WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JUNE 2006

HYPISTELYÄ

29.6.2006

 

 

Vasemman takavalon jäykkäri

Kiertelin Fordin perää työkaluineni ja siistin silmiin osuneita silmiä vähemmän miellyttäviä kohtia siihen malliin, että niille voisi puhalluksen jälkeen alkaa pohjia rakentelemaan. Samalla tuli hitsattua paikalleen tuo takavalopellin sisäpuolella aukkojen välissä kulkeva jäykiste, joka oli ikään kuin päässyt unohtumaan...

 

Nysväilen vielä huomisen saumoja yms. ja alan sitten alkuviikosta purkia hylsystä loputkin palaset pois. Mm. kattoverhoilu roikkuu vielä paikassaan, sen voisi vallan hyvin ottaa mallikappaleeksi verhoilijalle ja jyystää katon sisäpinnan puhtaaksi, sitä kun ei oikein uskalla puhallusvehkeillä tehdä....

 

 


 

 

 

JUHANNUS VIETETTY

27.6.2006

 

 

Torinon takapenkit

Juhannuksenvietto oli melko nopeaa sukkulointia sukuloimisineen, velipoikien kompuranrassaamisineen yms. aktiviteetteineen ja poistuinkin Etelä-Pohjanmaalta maanantaina varsin nopeasti mutta hyvässä järjestyksessä mukanani siskoni verhoilemat penkit. Kuvassa Jussin -69 Fastbackin takapenkki, kun en muistanut omastani kuvaa ottaa. Eroa ei tosin ole nimeksikään, sillä omat penkkini tehtiin tällä samalla mallilla. Ja onnistuikin mielestäni hienosti, tuli todella komeaa jälkeä, mistä vielä kiitokset siskolikalle !

 

Mukaan tarttui myös velipojalta lainattua maalauksen pohjatöihin tarvittavaa tilpehööriä kuten epäkeskokone, pari hyväksi havaittua lastaa jne...  Sekalainen kasa muuta hankintaa tuli myös suoritettua Keskisen kyläkaupan maastossa ja välittömässä läheisyydessä.

 

Maanantaina poikkesin tallilla lähinnä muita asioita hoitelemassa, mutta tänään jatkoinkin sitten Torinon pohjan siistintää.

 

 


 

 

 

PELTIHOMMAT TEHTY

22.6.2006

 

 

Vasen pyöränkaari hiottu

Hioin saumat alas ja kävin alustavasti sopimassa hiekkapuhalluksesta kaverin kanssa yhteistyössä. Tarkoittaa siis sitä, että hänellä on vehkeet ja minä puhallan :-) Eipä tarvi selittää niin tarkkaan, mistä puhalletaan jne... Vaikka taitaisi tuo kyllä tietää valmiiksi, kokenut mies. Joka tapauksessa, tuleepa semmoinen kuin haluaa. Kuvassa pyöränkaari hiottuna. Käyn puhallusta odotellessa ja vielä senkin jälkeen tarkemmin  paikat läpi ja viimeistään siinä vaiheessa kun pohjia tehdään. Nyt talli menee osaltani Jussiksi kiinni, osa herroista jatkaa silloinkin. Hyvää Juhannusta, olkaa ihmisiksi !

 

 


 

 

 

PYÖRÄNAUKON KORJAUSTA

20.6.2006

 

 

Oikea pyöränkaari korjattu

Auton apukuskin kylkeä oli ilmeisesti takaosastaan kolhittu joskus ja pyöränaukko oli ilmeisesti nopeastikin korjattu sillä seurauksella, että se oli alaosastaan n. 40 mm leveämpi kuin toisella puolen. Lisäksi linja oli paljon loivempi kuin toisella puolella. Leikkasin kaaren alapäästään auki, väänsin sopivaan linjaan, tutkin linjaukset joka suuntaan, tuin paikalleen ja heppasin väliin kuvan mukaisen soiron sekä ulkopuolelle, että sisäpuolen sisälokaripelteihin. Alle vielä pohjaosan jatkos ja täyssaumaa vailla. Kuvassa näkyvä lärpätin kaaren alaosassa on asennuksen aikainen tukipala, joka saikin lähdön kuvan oton jälkeen. Tarinaa tarkemmin Tech - Torinon peltityöt osa XII: Lisää peltitöitä.

