WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT JANUARY 2006

OSIA SINKKAUKSEEN

31.1.2006

 

 

Sinkkaussatsi on ollut odottelemassa loppuvuoden tilausruuhkan hiljenemistä ja näin alkuvuodesta taas uskaltaa tunkea sinkkaamoille näitä harrastajien mutterikasoja :-) Jonkin verran oli ehtinyt kertyä puhallettavaa lisää, joten tein ne mukaan. Eilinen päivä meni Oulussa käydessä ja tänään lääkärin kautta talille; silmä vaivaili taas.

 

 


 

 

 

SAUMAHIONTAA

29.1.2006

 

 

Peräkontin oikea tukikaarilaippa hiottu

Viikonlopun aikana ei mitään mullistavia saatu kehiteltyä, vaimon veli oli kyläilemässä perheineen. Tulipa nyt kuitenkin nuo perjantain hitsisaumat hiottua tasaiseksi, kuvassa peräkontin oikeanpuoleiseen tukikaareen hitsatun laipan sauma. Tarkoitus olisi jatkaa hitsailuita tiistaina, maanantaina joudun käymään Oulussa, mihin sitten meneekin koko päivä. Tiistaita varten  ehdin hionnan päälle vielä nakutella pokkausta yhteen paikkapalaseen, onpahan sekin tehtynä.

 

 


 

 

 

KORITYÖT JATKUVAT

27.1.2006

 

 

Peräkontin oikea reuna leikattu

Erinäisistä syistä johtuen tämä viikko on projektirintamalla ollut aika hiljaista. Tänään sen sijaan mentiin taas hyvän matkaa eteenpäin oikean takapyöränkotelon ympäristössä. Takasisälokasuoja alkaa muotoutua pikkuhiljaa paikalleen ja osa peräkontin lattiaa tehdään myös uusiksi. Kuvassa näkyykin oikean sisälokasuojan vierestä irti leikatun ison palan jättämä aukko, jonka alla oleva tukikaari erottuu kuvassa ruskeana. Tukikaari oli suhteellisen ehjä, ainoastaan pyöränpuoleinen laippa uusittiin.

 

Takavalopeltiaihio

Oikeanpuoleisen takavalon kiinnityspelti oli sen verran kärsinyt, että tein uuden suorasta pellistä. Kuvassa aihioon on leikattu valojen liitinten reiät, joiden reunat on jo vasaroitu ulospäin kuten alkuperäisessä. Myös takavalokehyksen pulttireiät ovat jo hakeneet paikkansa vanhaa peltiä sapluunana käyttäen. Seuraavaksi pelti leikataan sopivaksi paikkaansa ja lisätään jäykisteet, kunhan sinne asti päästään. Tarinaa tarkemmin vanhaan tapaan osiossa Tech - Takavalopelti

 

 


 

 

 

PIKKUHOMMIA JA RÄLLÄKÄNSOITTOA

21.1.2006

 

 

Tällä viikolla ei sitten päästy hitsaushommia jatkamaan, sen sijaan hioin hitsisaumat alas ja jatkoin muita pikkuhommia, hoitelin osienmetsästystä, tsekkailin aikatauluja, työstin erästä nettiprojektia jne... Huomenna jatkan korin siistintää maalausta varten ja maanantaina jatkuu hitsaus.

 

 


 

 

 

PIENTÄ VIILAUSTA...

19.1.2006

 

 

Saumoja hiottu

...tarkemmin sanottuna hiontaa. Emme päässeetkään tänää hitsaushommiin, joten aika meni vähän kaikenlaiseen niin, etten ehtinyt tallille kuin pariksi tunniksi. Hioin saumoja tasaiseksi. Huomenna koetetaan uudestaan lähteä aamutuimiin liikkeelle.

