WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT MAY 2005

PERÄ PAIKALLE

14.5.2005

 

 

Perä laitettuna ja maalattuna

Fordin 9" tuntui alkuperäisellä 3.00 välityksellä pikkuisen pitkältä, tosin matka-ajossa ihan OK. Kaipasin vähän virkeyttä...

 

Niinpä jo vuosi sitten tilatut 3.70 välitykset + laakerit yms. uudet hilut siirrettiin sisään. Samalla Auburnin tuliterä lukko saa alkaa näyttää kykyjään yhtäläisen pidon siirtämisessä kummallekin pyörälle. Perä luonnollisesti puhallettiin ja maalattiin operaation yhteydessä.

 

Special thanks to Mika Litja !

 

Ja hionta jatkuu...

 

 


 

 

 

VAKUUTUSTARKASTAJA VISIITILLÄ

12.5.2005

 

 

Alkoi hieman huolettaa mahdollisuus, että jotakin sattuisikin auton laiton yhteydessä. Olin updeitannut hetken aikaa perheen vakuutuksia, ei vähiten helmikuussa syntyneen nuorimmaiseni takia. Siinä samalla sitten mietittiin koko vakuutuspotti uusiksi, mukaanlukien tapaturma- ja henkivakuutus isännälle että emännälle.

 

Autolle hain lähinnä palovakuutusta rakentelun ajaksi. Näin vanhassa laitteessa homma vaati kuitenkin tarkastajan paikalla käyntiä (ainakin Pohjolan systeemeissä).

 

Jonkin ajan kuluttua tuli sitten tarjous osakaskosta, sisältäen siis hirvi-, palo- ja varkausvakuutuksen. Hirvi todennäköisesti harvemmin tuuppaa tallille sisään. Kalteroiduin ikkunoin, turvalukoin sekä palo- ja murtohälyttimin varustetussa hallissa varkaus ja ilkivaltakin saattaapi olla epätodennäköistä, mutta mitäs pienistä lisämausteista; nyt on ainakin tuo palopuoli hallinnassa. Iät ja ajat voimassa ollut Superkotivakuutuskin (nykyään Mittaturva) korvaillee jotakin mahdollisissa tallivahingoissa.

 

Kun Torino on jälleen pyörillään ja leimassa, auton arvo arvioidaan osakaskoon uudelleen.

 


 

 

 

PURKAMINEN LOPPU ?

5.5.2005

 

 

Luulin jo purkaneeni, mitä purkaa tarvitsee, mutta saipahan ilmastointilaitteen "kyttyrä" kin vielä lähdöt konehuoneen puolelta

 

 


 

 

 

«« Previous (April 2005) | Top | Next (June 2005) »»