WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT MAY 2009

VOIMANLÄHDE

12.5.2009

 

 

460 ja C6

Sedät jaksaa heilua... tai oikeastaan alkoivat taas. Alootetaanpa taas kysymällä notta mikähä se tua liänöö ?

 

Pitkään taas kerättiin voimia, tai oikeammin keskityttiin leivänansaintapuoleen, eikä projekti päässyt jatkumaan ihan suunnitellulla tavalla. Toukokuu on pahan kiireistä aikaa, eikä kesäkuun ensimmäinen puolikaskaan taas näytä jättävän päivittäisiä työtunteja alle 16.

 

Sen verran välissä aina, että tämmöinen mahdollisesti siirtyy kunnostettuna jossain välissä Fordia liikuttamaan; kyseessähän on 460 + C6.

 

 


 

 

 

RÄJÄYTYSTÄ

23.5.2009

 

 

460 alakerta avattuna

460 Alakerta kaivettuna esiin. Vaikka kone oli aika murheellisen näköinen päältä, sisältä se oli kohtuullisen hyvä. Ainoastaan yksi sylinteri oli jumissa ja sekin kyllä saaatiin auki.

 

460 lohko

...siinäpä se, 460 lohko. Melko miehekäs, onhan tilavuutta 7,5 litraa.

 

 

460 kansi ja ampiaisenpesä

Hieman erikoinen yllätys löytyi toisesta kannesta. Siinä ei ollut tulppia ollenkaan ja ampiaiset olivat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen.

 

 

 


 

 

 

ETUPÄÄN PELLITYSTÄ

24.5.2009

 

 

Keulapeltejä paikallaan

Torinokin sai huomiota osakseen. Seuraava isompi homma on maalaus ja sitä varten tarvitsee saada kaikki ulkopellit paikalleen. Hommaa aloitettiin taas kasaamalla etupään isot pellit alkuun. Istuvat aika hyvin, varsinainen säätö ja paikalleen asemointi on tarkoitus tehdä seuraavalla kerralla. Sisälokasuojat laitettiin "heppeihin" paikalleen, kun ei aivam täyttä varmuuta enää muisteissa ollut siitä saako ne jälkeen päin.

 

 

Etulokarin sisäkiinnitystä

Mikäs näitä nyt on kasaillessa, kuin uusista osista tekisi.

 

 


 

 

 

OSIEN MAALAUSTA

29.5.2009

 

 

Bensatankki maalattu

Sekalaista osaa maaliin, olikin jo pitkään pitänyt tehdä nämä.

 

Kuvassa bensatankki.

 

 

Maalattu lampun takakupu

 

Umpion tausta

 

 


 

 

 

PELLINHIERONTA JATKUU

31.5.2009

 

 

Lokasuojan sovitusta

Vanhoissa Fordin pelleissä, miksei muissakin ikäluokan vehkeissä, ei pellit olleet tehtaallakaan kovinkaan tarkasti asemoitu. Ne eivät useinkaan olleet edes kovin tarkasti oikean muotoisetkaan.

 

Varsinkin kun kyseessä on tämäntyyppinen kasaus, jossa vanhat pellit on paikatt ja oiottu, ei aina ole niinkään selvää, että muodot ovat tarkasti oikeat. Kuvassa näkyy, kuinka sovitusta tehdään. Välillä joutuu vääntämään melko rajustikin.

 

 

Konepelti paikalleen

 

Lokasuojien ja keulpeltien jälkeen paikalleen sovitetaan konepelti...

 

Konepelti paikalleen, konehuone

 

Konepeitto alkaa olla oamassa tehtävässään.

 

Peräkontin lukko

 

Maalausta vartenhan luukkujen olisi toivottavaa pysyä kiinni, joten peräkontin lukko myös paikalleen...

 

Peräkontin lukon vastakappale

 

...ja myös lukon vastakappale

 

 


 

 

 

«« Previous (April 2009) | Top | Next (June 2009) »»