 

 


 

 

 

SEPITYSTÄ (...JA HITSAUSTA :-))

13.1.2006

 

 

Oikea takalokasuoja tuettuna

Tänään aloitimme ennen seitsemää aamulla sepittelyt. Oikean takalokasuoja oli joskus aikanaan korjattu ja asennettu aika pahasti pieleen; kylkilinja oli paljonkin erilainen kuin toisella puolella. Lokasuojan asennon korjaamiseen sitten menikin tämä päivä. Homma aloitettiin poistamalla pyörän puolimmaisesta päästä sisälokasuojan pellit, jotka muutenkin vaativat uutta peltiä. Seuraavaksi peräkontin reunan syvennus pituussuunnassa halki ja takavalojen pelti tykkänään irti. Se tehdään myöhemmässä vaiheessa kokonaan uudestaan. Kun ulkopinta oli vapaa liikkumaan, se kiilattiin ja tunkkailtiin ensin pyörän puolelta ja sitten takavalojen päästä muotoonsa, joka kopioitiin toiselta puolelta. Sitä ennen kiinnitettiin erilaisia tukirakenteita pitämään lokasuoja muodossaan. Kuvassa  lokasuojan takapää tuettuna takavaloaukon kohdalta ennen lokasuojan ulkokaaren muotoon hakemista. Myös kuvassa alimmaisena näkyvän syvennyksen peräkontin puoleinen reuna rakennettiin täysin uudelleen. Ei ole mikään läpihuutojuttu tämä koriprojekti :-) Tämä viikko tehty töitä ja ollaan alta puolenvälin. Viikonloppuna pidetään taukoa peltitöiden osalta, lääkäri varoitteli tekemästä hitsaus- ja hiontahommia hetkeen aikaan...

 

 


 

 

 

JA HITSAUSTA...

16.2.2006

 

 

Vasemman takalokarin paikkaus

Paikkaus jatkuu luonnollisesti siitä mihin eilen jäätiin. Takasisälokasuoja alkoi generoitumaan lähes uusiksi, sen verran huonoa peltiä löytyi. Täällä oli paikkailtu ennemminkin ja sanalla sanoen huonosti. Tyypillistä katsastuspaikkausta siellä täällä; ratsupaikkoja isketty likaiseen ja ruosteeseen peltiin...

 

Makke hitsaili siinä määrin, että kävi ns. vanhanaikainen: Apumies (eli minä) poltti silmänsä. Heijastuva hajavalo polttaa isoina annoksina silmät sekin, eikä yleensä apumies viitsi niin suojautua, kun ei kuitenkaan itse saumaa katsele. Näin on käynyt aikaisemminkin, tosin alumiinia hitsatessa, jossa se on aika tavallista huomattavasti kirkkaamman hitsausvalokaaren takia.

 

Sisäpohja hiottu

Syy voimakkaaseen hajavaloon löytyneepi kuvasta; pohjan alueelta oli maalit hiottu pois, pohja kirkaaksi hiottu ja tänään vielä kabiinin lattiakin.

 

Huomenna jatketaan taas, nyt kun lääkäri sai määrättyä silmävoiteet ja kaivettua hieman ruosteista rautaa vasemmasta silmästä. Olen tuolla tekniikkapuolen jutuissa korostanut suojauksen merkitystä ja olenkin nyt yli vuoden tätä projektia tehnyt ja nyt vasta tarvitsi lääkärissä käydä. Huonomminkin voisi olla.

 

 


 

 

 

LISÄÄ HITSAUSTA...

11.1.2006

 

 

Oikea pemkintausta paikattu

Teimme pitkän päivän ja näitä on luvassa vielä lisää... Etenemme auton oikeaa puolta taaksepäin, eilen paikattiin takajalkatilan pohjapelti, tänään siirryttiin penkin taustaan/sisälokasuojaan. Kuten näkyy, paikkoja ja saumaa on tullut. Kun hitsaukset on hoidettu, hion saumat ja korikittaan ne ennen maalausta. Huomenna jatketaan aamukuudelta...

 

 


 

 

 

HITSAUSTA...

10.1.2006

 

 

Hitsausta

Hitsaushommat aloitettiin suunnitelman mukaisesti tänään ja ensimmäisenä sai kyytiä useasta kohtaa puhki oleva takajalkatila. Siitä laikattiin iso osa irti ja paikaksi otettiin tuosta lauantaina Rancherosta irti laikatusta pohjapalasta irrotetulla kappaleella piirrotettu vastaava pala. Sopi hyvin ja mikä ettei olisi sopinut, kuvassa kovan luokan autopeltiseppänä tunnettu Makke kun sepittää sitä kiinni, hän oli lupautunut jelppimään Torinon peltitöissä ehtiessään.

