WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne.

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT OCTOBER 2009

FAIRLANEN KUTKUTUSTA

9.10.2009

 

 

Fairlanen peräpäätä tinailtu

Seuraavat kuukaudet ovat melko kiiriesiä. Koskapa ei. Tehdään kuitenkin Fairlanea välillä jokunen tunti viikossa. Kuvassa takapää tinausten jälkeen ja hiontaakin on harrastu, jäljet näkyvät. No, tähän se tässä vaiheessa jää. Astetta hienompiin pinnankarkeuksiin mennään sitten pohjatyövaiheessa. Kuvassa näkyy mukavasti lampun aukosta mukava satsi vastimia :-)

 

 

Fairlanen peräpäätä tinailtu

Sama sivulta.

 

Tini stratippaa

Samaan aikaan viereisessä looshissa TiNi straippaili kaverin sämpylää...

 

 


 

 

 

HILUA JA HILPETTÄ...

10.10.2009

 

 

Torinon ikkunapalanen

Ja taas, yleisön pyynnöstä, wanha tutuu arvauskilpailu: Niin, jotta että mikäs se tämä mahtaapi olla?

 

Taas oli sekä Jussilla että itsellä kertynyt kaikenmoista pientä hippusvinkulaa nurkkiin. Osa oli matkan varrella saanut tervehdyttävän suihkeen lasikuulaa pintaan ja osa oli vielä sitä vailla. Tarkoitus kuitenkin oli saada nippelit sinkkaukseen, joten tänä ehtoo keskityttiin oiekastaan vain siihen.

 

Nippeleitä

Pieni osa nippeleistä.

 

Niin, se arvoitus... Kysessä on 2D HT -Torinon takatolpan edessä olevan ikkuna-aukon osan reunalla oleva kiinnitysrauta.

 

 


 

 

 

FAIRLANEN TOINEN PUOLI

17.10.2009

 

 

Fairlanen peräpäätä tinailtu

Seuraavaksi toiseen kylkeen. Leikkauksen jälkeen paljastui kohtia, jonne ei oltu aikaisemmin päästy ja jotka hoidettaisiin nyt.

 

Fairlanen oikea kylki avattu

..ja sama juttu takaa. Tällä kertaa lampunaukosta näkyy myös hitsattua sisälokasuojaa, johon ei kylkipellin ollessa paikallaan päästy kunnolla.

 

 

 


 

 

 

KIILTOA SAAPAKSEEN...

25.10.2009

 

 

Fairlanen kyljen sisusta kiillotettu

Kauniin kiiltävää... Tätäkään ei taida kaikki viitsiä tehä, mutta Jussi kiillotteli kyljen sisärakenteet. Eipä silti, että niitä kukaan näkisi, ainakaan silloin kun auto on valmis, mutta onhan tuo oiva keino löytää ruosteet ja poistaa ne. Sitten pohjamaalia päälle.

 

Se sitten onkin ihan hyvä toimenpide ja tehtiin toisellekin puolelle. Aluna alkaen nämä Fordin sisärakenteet vedettiin häräisesti ruiiskulla sisäpuolelta siellä olevista aukoista jollakin terva/lakka/ tms. tavaralla, jota yleensä löytyy aina paksu läntti yhdestä opaikasta, vierestä ei taas mitään ja sitten taas tavaraa. Väliln jää aina paljasta peltiä.

 

Tämän asennuksen jälkeen ei jää. Pohjamaaliksi tulee sisäpintoihin musta uretaani. Se sentää kuivaakin joskus :-)

 

Maalaus on aihe, josta löytyy aivan yhtä monta mielipidettä kun on maalariakin, joskus jopa enemmänkin. Heitetään siis vettä myllyyn: Yleensähän pohjamaalaukset tämmöisissä entisöintityyppisissä hommissa tehdään epoksilla, mutta sen ongelma on tietty hitaus kuivamisessa. Meidän tahdillamme se ei olisi muuten ollut mikään ongelma, mutta kun oli tarpeellista päästä jatkamaan hommia itseään sotkematta, laitettiin sisäpintaan siis uretaani ja siihenkin rapsakalla kädelllä kovetinta. Tällä tavalla muutamat maalauspuolen ammattilaiset tienoilla hoitavat tiettyjä hommia, kun ei ole aikaa odotella liikoja vaiheiden välissä... Vähän eri sovelluksissa tosin.

 

 


 

 

 

PIENTÄ SHOPPAILUA

26.10.2009

 

 

Peltivehkeet autossa

Pieniä ostoksia tallille... Leikkuri, sikkikone, taivutuskone yms...

 

Peltivehkeet

Muutama malliksi.

 

 


 

 

 

«« Previous (September 2009) | Top | Next (November 2009) »»