WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT MAY 2007

KOHTA TAAS MAALAUSHOMMIA

27.5.2007

 

 

Peräkontin rapalausta lisää

Runkopuslia odotellessa jatkoin peräkontin jynssäämistä, aikaa kun on... :-) Siellä oli ikäviä roskia ja nyppylöitä pohjamaalauksen jäljiltä, lisäksi epoksia karheana sumuna pinnassa pintapuolen maalinluttaamisista.

 

Samalla pakkeloin harrastuneisuutta osoittaen häiritsevästi silmään pistäviä koloja. Saanen  maalin pintaan ensi viikolla, mennee keskiviikolle, jahka en viitsisi tiistaina kovin POR-15:n mustaamana ilmestyä erääseen sovittuun tapaamiseen :-)

 


 

 

 

MAALAUSHOMMIA

23.5.2007

 

 

Sisälokarit maalattu (jälleen)

Olen pikkuhiljaa työstänyt vähän uutta ilmettä webbisivuille, joskin tallillakin aina käydään :-)

 

Uudet sivut ilmestyvät aikanaan, projektin puitteissa olen taistellut sisälokareiden maalauksen kanssa. Yllättäviäongelmia eikä mielestäni riittävän hyvät vieläkään. Katsotaan nyt, jaksanko vielä hieroa. Kyllä kai nuo tuollaisenakin kelpaisivat...

 


 

 

 

KIRVEELLE TÖITÄ...

11.5.2007

 

 

Jykä hiomassa

...toivottavasti joskus, jos kirves on kunnossa. Jälkikasvun on aika opetella kädentaitoja ja kloppi saikin ensimmäiseksi askareekseen käteensä pahoin murjotun kirveen. Käteen hiomakivi ja toimeksiantona saada peli johonkin muuhun kuin kesäterään, vaikka kesä onkin koittamassa. No, avitin smirkkelillä pahimmat lysmyt pois ensin :-)

 

Itse jatkoin susjuvasti hiontaa ja hinkkausta toisaalla :-)

 


 

 

 

LOKASUOJAHOMMIA

6.5.2007

 

 

Sisälokarin hiontaa

Välillä vähän muihin hommiin... Tuon Chassiscoat Blackin ruiskutuspaineita pitänee vielä säätää halutun sävyn löytämiseksi. Johonkin sitä pitäisi kokeeksi ruiskuttaa. Peräkontti olisi muuten hyvä, mutta on niin viheliäinen paikka maalailla ylipäätään mitään, että kaivoin sisälokarit esiin. Niissä oli päällä POR-15 RP, jota hioskentelinkin tasaikseksi tämän illan ratoksi. Tuli ilmeisesti maalattua pohjat aikanaan liian kylmässä/kosteassa, koska oli aika lailla pientä ilmakuplaa. Saahan ne toki tällä työllisyyttä tukevalla menetelmällä tasaiseksi...

 


 

 

 

SRESSINPOISTOA

4.5.2007

 

 

Peräkontin hiontaa

Viime aikoina on taas painettu apinan raivolla teknillistaloudellisempien haasteiden parissa, joten oli taas aika käydä tallilla purkimassa paineita Fordin niskaan. Tarkoitus oli putsata kontti karheaksi kuivaneesta epoksisumusta, mutta innostuin sitten pöllyyttämään sitä lisää, kun kerran osia odotellessa oli aikaa koeluontoisesti kittaillakin välillä. Tyhjänpäiväistä nysväystä, vaan tulipa tehtyä :-) Huomenna uudelleen, jahka saadaan FFCF:n kevätkokous istutuksi.

 


 

 

 

KAIKKEA MUUTA :-)

2.5.2007

 

 

Audin takapenkin alusta

Muuta hommaa on taas ollut joka rintamalla niin, ettei projekti oikein etene. Käyttökiesistä laukesi akku, joten suuntasin tallille säätämään olympia-Volkkaria... En toki malttanut olla puuhastelemasta ihan pikkaisen vaan Torinonkin nurkilla, mutta Audin ABS-murheet veivät päähuomion. ABS-murheet lmestyivät samaan aikaan akun kypsymisen kanssa. Vielä metsästellään...

 

Mikä onkaan tuo kuvan outo näky ? No, tämmöistä löytyy ko. VAG-konsernin tuotteen takapenkin alta.

 


 

 

 

«« Previous (April 2007) | Top | Next »»