 

 


 

 

 

VALMISTAUTUMISTA PELTITÖIHIN

9.1.2006

 

 

Työpiste siivottuna

Hiottu on taas...Nyt on sitten aika alkaa hitsaushommiin kaverin kanssa sovitusti huomenna tiistaina. Viikkojen hionnan ja rassauksen seurauksena auton alla oli melko kerros kaikenmoista ryönää, työkalut epäjärjestyksessä, rintaan pisti ja muutenkin oli ankeata :-)

 

Tänään hioin jokusen tunnin peräkonttia ja loppuilta menikin työpistettä siivotessa. Kaikenmoinen palava ryönä on hitsattavien alueiden lähistöltä poistettu ja muutenkin siivotussa työpisteesä on toki mukavampi harrastaa.

 

 


 

 

 

PAIKKAPALAN GENEROINTIA

7.1.2006

 

 

Jalkatilan paikkapala

Hiontoja jatkettiin jälleen eilen ehtoolla. Alkaa pikku hiljaa maistua puulta... Tänään normaaliin tallityöskentelyyn tuli hieman vaihtelua, kun kävin nappaamassa Jussin 2-tallin nurkalla lumihangessa olevasta Ranchero -vainaasta apukuskin puoleisen pohjapellin irti. Ainakin sen osan, mikä oli vielä hyödyntämättä, etujalkatila oli jo johonkin toiseen projektiin käyty hakemassa. Tarvitsinkin vain takajalkatilan pellin, joka Rancherossa on hieman yllättäen jonkin verran pitempi kuin Torinossa, semminkin kun Rancherossa ei edes ole takapenkkiä. Muuten se on samannäköinen suurpiirteisesti mitattuna ja tästä paikka jokatapauksessa tehdään, on toki helpompaa kuin vääntää suorasta pellistä. Kuvassa irtisahatun palan jalkatilan kohta on jo putsattu ja alta paljastuikin aivan ruosteeton pelti. En leikannut sitä irti heti, vaan putsasin riittävän ison alueen, josta saa palan tarvittaessa sahata paikaksi hitsaushommien yhteydessä.

 

 


 

 

 

PALKKIKOTELOIDEN HIONTAA

5.1.2006

 

 

Palkkikotelo hiottu

Tuossa viime vuoden puolella (!) oli arvailua siitä, millä opilla nuo runkopalkkien korissa olevat kotelot saisi hiottua ja vastaus on, ettei oikein millään :-) Yrittää täytyi ja pienillä laikoilla ja koneteräsharjoilla saa homman hoidettua, mutta ei tällä tahdilla leipäänsä saisi hankittua. Onneksi kyseessä onkin harrastus, jolla iltansa saa kulumaan...

 

 


 

 

 

HIONTA JATKUU

4.1.2006

 

 

Vasen takavalopelti putsattu

Viime viikko on mennyt paljolti pohjan pahimpien paikkojen puhtaaksihiontaan ja vielä olisi hommaa jäljellä. Runkopalkkien syvennykset ovat vieläpohjaltaan hiomatta, samoin pitäisi vielä käydä pienellä teräsharjalla pikkusokkelot läpi ja lopuksi hapottaa pohja paikoista, johon ei laikalla pääse tai pelti on sen verran syöpynyttä, että menetelmä puoltaa paikkaansa. Tänään hioin mm. takavalojen ympäristöt esiin ja tekemistä löytyy sieltäkin. Kuvassa vasen puoli.

 

Hitsaukset on buukattu aloitettavaksi ensi viikon alussa, siihen mennessä hion pellit mahdollisimman pitkälle. Hitsaukset voisi aloittaa jo nyt, mutta eletään nyt kuitenkin tämänhetkisessä aikataulussa. Kaikki tehdyt hionnat ovat sitten pois maalausten

 

 


 

 

 

«« Previous (December 2005) | Top | Next (February 2006) »»