WELCOME TO PROJECT SECTION

Projekti

 

Tällä sivulla kerron kuulumisia sanoin ja kuvin Torinon rakentamisen etenemisestä. Kerron siis mitä olen autolleni milloinkin tehnyt, oikein tai väärin. Kirjoittaja ei ota mitään vastuuta täällä esitettyjen toimenpiteiden soveltamisen lukijoiden autoilleen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

 

Muistutettakoon vielä, että en ole entisöimässä autoani aivan täysin originaaliin tilaan, joten otan rakentelussa joitakin vapauksia niin muotoilultaan, materiaaleiltaan, rakenteeltaan ja työmenetelmiltään oman makuni mukaan. Korjaan auton alkuperäiseen malliin, mutta esim. materiaalien kehitys otetaan tietysti huomioon; vanhojen tehdasmaalien tilalle nykyaikaisemmat soosit, pultit käyvät sinkkauksessa vaikka alunperin olleetkin mustia, osien värit/käsittelyt voivat erota tehtaalaisesta jne...

 

Mikäli lukijoilla on rakenteluun ja yksityiskohtiin liittyviä ideoita, ehdotuksia yms., niitä saapi esittää ! Ja tarvittaessa yrittää myydä minulle niiden toteutukseen tarvittavaa tavaraa :-)

 

 

Toivon dokumentaatiosta joka tapauksessa olevan hyötyä lukijoilleni !

 

PROJECT APRIL 2005

PERÄ REMONTTIIN

14.4.2005

 

 

Jykä ja dino

Perä lähti etelämmäs remonttiin, samalla käväisin pojan kanssa Heurekassa katselemassa dinosauruksia

 

 


 

 

 

C6 IRTI

12.4.2005

 

 

Vaihteisto sai siirtyä sivuun hionnan tieltä. Raskas köntti liikuteltavaksi ilman nostureita. Tallikaverit tietysti jelppivät. Torinosta on löytynyt jos jonkinoiista viritystä ja täällä oli lisää. Runkoaisojen väliin tulee palkki, johon vaihteisto pultataan. Palkissa on kaksi "kyhmyä" josta pakoputket ovat kulkeneet, asnnettuna nämä kyhmyt ylöspäin. Nyt kyhmyt olivat alaspäin ja putket kulkivat niiden ali. Pitää selvittää kootessa, mistähän syystä tämäkin oli tehty.

 

Laatikkoa irrotettaessa tietysti tuli sitten se tavallinen moka tehtyä, eli tuhottua nopeusmittarin vaijeri, jota en muistanut irrottaa paikaltaan...

 


 

 

 

OSIEN IRROITUSTA JA PUTSAUSTA

11.4.2005

 

 

Etupusla

Kaikenlainen irtotöhnän irroitus jatkuu. Samalla poistuu osia tarpeen/harkinnan mukaan. Kuvassa etupään kumipusla, joiden (yksi kummallakin puolella) irroitus ei ollut aivan läpihuutojuttu hommaa ensimmäistä kertaa nyt tehdessäni. Askare kuitenkin onnistui.

 

Hiekkapuhallukseen lähti tänään aika kasa tavaraa.

 

 


 

 

 

STRUTIT IRTI

1.4.2005

 

 

Tällä kertaa  rungon etupäässä olevat reaktiotangot, "Strut rods", saivat kyytiä. Pultit oli liimattu paikalleen jollakin lukitteella todella huolellisesti, irroittamisessa sai käyttää voimaa reilusti. Rodit, samoin kuin muutkin alustan osat olivat aika lohduttoman näköiset, mutta kylle ne siitä siistiytyvät.

 

Ei tullut minään yllätyksenä, että strut rodien tukivarren puolen päähän samoihin pultteihin kiinnittyvät törmäyksenestokumit olivat melko huonossa kunnossa. Ongelma on se, että niitä ei juuri saa uusina. Vanhoista saa toki tekemällä.

 

...ja rungon kyhnytys jatkuu...

 


 

 

 

«« Previous (March 2005) | Top | Next (May 2005) »»