27.11.2006

 

 

Muottisysteemikehitelmä

Kaikenlainen muu toiminta on taas vaihteeksi työllistänyt sen verran, ettei mitään näkyvää ole hetkeen saatu aikaiseksi. Puhaltelin viikonloppuna satsin sinkkaukseen ja metsästelin osia Audiin. Fordin runkopusla-asiakin on edelleen hiukkasen vaiheessa: Kaupasta niitä ei saa, mutta jenkkikontakteilta löytyi sen verta dataa käypäisistä Chevyn puslista, että tarvitsee hieman tutkia tarkemmin... Suunnittelin kuitenkin varmuuden vuoksi putki- ja levyrakenteisen 3-pesäisen muotin uretaanivalua varten. Voihan puslat itsekin tehdä...

 

 


 

 

 

NIPPELIHOMMIA

21.11.2006

 

 

Tavaraa puhallukseen ja sinkkaukseen

Kävin maanantaina neuvotteluita eräästä työhommasta Etelä-Pohjanmaan suunnassa ja paluumatkalla kävin Köyliössä morjestamassa Suomisen Teppoa, tuota usein rompetoreilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa nähtyä pikkunippeleiden toimittajaa. Nippelihommat jatkuivat sitten tallillakin Audin rassauksen jälkeen, pujottelin puhallusta ja sinkkausta varten taas pikkusälää hehkutettuun kuparilankaan. Sarjaan Niksi-Pirkka: Mikäli haluat kaikkien pikkuosasten pysyvän tallessa sinkkaamossa, tämä kannattaa tehdä. Myös puhaltaminen on helpompaa ja kaiken lisäksi osat pysyvät hyvin järjestyksessäkin. Käytä hehkutettua lankaa, se on suhteellisen pehmeää ja helppokäyttöistä, eikä siinä ole sinkkausta haittaavia pinnoitteita. Kannattaa tehdä tuollaisia 1 m -1.5 m köynnöksiä. Näin saat osakokonaisuuksiin järjestystä, eivät mene niin helposti solmuun ja sinkkaamossakin käsittely helpottuu.

 

 


 

 

 

POHJATYÖHOMMAT TAUOLLE

17.11.2006

 

 

Pellit odottamassa

Kaikki luukut ja lokasuojat on nyt sitten pohjamaalattu, pakkeloitu ja maalattu uudelleen ja parin viikon väännön jälkeen päätettiin pitää pieni tauko ennen korin pohjien hinkkaamista. Sillä välin teen kaikenmoiset tarvittavat temput, että saan korin rungolle, lokarit yms. kiinni ja niin edespäin. Mm. runkopuslat jouduttaneen valamaan itse uretaanihartsista, tekemään jarru- ja polttoainelinjat ja muuta pientä...

 

Pohja massattu

Myös pohjaa ehdin jalostaa pätkän matkaa eteenpäin, kuvassa viimeinen hommeli tämän päivän askareissa, eli röpömassaa laitettuna 4 purkkia pohjaan.

 

 


 

 

 

HIONTAA JA KITTAUSTA

15.11.2006

 

 

Lampuntaustat putsattu

Homma jatkuu eikä tunnu kesken loppuvan. Kuvassa viimeiset putsatut palikat valmiina maalaukseen, eli etulamppujen taustat.

 

Kittaus-/hiontarintamalla edettiin edelleen, Marko on taiteillut lintatusta ja oitusta lokasuojasta taas salonkikelpoista...  Kun saadaan luukut kondikseen, pidetään vähän taukoa, laitan sillä välin korin rungolle yms. pientä ja jatketaan sitten korin kittauksella ja muilla pohjahommilla.

 

 


 

 

 

HYLSY VÄRIIN

14.11.2006

 

 

Torino pohjamaalissa

Luukkujen hionnat etenevät koko ajan ja samalla epoksin sai päällensä itse korikin. Kuvassa Torino juuri ovista sisään lykättynä.

 

 


 

 

 

...JA JATKUU...

13.11.2006

 

 

Etulokasuojat maalattu

Kaikenmoista tuli taas valmiiksi, mm. kuvan lokasuojat ovat pohjatöiden ensimnmäisessä asteessa. Ovet ja peräluukku alkavat pikkuhiljaa olla loppusuoralla ja korin peltipinnat viimeistelty. Jomma jatkuu...

 

 


 

 

 

VÄÄNTÖÄ...

