WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT APRIL 2006

TILKKUTÄKKIHOMMIA

30.4.2006

 

 

Peräkontin vasemman reunan pellitystä

Kävin tänään jatkamassa eilisiä hommia ja laitoin lisää peltiä peräkonttiin. Kuten kuvasta näkyy, olisi voinut isommistakin palasista saada tehtyä, mutta mutta... Kun halusin tehdä kaikki alkuperäiset jäykistepokkaukset yms. joutuu vähän soveltamaan. Nippelihommia, mutta kun kerran tykkää näperrellä :-) Katso myös oikealta valikosta peltitöitä koskevat sivut.

 

 


 

 

 

TAKAKONTIN POHJA

29.4.2006

 

 

Peräkontin vasen reuna hepattu

Aloitin takakontin pohjan pellityksen tänään iltapäivän ratoksi ja tein sen noin puoleen väliin. Hommassa ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, mitä nyt takakontin ahtaissa tiloissa pellin vääntäminen hieman rajoitti raajojen ojentelua... Kuten olen yleensäkin tehnyt, jätin saumat toistaiseksi heppeihin ja hitsaan täyssaumat siinä vaiheessa, kun osakokonaisuudet ovat kasassa.

 

Kuva altapäin, tukikaaren päällä näkyy nuo tänään ladotut pellit.

 

 


 

 

 

SISÄLOKARIN PELLITYSTÄ

28.4.2006

 

 

Vasemman takalokarin reunan pellitys

...eikä paljon muuta saatukaan aikaiseksi kuin nuo pari jatkopalaa lokarin sisäreunaan. Tuntuu olevan ohjelmaa aivan riittävästi aamusta myöhään iltaan monissa muissakin mielenkiintoisissa asioissa, joista ehkä tulevaisuudessa jotain näilläkin sivuilla.

 

Torino etenee seuraavaksi takakontin lattian teolla.

 

 


 

 

 

TUKIKAARI JIIRISSÄ

26.4.2006

 

 

Peräkontin vasen tukikaari

Kaikenmoista mielenkiintoista projektia on pukkaillut, mutta tallillakin on ehditty sentään jotakin tekemään. Työn alla ollut tukikaari (kuvassa keskellä) on näiltä osin valmis ja saumat hiottu. Mikäli huomenna ehtii, aloittelen jälleen pellitystä.

 

 


 

 

 

TUKIKAAREN KORJAUSTA

24.4.2006

 

 

Takatukikaaren runkokiinnike

Homma eteni taas. Puhalsin eilen puhtaaksi tukikaaren sisällä olevan vahvikepalikan, johon runkopultti pulttautuu. Hitsasin sen kiinni palaseen tarkoitusta varten modifioitua profiiliia, jonka taas heppailin paikalleen kaaren päiden väliin. Kuvassa pätkä paikallaan, tukevat palikat kuvassa jo poistettu. Jatkoin korvaamalla tukikaaren pohjaa tästä paikasta eteenpäin uudella pellillä vanhan ollessa aika huonossa hapessa. Oikeastaan vähän liian hyvässä hapessa, hapettumista päätellen.

 

 


 

 

 

TAAS TALLILLE

21.4.2006

 

 

Pitkästä aikaa palailin taas tallihommiin flunssan hellitettyä siinä määrin , että olotila salli edes yrittää jotakin tehdä. Aikaan en tosin saanut juuri mitään, aika mukavasti tuommoinen parin viikon sairastelu vie voimat.

 

Jonkin verran jatkoin viimeksi kesken jääneen peräkontin tukikaaren korjausta tukemalla sen paikalleen muutamasta kohtaa ja ottamalla palan välistä pois tarkempaa tonkimista varten. Tässä palassa oli kaaripalkin sisäpuolella koripultin kiinnitysraudat, jotka nappasin pois ja puhalsin puhtaaksi. Samalla puhaltelin pari muutakin palikkaa.

 

Loppuilta menikin tenavien fillareita kevätkuntoon laittaessa. Huomenna jatketaan.

 

 

 


 

 

 

LISÄÄ PERÄKONTTIA...

7.4.2006

 

 

Peräkontin vasen reuna avattu

Peräkontti jäi viime viikonlopun aikoihin suunnilleen kuvan mukaiselle mallille; peltiä on poistettu ja tukikaarta esiin kaivettu. Kaveri oli lupautunut tekemään tuota tukikaarivärkkiä ja sitä jo onkin, mutta onnistuin jostain generoimaan melko kumman flunssan. Pumppu hakkaa 120-130 minuutissa levossa, pientä kuumetta ja äärettömän huono olo. Taitaa talliaskareet jäädä joksikin ajaksi, kunhan huomenna Tamperelle näyttelyyn pääsisi. Katsotaan nyt. Päivityksiä ei tästä syystä sivuille ihan entiseen malliin tule tehtyä hetkeen.

 

 


 

 

 

PERÄKONTTI

1.4.2006

 

 

Peräkontin vasen reuna leikattu

Sisälokasuoja oli tehty puoleen väliin kaikin puolin, joten aloin tekemään peräkontin lokasuojaan rajoittuvaa pohjaa uusiksi reuna-alueiltaan. Lisäksi arvelutti vähän tämän kuskinpuolella kontin alla kulkevan tukikaaren kunto, joka siis siinä samalla tulisi paljastumaan. Kuten kuvasta näkyy, parempikin se olisi voinut olla. Isompi reikä kuuluu palkissa ollakin, mutta tuo pienempi syntyi, kun kopautin luotipäävasaralla epäilyttävää kohtaa. Hommia on taas tiedossa, mutta mielelläänhän näitä värkkäilee :-)

 

 


 

 

 

«« Previous (March 2006) | Top | Next (May 2006) »»