 

 


 

 

 

LETKUN KYTTÄYSTÄ

19.6.2006

 

 

Tänään ei sitten oikein homma päässyt menemään, joutumaan eikä edes nytkähtelemään eteenpäin... Firman ainoa riittävän pitkä paineilmaletku oli menossa ja sain sen vasta kun kello oli jo siinä mallissa, etten alkanut enää kipinöimään ja palovartiota sen jälkeen pitämään. Toki tallikaverin mopon starttailun kyttäyksen ohessa ehdinkin tutkimaan aika tarkkaan, mistä tuo alareunastaan 40 mm liian iso pyöränaukko tullaan apukuskin puolelta korjaamaan ja hioin odotellessa reunan puhtaaksi.

 

Hiontahommat on muualta tehty ja tämän korjauksen jälkeen olisikin sitten vuorossa vielä hiekkapuhallus, jonka teen itse, niin kuin muutkin hommat.

 

Koskapa tällä kertaa ei ollut mitään aiheeseen sopivaa kuvaa laittaa, tutkimisen arvoisen linkin muodossa tuolla vasemmalla palstalla löytyypi Nadaguides, jenkkisivusto, jolla voit kohtuullisen luotettavasti haarukoida harrastekärrysi arvon.

 

 


 

 

 

HIONTAA JA MAKKARANPAISTOA

17.6.2006

 

 

Peräkontin hiontaa

...sopivatkin hyvin yhteen :-) Hioin saumoja alas, vielä olisi yhdelle illalle ainakin jäljellä. Eipä tämäkään monin paikoin olisi välttämätöntä, mutta teenpä nyt kuitenkin :-). Kauniin illan kunniaksi potkaistiin grilli tulille ja paisteltiin makkarat. Kunhan ensin pöllyytin haalareista enimmat Torinon kappaleet pois, ettei kovin hampaissa narskuisi...

 

Projekti alkaa monilta osin täyttää sille asetetut tavoitteet ja itse autokin valmistuu koko ajan... Tämän jälkeen korjataan vielä persiillään oleva apukuskin puoleinen pyöränkaari ja sitten voisikin siirtyä vähän toisenlaisiin askareisiin.

 

 


 

 

 

HIONTAA JA PUHALLUSTA

14.6.2006

 

 

Penkin kiskot puhallettu

No niin, rytmi alkaa palautua. Hioin saumoja aikani ja kellon lyödessä riittävästi lopetin kipinöitä (ja tallikaverien mielestä suunnatonta meteliä) aiheuttavat hommat. Puhaltelin eilen irtirassatut penkinkiskot puhtahiksi. Ruostetta oli lähinnä pulttauskohdissa, mutta muuten alta paljastui aika ehjä rauta. Tästä ne tehdään... Tosin puhaltelunkin katkaisi vesisade ja toisen penkin raudat jää huomiseksi.

 

 


 

 

 

PENKKEJÄ JA VELTTOILUA

13.6.2006

 

 

Torinon penkit

Parin viikon tauon jäljiltä kävin taas tallilla. Se pari viikkoa oli mennyt Friikkien nettisivujen tekemiseen ja eräissä yritystalouteen liittyvissä haasteissa...

 

Sen verran sain kuitenkin aikaan, että rassasin Fordin orggispenkeistä kiskot pois, olivat sen verran ruosteiset, että menevät puhalluskaapin kautta maalaukseen. Verhoilukin olisi paikallaan, mutta katsotaanpa sitten kun kukkaro sallii :-)

 

 


 

 

 

«« Previous (May 2006) | Top | Next (July 2006) »»