11.11.2006

 

 

Etulokarie maalattu sisältä

Tälle viikolle ei kireäatä aikataulustra johtuen ole ehtinyt paljon koneen äärellä, mutta projekti on edennyt... Muutama päivä tuli jynssättyä etuloksuojia puhtaaksi ja yhden puolikkaan päivän koputeltiin Markon kanssa sitä toista, kolhittua kappaletta jonkinlaiseen muotoon. Vasraralla ja shrinking discillä saatiin siitä kuitenkin toimiva. Kuvassa lokasuojat ovat jo saaneet sisäpinnalleen POR-15 kerrokset.

 

Vasen ovi, pakkelit hiottu

Maalauspohjatyörintamalla homma etenee myös. Luukkuihin vedettiin ensin paksu epoksikerros ja siihen päälle mattamustaa sprayta kontrolliväriksi. Hionnan jälkeen painanteet ja lommot näkyivät mustana ja kitattiin.. Ja taas hiottiin...Kuvassa ovi alkaa olla seuraava epoksikerrosta vailla.

 

 


 

 

 

...JA TAAS POHJATÖITÄ

7.11.2006

 

 

Oikea lokasuoja hiottu

Epoksin kuivamista odotellessa jatkettiin muita pohjatyöhommia. Jäljellä olevaa oikeata lokasuojaa aikani Nitromorsilla ja lopuksi neekerintukalla käsiteltyäni alta paljastui erittäinkin hyväkuntoinen pelti ja lokauoja oli muutenkin oikeassa kuosissaan.

 

Marko tinaa lokasuojaa

Velipoika keskittyi sillä välin korjailemaan korin yksityiskohtia, kuten esim. lokasuojan reunoja. Pikkuhiljaa eteenpäin...

 

 


 

 

 

MAALAUSHOMMIA

6.11.2006

 

 

Konepellin maalaus

Vähän näkyvää aikaiseksi välillä. Tänään sai vahvan epoksikerroksen päällensä kaikki auton luukut. Kuvassa Marko vetää epoksikerrosta konepeltiin.

 

 


 

 

 

JATKUU SEURAAVASSA NUMEROSSA...

5.11.2006

 

 

Marko kutistamassa

Marko tutkiskeli koria ja alkoi oikoa joitakin lysmyjä. Huomasimme sosiaalisen tilauksen shrinking discille ja kun sitä ei ollut eikä oikein sunnuntaina saisikaan mistään, tehtiin sitten semmoinen parin millin rst-levystä. Metelihän näissä on melkoinen, mutta kyllä lysmytkin oikenevat...

 

Ovi pohjamaalissa

...maalausrintamalla homma jatkui. Kumpikin ovi on hapotuksen jälkeen saanut päällensä ja sisällensä kerroksen POR-15:ta. Ja jep, joka paikka ovissa on käyty läpi. Yltä, päältä ja sisältä. Samoin maalattu joka puolelta. Yhden kerroksen jälkeen pinnasta tulee sopivan matta, tämän päälle työstetään muut kerrokset. Voisi mennä ulkopinnoillakin, mutta siellä mennään kuitenkin turvallisesti 2k-epoksilla.

 

 


 

 

 

MAALAUSPOHJIEN VALMISTELUA

4.11.2006

 

 

Ovet ja takapelti valmiina maalaukseen

Velipojan tultua kyläilemään ja auttelemaan maalauspohjatöissä vähän tarkoitettua aikaisemmin väänsimme kahteen mieheen irtopellit peltivalmiiksi. Kuvassa toinen ovi ja takaluukun kansi, jotka käytiin läpi ja montut yms. tinattiin. Peräluukusta löytyikin sitten vielä lahoa reunan alta, joten tein siihen uuden reunan...

 

Konepellin sisäpuoli maalattu

...ja konepellin sisäpuolikin sai POR-15:ta 2 kerrosta pohjamaaliksi.

 

 


 

 

 

HAPOTTELUA

3.11.2006

 

 

Ovi hapotettu

Kävin heittämässä muutaman päivän reissun Etelä-Pohjanmaalla, josta palailin velipoika mukanani iltapäivän aikaan, sopivasti hakemaan tilatut epoksit vehkeeseen. Kiirettä riitti muutenkin erinäisissä asioissa. Sain kuitenkin toisen oven ja peräkontin luukun käsiteltyä Metal Readyllä.

 

 


 

 

 

OVEN PUTSAUSTA, TAAS

1.11.2006

 

 

Ovi hapotettu

Lisää merkillisiä otoksia. Kun sain Audin tukivarsiremontin hoidettua, putsasin tämän toisenkin oven sisäpinnan. Tinneriä kuluu ja jopa hammasharja otettiin avuksi... Tarkkaako... :-)

 

 


 

 

 

«« Previous (October 2006) | Top | Next (December 2006) »»